calendar

Subota 5. April, 2025

aktuelno ikonica Aktuelno
OVO JE PRAVA ISTINA O ODNOSU SVIH ŽENA DARKA LAZIĆA! Istina isplivala na vidjelo, sada je sve jasno! “Sram te bilo Tržanko!” Marija Kulić bjesna na Gocu – baka Željka Kulića krenula u obračun sa bivšom ženom Ivana Marinkovića MATORA BACILA OKO NA BIVŠU ŽENU DARKA LAZIĆA?! Stefani ne prestaje sa iznošenjem prljavog veša! “KOŠTA 150 EURA” Učesnik rijalitija iznio skandalozne optužbe na račun Sanje Grujić Kamere snimile Jokića ljutitog na klupi, razlog su njegovi saigrači SAŠA MATIĆ BIO U ZATVORU! Godinama je ćutao, a sada je sve priznao: “Odveli su me u Padinsku skelu!” Tramp produžio rok za prodaju TikToka za 75 dana MAJA I FILIP PONOVO ZAJEDNO! Pomirili se i ne odvajaju se jedno od drugo! Zatvorenik ubio ženu u “ljubavnoj ćeliji”: Posjetu mužu platila životom “STEFAN JE BULJAŠ…” Rada Vasić tvrdi da Korda VOLI MUŠKARCE: “Nosio je perike i torbice” HOROSKOP ZA 05. APRIL! Vodolije što prije moraju da urade jednu stvar, Lavovi da se fokusiraju na ovo, a šta je sa ostalima? Evo načina kako postići veći volumen kose Zastrašujuća borba kruzera i ogromnih talasa: Putnici padali na pod od siline udaraca Asminov otac BRANI Enu Čolić i hvali je , uporedio je sa snajkom Stanijom JANJUŠ OTIŠAO “POD NOŽ” Bivši rijaliti učesnik nije mogao da odoli trendu estetskih korekcija! Goca Tržan otkrila svoju najveću tajnu: Najgora odluka u životu me proganja

SRBI CEO ŽIVOT POGREŠNO PRAVE SVOJ OMILJENI DORUČAK

Objavio: RHT
05/11/2022 5:27 PM

Jedno jelo se kad nas redovno sprema, jer u njemu uživaju i deca a i odrasli

Foto: Screenshot Youtube

Doručak je jedan od najvažnijih obroka. Kada ste na poslu uvek žurite i ne stižete da napravite nešto kvalitetno, ali zato domaćice tokom vikenda mogu da se posvete pripremi.

Jedno jelo se kad nas redovno sprema, jer u njemu uživaju i deca a i odrasli.

Međutim postoje neke greške koje pravite, ali ovi saveti će vam biti od koristi.

Savršene prženice su hrskave na ivicama, a nežne i mekane u sredini, ne treba da budu previše masne, ali ni suve, a takođe nije dozvoljeno da budu pregorele ili nedovoljno pečene… No, sasvim sigurno vam nikada nije pošlo za rukom da dobijete baš takve – bez ijednog navedenog kiksa!

A stvar je samo u pažljivoj pripremi, strpljenju i trikovima iskusnih majstora.

Dakle, ako su va prženice gnjecave, zagorale ili pak “žive”, evo gde grešite i kako to da popravite.

Sečete hleb isuviše tanko

Ako su kriške suviše tanke, hleb može lako da se raspadne jer je smesa od jaja “teška”. Kriške bi trebalo da budu debele oko santimetar i po.

Koristite svež hleb

Uvek je bolje koristiti hleb koji je odstojao bar jedan dan.

Pržite ih na maslacu

Maslac gori na visokim temperaturama, pa je daleko bolje ipak koristiti biljno ulje.

Premda ovo kod nas nije uobičajena praksa, prženice ipak budu mnogo ukusnije kada se u smesu sa jajima doda i mleko, i to punomasno!

Stavljate previše jaja

Neka okvirna formula za pripremu smese od jaje jeste da na dve kriške hleba treba iskoristiti četvrtinu šoljice mleka i jedno jaje.

Zaboravljate začine

Prstohvat kima, bibera ili malo parmezana u smesi učiniće obične prženice “remek delom”, a ako volite slatku varijantu neka to budu cimet, vanila ili šećer u prahu.

Nestrpljivi ste

Ulje mora da bude vruće kako prženice ne bi upile previše masnoće. Pecite ih na srednje jakoj vatri po nekoliko minuta sa svake strane.

izvor: (espreso.co.rs)

Tagovi:

  • doručak
  • srbi
  • Ostavite komentar

    Obavezna polja su označena sa * Vaša adresa neće biti vidljiva drugim korisnicima.

    ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

    PRATITE NAS