calendar

Utorak 6. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Dječak iz Sanskog Mosta se otrovao alkoholom! APEL RODITELJIMA:”Razgovarajte sa svojom djecom o opasnostima alkohola i drugih štetnih supstanci” Sačuvajte lice od pojave bora: Ove jutarnje navike mogu vas učiniti starijima IVAN MARINKOVIĆ OBJAVIO FOTOGRAFIJU MILENE KAČAVENDE IZ BOLNICE? Haos na mrežama MUP RS suspendovao inspektora koji je nasilno vozio i bježao od policije Požar kod Šibenika stavljen pod kontrolu MARIJA ŠERIFOVIĆ POKLANJA 20.000 EURA SVAKOME KO URADI OVO?! Pjevačica objavila izazov, a ko ga savlada od nje će dobiti novac!? (VIDEO) OTKRIVENO SA KIM JE MAJA MARINKOVIĆ U CRNOJ GORI! Sada je sve jasno, isplivala ova fotka! (FOTO) Severina “potkačila” Desingericu? “Može dobiti hiljade eura, ali ne može otpjevati “Dalmatinku” ŠOK PROMJENA! Da li je prepoznajete? U jeku priče o vjeridbi, Matora uradila nešto neočekivano! (FOTO) “BILO JE PREDIVNO!” Darko Lazić iskreno o gej svadbi na kojoj je pjevao i skandalima na nastupima! Klimatski aktivisti uništili Mesijevu vilu od 10 miliona eura: Javno se pohvalili snimcima (VIDEO) SEKA ALEKSIĆ POZIRA VRELA! Samo od jednog pogleda se diže pritisak (FOTO) MAJA I STANISLAV UŽIVJU NA PLAŽI: Nisu mogli da se obuzdaju Ovo su četiri jasna znaka da niste sretni u braku UROŠ IZDAO JELENU: UVELIKO FLERTUJE S DRUGOM! Objavljena skandalozna prepiska Uhapšen poznati glumac zbog optužbe da je ubio mladića (20)

Ovo su četiri jasna znaka da niste sretni u braku

Objavio: RHT
06/08/2024 3:00 PM

Niste sretni u braku

Ne zaboravite da je održavanje zdravih odnosa proces koji zahtjeva trud i posvećenost od oba partnera

Foto: Facebook

Niste sretni u braku

Ako se osjećate iscrpljeno zbog svog braka, važno je razumjeti šta uzrokuje te osjećaje i kako možete raditi na njihovom prevazilaženju. 

Iscrpljujući brak može biti izazovan, ali razumijevanje uzroka i aktivno traženje rješenja može vam pomoći da ponovo pronađete radost i zadovoljstvo u vašem odnosu. Ne zaboravite da je održavanje zdravih odnosa proces koji zahtjeva trud i posvećenost od oba partnera.

Vaš suprug više nije vaš prijatelj

Supružnici u srectnom braku su uvijek jedni drugima najbolji prijatelji i glavna podrška. Oni žele da vijesti, bile dobre ili loše, kao i iskustva prvo podjele sa svojim partnerom. Ako ste sve pričali svom mužu, a sada češće ne govorite ili jednostavno ne želite da sa njim podijelite ono što vam se dešava – razmislite zašto je to tako.

Upoređujete supruga sa drugima

Sve više razmišljate na način: “Kako je Lenin muž dobar, a Svjetlanin je također seksi, a moj … nije.” Iako nastavljate da živite sa svojim mužem – ovo je siguran znak da ste već spremni da ga napustite. Potrebno je da razgovarate povjerljivo i pokušate da riješite sve bez varanja.

Ne svađate se, ali se i ne volite

Da, mnogi parovi se ne svađaju. Ovo nije samo odlika savršenog braka, već znak da partneri nisu zainteresovani jedni za druge. Čak i svađa izgleda neprikladno i lijeni su za nju. Ovo ukazuje na veliki razdor koji postoji između vas. Razgovarajte kao odrasli ljudi i pokušajte da nađete najbolje riješenje.

Imate odvojene živote

Kada vi i vaš suprug provodite svako veče na računarima i to radite mjesecima, i ne komunicirate jedno sa drugim, odlazak na spavanje u različito vrijeme i zaboravljanje važnih datuma u porodici su jasni znaci da brak odavno ne funkcioniše. Razgovarajte otvorenim srcem i pokušajte da učinite nešto za vaš brak, ako je u ovakvoj situaciji uopšte moguće nešto popraviti.

Pročitajte i: Šta treba raditi ako je seks u braku ili vezi zaista loš?

BONUS VIDEO:

(Zdravlje/hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS