calendar

Sreda 28. Feburar, 2023

Lazar Ilić kreirao haljinu za Bečki bal prve dame Crne Gore

Objavio: RHT
12/02/2024 2:40 PM

Poznati crnogorski dizajner i stilista, Lazar Ilić, kreirao jedinstvenu haljinu koju je prva dama Crne Gore, gospođa Milena Milatović, nosila na Bečkom operskom balu – najuzvišenijem kulturnom događaju u Austriji, koji okuplja ugledne ličnosti iz svijeta politike, biznisa i kulture.

Prva dama Crne Gore, poznata je po svojoj sofisticiranosti i jednostavnosti, zato je i haljina za ovu posebnu priliku osmišljena kao spoj klasične elegancije i suptilnog savremenog stila, koji ističe prirodnu ljepotu i eleganciju – baš sve ono što prva dama nosi u sebi. Svaki kroj na haljini odiše bezuslovnom posvećenošću i kreativnošću dizajnera, dok crvena boja, pored elegancije nosi poruku ljubavi, radosti, energije i snage.

Ono što haljinu čini svojevrsnim remek-delom je simbol ljubavi prema domovini. Posebno istaknut aksesoar – metalna ruka na levoj strani,smeštena  uz srce, predstavlja duboku povezanost i poštovanje prema našoj zemlji, dok sofisticirani dizajn reflektuje bogatstvo naše kulture i tradicije.

Za crnogorskog dizajnera i stilistu, Lazara Ilića, koji godinama stvara u cijelom regionu ostvarenje saradnje sa prvom damom, bilo je pitanje trenutka, a sam Lazar vjeruje  da je pravi trenutak baš bio ovaj u kom prva dama ponosno nosi nesvakidašnju kreaciju predstavljajući se na međunarodnoj sceni, poštujući pravila i protokol, a istovremeno ističući eleganciju i kreativnost, te naš jedinstven stil, ali i poštovanje prema naslijeđu koje svi nosimo u srcima.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS