calendar

Sreda 28. Feburar, 2023

Otac Nusretovog ubice: Osjećam se poniženo! Prijavio sam policiji, jedino to sam i mogao uraditi!

Objavio: RHT
12/02/2024 11:59 AM

U jeku tragičnog događaja koji je potresao Srbiju i region, oglasio se otac Selim Zečević-Ahmetović, otac glavnog osumnjičenog za ubistvo dvadesetosmogodišnjeg Nusreta Destanovića iz Tutina. U velikoj policijskoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapšene su tri osobe povezane s ovim slučajem, a Selimov sin je trenutno u bjekstvu, piše Sandžak Danas.

Foto: sandžakdanas.rs

Među uhapšenima su E.Dž. (19) iz Sjenice, osumnjičen za teško ubistvo u saučesništvu, E.H. (40) iz Novog Pazara, optužen za pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela, i R.H. (27) iz Sjenice, uhapšena zbog neprijavljivanja pripreme krivičnog djela.

Na pitanje kako je saznao za ubistvo, Selim kaže da ga obavijestio rođak.

Rođak Elvis H. mi je javio da je moj sin doveo sporni automobil Nusretov kod njega. Odmah sam krenuo do Elvisa i zajedno smo pozvali saobraćajnu policiju. Bio sam šokiran i tužan, ali nisam oklijevao da sarađujem s policijom. Vjerovatno je moj sin dovezao taj auto nakon izvršenog zločina. Odmah sam upalio automobil i otišao do Elvisa, gdje smo odmah pozvali patrolu saobraćajne policije. Dežurni saobraćajci, u koordinaciji s nama, utvrdili su čije je vozilo. Ta patrola saobraćajne policije bila je izuzetno profesionalna i operativna. Nakon toga, lično sam otišao i doveo dežurne inspektore da preuzmu dalju istragu – naveo je.

Seadov otac navodi dalje da ne podržava Elvisovo navodno pomaganje u zločinu, jer želi da se okrivljeni sankcionišu na pravi način.

– Ne mogu komentarisati detalje, ali ne odobravam Elvisove postupke. Moj fokus bio je da pomognem policiji u istrazi. Ovaj zločin mora biti adekvatno sankcionisan. Svakako nisam pristalica onoga što je Elvis uradio i što ga je primio u kuću. Ne znam ništa o spaljivanju odjeće. Što se tiče ostalih pitanja, radije bih ih prešutio, jer pravosudni organi trebaju to riješiti. Ovakav strašan zločin mora biti sankcionisan. Kao otac, osjećam se poniženo, ali jedino što sam mogao, to sam i uradio – prijavio sam policiji – dodao je Selim.

Dodatno slomilo srce

Veoma mi je teško zbog toga. E.Dž. je još uvek dijete i da ga Sead uvuče u ovako nešto. To mi je dodatno slomilo srce. Nemam riječi. Molim Allah dž.š. da porodica ubijenog Nusreta pronađe utjehu, a ja ću kao otac nastaviti da se nosim s ovim teretom – završio je otac.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS