calendar

Sreda 28. Feburar, 2023

VELIKI INTERVJU MIROSLAVA ILIĆA PRED KONCERT U ŠTARK ARENI! Pjevač otkrio ko mu je gost, ali i šta je sa duetom koji je želio da snimi

Objavio: RHT
08/12/2023 1:00 PM

Miroslav Ilić pred veliki koncert u Štark Areni 15. decembra koji organizuje Hype produkcija, otkriva kako teku pripreme, sa kojom pesmom će ove godine otvoriti koncert, koje planove ima za sljedeću godinu, ali i koja mu je neostvarena želja.

foto: Hype production

– Ove godine sam odlučio da neću imati gosta na koncertu. Razmišljao sam o tome i odlučio sam da nikoga ne maltretiram, već da sam sašijem dva sata sa svojom publikom i biće to sve ok – kaže Miroslav i otkriva kojom pjesmom će ove godine otvoriti koncert u Štark Areni.

– Prošle godine sam imao slavljeničke koncerte pa sam počinjao svojom prvom pjesmom „Devojka iz grada“,  a ove godine to mijenjam, mislim da ću koncert 15. decembra otvoriti pjesmom „Neka ova noć ima čudnu moć“ – otkrio je pjevač i objasnio da li i on kao i njegove kolege ima posebne rituale pred važne nastupe.

– Ama baš nikakav ritual nemam tog danaSamo se molim Bogu da budem zdrav i da me ne opandrči nešto nos ili izda glas. Čak nemam ni neki poseban meni tog dana, ali pred koncert nikada nije dobro uzimati neku veću količinu hrane, to znam iz iskustva. Ja tog dana posljednji put jedem oko četiri ili pet sati popodne – objašnjava najiskenije Ilić i objašnjava da još nije odabrao stajling za Arenu.

– Još uvijek nisam odabrao garderobu za koncert. Supruga mi pomaže oko stajlinga. Imam još vremena, meni je to uvijek bilo najmanje važno, to je dio forme, a sadržaj je bitan.

foto: Hype production

Pjevač za razliku od svojih kolega koji mjesecima prave spiskove zvanica koje će pozvati da im uveličaju koncert svojim dolaskom i prate sve iz vip lože, nema taj običaj.

– Ja ovo radim dugo, 1981. godine je bio moj prvi koncert i od tada do danas svake godine sam imao koncerte i mnogo kolega je dolazilo i u publiku i u goste. Ja ne zovem nikoga da dođe da sedi u smislu podrške, to nikada nisam radio. Ako neko želi, doći će. Ja sam išao recimo prije dvije godine kod Saše Matića kao gost, pa kod Ace Lukasa također…. Mada ne znam zašto je posljednjih godina to glavna tema, ko će kome doći na koncert – jasan je pjevač, a onda nam je otkrio da li razmišlja da sljedeći koncert napravi na Marakani ili Ušću.

– Ne, o tome nisam razmišljao ni kada je to bila mnogo realnija priča – iskren je pevač i objašnjava da ima neostvarenu želju kada je duet u pitanju.

– Nikada nisam forsirao tu priču oko dueta. Imam ih za 50 godina karijere samo dva. Sa Dobrivojem Topalovićem i sa Lepom Brenom. Imao sam želju, ali mi se nije ostavarila, da snimim duetsku pjesmu sa Jelenom Tomašević. Nismo ušli u taj proces bila je to želja javno izrečena, ali nije bilo ništa od toga.

Ne propustite grandiozni koncert barda narodne muzike Miroslava Ilića. Još veoma mali broj ulaznica dostupan je na Ticket Vision prodajnim mjestima, kao i online na tickets.rs.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS