By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Subota, 06.12.2025
  • NAJNOVIJE
  • HOROSKOP
  • HYPE ŽENA
Search
Hype TV
  • NASLOVNA
  • VIJESTI
    • DRUŠTVO
    • POLITIKA
    • KULTURA
  • HYPE ZVEZDE
  • SHOWBIZ
  • JET SET
  • RIJALITI
  • SPORT
  • HRONIKA
Reading: Znate li kako se koristi nastavak za RENDE sa ŠILJCIMA: Zapanjićete se kad čujete koja se hrana secka na njemu!
Font ResizerAa
Hype TVHype TV
  • NASLOVNA
  • VIJESTI
  • HYPE ZVEZDE
  • SHOWBIZ
  • JET SET
  • RIJALITI
  • SPORT
  • HRONIKA
Search
  • NASLOVNA
  • VIJESTI
    • DRUŠTVO
    • POLITIKA
    • KULTURA
  • HYPE ZVEZDE
  • SHOWBIZ
  • JET SET
  • RIJALITI
  • SPORT
  • HRONIKA
Follow US
© 2025 Hype TV

Home » Znate li kako se koristi nastavak za RENDE sa ŠILJCIMA: Zapanjićete se kad čujete koja se hrana secka na njemu!

LIFESTYLENOVORAZNO

Znate li kako se koristi nastavak za RENDE sa ŠILJCIMA: Zapanjićete se kad čujete koja se hrana secka na njemu!

05.03.2022
LIFESTYLE NOVO RAZNO
2 Min Read
Share

Da li pravilno koristite rende, tačnije sve njegove strane? Najveći broj ljudi koristi samo dve – one za sitno i krupno rendanje, a šta je sa ostalima? Čemu služi rezač, a čemu onaj deo sa “šiljcima”?

Foto:Printscreen

Većina koristi samo fino i krupno rende. Na primer, šargarepa i cvekla za supu, kao i meki sirevi, sitne se na njemu. Fino, sitno rende je namenjeno za tvrdi sir, kao i za voće i povrće. Na njemu se može usitniti hrana tako da se dobije pire za, na primer, bebe. Isti slučaje je sa usitnjavanjem jaja za mimoza salatu. Nije pogodan za meke namirnice jer će se one jednostavno “razmazati” po površini.

Rezač se daleko ređe koristi, a najzgodiniji je ako treba da se povrće ili voće iseče na tanke kriške. Na primer, za krompir pri pipremi domaćeg čipsa, krastavce za salatu ili voće za ukrašavanje slatkih peciva.

Na četvrtoj strani, po pravilu, nalaze se “šiljci”. Ovaj deo za rendanje hrane se najređe koristi, a mnogi ne znaju ni čemu služi. “Šiljci” su namenjeni za usitnjavanje veoma tvrde hrane, kao što su na primer stari hleb, orasi i začini. Takođe možete narendati đumbir ili beli luk ako nemate poseban alat za njihovo sitnjenje.

Izvor: NajŽena/hypebih.ba

TAGGED:POVRĆERENDEŠILJCITVRDA HRANA
Share This Article
Facebook Threads Copy Link
Previous Article ISTINA ILI MIT: Da li je onaj koji ima hladne ruke DOBAR U KREVETU?
Next Article Oglasio se ACA LUKAS pred večerašnje VELIKO FINALE!
Nema komentara

Komentariši Poništi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ne propustite

LIFESTYLE

Bizarno: Rodila blizance koji imaju različite očeve, sjetila se uraditi test

3 Min Read
LIFESTYLE

Svaka treća osoba živi s glavoboljom: Objavljeni novi globalni podaci

4 Min Read
LIFESTYLE

Bijeli luk prije spavanja: Prirodna podrška imunitetu i regeneraciji

6 Min Read
Djeca ne žele zimsku odjeću! Kako ih privoliti?
LIFESTYLE

Djeca ne žele zimsku odjeću! Kako ih privoliti?

2 Min Read
Show More

ČITAJTE NAS I NA HYPE TV KANALIMA WHATSAPP, VIBER I TELEGRAM

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na društvenim mrežama Instagram, Facebook, Threads, TikTok!
  • Impresum
  • Politika privatnosti
  • Uslovi korištenja
  • Kontakt
2025 © Hype TV
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?