calendar

Sreda 28. Feburar, 2023

Ova “seks bomba” iz Holivuda slavi 70. rođendan

Objavio: RHT
08/12/2023 1:20 PM

Kim Bejsinger, jedna od najpoznatijih holivudskih glumica 20. vijeka i nekadašnja “seks bomba” slavi 70. rođendan. Glumica je rođena u gradu Atini, u saveznoj državi Džordžija.

Otac joj je bio džez muzičar, a majka plivačica. Još kao djevojčica, Kim je maštala o tome da postane glumica. U djetinjstvu se bavila plesom, plivanjem, a pohađala je i časove gimnastike.

Roditelji su je nagovorili da upiše balet kako bi riješila problem sa samopouzdanjem. Bila je jako stidljiva i teško je sklapala prijateljstva. Česti treninzi plivanja i baleta pomogli su Kim da više vjeruje u sebe. To je pokazala i činjenica da je počela nastupati pred brojnom publikom. Sama se prijavila na takmičenje za “Miss Junior” na kojem je sa šesnaest godina i pobijedila. 

Tokom sedamdesetih godina postala je jedna od najpopularnijih modela koji se pojavljivao na naslovnim stranama brojnih svjetskih časopisa.

Godine 1997. glumica se vratila na posao zbog svoje najuspješnije uloge: Lin Braken u filmu “L.A. Povjerljivo”. Ta uloga donijela joj je nagradu Oskar, Zlatni globus i nagradu za najbolju sporednu glumicu. Bila je na vrhu svoje karijere.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/24sata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS