calendar

Četvrtak 4. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Alka Vuica otkrila tajnu mladolikosti: To je ono što me pokreće Taksista koji je udario vozača romobila “napuhao” 1,4 promila “Aneli mi je BOLJA od Stanije! Čujem se sa njenom majkom!” EKSKLUZIVNO! Nada Macura podržala kontroverznu Ahmićevu! (VIDEO) “NIŠTA MI SE NE SVIĐA” Tanja Savić brutalno iskrena o Cecinom i Vojaževom duetu, žestoko oplela! (VIDEO) Hasan Salihamidžić operisan u Minhenu: Popularni Braco dobio novi kuk Ekskluzivno otkrivamo: Aca Amadeus se odlučio za šokantan potez! Nećete vjerovati šta je ovog puta uradio! (FOTO) Jeste li bijesni zbog novih čepova: Svi pogrešno otvaramo nove eko-boce, evo kako treba HITNO OGLAŠANJE SESTRE MIONE JOVANOVIĆ: Udarila Ša tamo gdje ga najviše boli, pa najavila ljetovanje u Selcetu… Novak nakon tri sata muke uspio da pobijedi Škota! Neugodan trenutak na aerodromu: Vjetar podigao haljinu Lauren Sanchez i sve otkrio KĆERKA STANISLAVA KROFAKA POBIJESNELA Hitno se oglasila zbog Maje Marinković, poručila samo jedno ASMIN IZGLEDA DA JOŠ UVIJEK VOLI ANELI! Dušica Jakovljević mu otkrila detalje U TAJNOM RAZGOVORU pred suočavanje, on ostao bez teksta! EKSKLUZIVNO! KOJA STE GRČKA BOGINJA PREMA HOROSKOPU: Šta to imate zajedničko s čuvenim ženama iz mitologije Ša PREŠAO SVAKU MJERU! Krenuo da BACA STVARI, a evo šta mu je rekla Miona! (FOTO) “Čuvam to u sebi i BUKVALNO SE TRUJEM!” Gastoz zamuckuje i nervira se poslije BORAVKA U ZATVORU: Nešto mi fali, ne mogu da provalim ŠTA! MAJA I ZVANIČNO OBORILA REKORD! Ovo niko nikada nije uradio do sada! LJUBAVNI ŽIVOT U CENTRU PAŽNJE

FHMZ objavio prognozu za naredne dvije sedmice, Sladić se fokusirao na jedan dan: “Bit će specifičan…”

Objavio: RHT
27/02/2024 12:55 PM

Prognoza za dvije sedmice

Preostali dani februara će imati proljetna obilježja, a slično vrijeme se očekuje i početkom marta – No, od 4. do 7. marta prognozirno je nestabilno sa kišom i pljuskovima

Prije podne u našoj zemlji je bilo pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena u centralnim, sjevernim, sjeverozapadnim područjima Bosne i ponegdje u Hercegovini.

Prognoza za dvije sedmice

Temperature zraka u 10 sati (°C): Bjelašnica 0; Sokolac 7; Bihać 8; Sanski Most 9; Banja Luka, Prijedor, Zenica 10; Bugojno, Drvar, Ivan Sedlo, Livno, Tuzla 11; Bijeljina, Zvornik 12; Doboj, Gradačac, Sarajevo, Trebinje 13; Široki Brijeg 14; Mostar, Srebrenica 15; Neum, Stolac 16.

Danas će u BiH preovladavati preteženo oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. U Hercegovni i na jugozapadu Bosne povremeno jaki udari juga. Dnevna temperatura zraka od 12 do 18 °C.

Prvi dani marta

Prema srednjoročnoj prognozi FHMZ-a, i preostali dani februara će, kao i prethodnih 26 imat će proljetna obilježja.

Naročito se to odnosi na temperaturu zraka, ali i na promjenjivost naoblake i kišu koja će biti izraženija na jugu i jugozapadu Bosne i Hercegovine. Slične vremenske prilike prognoziraju se i u prvim danima marta.

U utorak (27.2.) i srijedu (28.2.) puhaće slab do umjeren na momente na jugu i jugozapadu zemlje i jak vjetar južnog smijera. Temperaturni minusi će u većini područja izostati. Mogući su samo na visokim planinama.

Minimalne temperature zraka varirat će između 4°C i 9°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 11°C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 11°C i 16°C, na jugu zemlje do 18°C.

U periodu od 4. do 7. marta, prema trenutnim prognoznim materijalima prognozira se nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Izraženije padavine, kako ističu iz FHMZ-s, očekuju se u prvom dijelu navedenog perioda.

“Zadržat će se nadprosječno toplo vrijeme s minimalnim temperaturama od 2°C do 8°C. Od 8. marta stabilnije vremenske prilike pratiće i pad temperature. Slabo izraženi mraz moguć je u centralnim područjima zemlje.

Jutarnja temperatura između -1°C i 4°C u Bosni, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura u Bosni od 5°C do 10°C, u Hercegovini do 13°C”, navode iz FHMZ-a.

Nedim Sladić, poznati bh. meteorolog, već je ranije najavio “dolazak” saharskog pijeska u našu zemlju. Sada se opet oglasio na društvenim mrežama i poručio: “Ovaj 29. februar 2024. će uistinu biti specifičan. Obilje saharskog pijeska u zraku”.

BONUS VIDEO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS