calendar

Petak 22. Novembar, 2024

aktuelno ikonica Aktuelno
Dr. ISAKOVIĆ, LJEKAR REKORDER Za mjesec i po dana loznički oftalmolog uradio oko 240 operacija katarakte i time prepolovio listu čekanja! GASTOZOV PRIJATELJ PROGOVORIO O ANĐELI ĐURIČIĆ! Ono što je rekao za nju mnoge će šokirati! Više ništa neće biti isto ANELI HOĆE DA BJEŽI IZ RIJALITIJA ZBOG JANJUŠA! Zaprijetila produkciji i sestrama: “Vidite da sam loše, a ne radite ništa” Enes Begović sa svojom ekipom odlazi iz Australije: Hvala do nekog novog druženja! DOKAD ĆEMO TRPJETI NASILJE U RIJALITIJU?! Jelena Ilić ponovo isprebijala Ivana Marinkovića, prevršila svaku mjeru svojim maltretiranjem! OPŠTI HAOS ISPRED RTS-a! Ne zna se ko koga udara, demonstranti obećali miran skup, ESKALIRALO NASILJE! Snažno nevrijeme zahvatilo dijelove BiH, napravljena velika šteta u Bihaću i Bugojnu Plate u FBiH će se povećati za 400 KM? U Banjaluci alarmantan nivo zagađenosti vazduha, gradska inspekcija najavila kontrole Danas planirana evakuacija dvije porodice sa područja Širokače zbog klizišta “Kratko, ali jako je zagrmilo!” Snažan zemljotres pogodio BiH, buka probudila građane – evo gdje je bio epicentar SVI UHAPŠENI ZBOG PADA NADSTREŠNICE BIT ĆE SASLUŠANI DANAS! Sud odlučuje o daljem pritvoru Zbog snijega za dva dana bilo više od 200 intervencija na terenu: Evo šta su sve ekipe KJKP ‘Park’ radile JANJUŠ ZAVRŠIO U BOLNICI?! Fotka iz jedne zdravstvene ustanove zabrinula sve! A evo i koje dvije osobe su sve vrijeme uz njega! (FOTO) STRAVIČNI DETALJI UBISTVA: Tijelo brata Milene Kačavende pronađeno u travi u poluraspadnutom stanju? Dnevni horoskop za 22. novembar 2024: Lavu se smiješi uspjeh, Škorpija da sluša intuiciju

Znate li kako se koristi nastavak za RENDE sa ŠILJCIMA: Zapanjićete se kad čujete koja se hrana secka na njemu!

Objavio: RHT
05/03/2022 10:00 AM

Da li pravilno koristite rende, tačnije sve njegove strane? Najveći broj ljudi koristi samo dve – one za sitno i krupno rendanje, a šta je sa ostalima? Čemu služi rezač, a čemu onaj deo sa “šiljcima”?

Foto:Printscreen

Većina koristi samo fino i krupno rende. Na primer, šargarepa i cvekla za supu, kao i meki sirevi, sitne se na njemu. Fino, sitno rende je namenjeno za tvrdi sir, kao i za voće i povrće. Na njemu se može usitniti hrana tako da se dobije pire za, na primer, bebe. Isti slučaje je sa usitnjavanjem jaja za mimoza salatu. Nije pogodan za meke namirnice jer će se one jednostavno “razmazati” po površini.

Rezač se daleko ređe koristi, a najzgodiniji je ako treba da se povrće ili voće iseče na tanke kriške. Na primer, za krompir pri pipremi domaćeg čipsa, krastavce za salatu ili voće za ukrašavanje slatkih peciva.

Na četvrtoj strani, po pravilu, nalaze se “šiljci”. Ovaj deo za rendanje hrane se najređe koristi, a mnogi ne znaju ni čemu služi. “Šiljci” su namenjeni za usitnjavanje veoma tvrde hrane, kao što su na primer stari hleb, orasi i začini. Takođe možete narendati đumbir ili beli luk ako nemate poseban alat za njihovo sitnjenje.

Izvor: NajŽena/hypebih.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS