calendar

Petak 22. Novembar, 2024

aktuelno ikonica Aktuelno
Ovo je poruka trudne Milice učesnicima rijalitija: Spominje i honorar IDE DO DISKVALIFIKACIJE: Jelena ZVJERSKI napala Aleksandru! Ona počela da JECA na sav glas! Luna Đogani razorena nakon njegove smrti: Posljednji put se oprostila slomljenog srca PONOVO PLJUŠTE KAZNE U RIJALITIJU! Hitna reakcija Velikog šefa – one su udarene po džepu! Osobe rođene u ova tri horoskopska znaka imaju veliko srce SKANDALČINA U RIJALITIJU: Takmičar nasrnuo na cimerku – obezbjeđenje ga odmah opkolilo (FOTO) Užas u tuzlanskoj školi: Zaposlenik dirao učenice i ulazio za njima u WC KVALIFIKACIJE ZA EUROBASKET “Zmajevi” poraženi od Hrvatske u Zagrebu: Susjedi ubacili čak 18 trojki Vlado Georgiev opljačkan u tržnom centru Mateja očajan nakon vijesti iz spoljnjeg svijeta: Novosti zbog kojih mu je prisjelo učestvovanje u rijalitiju Detalji koje niste znali o snimanju filma Titanik Slavna manekenka o ovisnosti o alkoholu: Razmišljala sam samo o … “MIONA NIJE DALA GASTOZU PITU! SVE TO RADI PRODUKCIJA!” Ša u D-castu šokira detaljima o kojima gledaoci rijalitija nisu svjesni! “NAJZDRAVIJI NAČIN SPAVANJA JE NA …” Spinalni hirurg dr. Krajinović EKSKLUZIVNO u emisiji “SADA I OVDJE” govori o tome šta je najučinkovitije za našu KIČMU! Zabranjeno pušenje uskoro prvi put nastupa u akustičnom izdanju Michael J. Fox o borbi sa Parkinsonovom bolešću: Humor mi pomaže da preživim

SRBI CEO ŽIVOT POGREŠNO PRAVE SVOJ OMILJENI DORUČAK

Objavio: RHT
05/11/2022 5:27 PM

Jedno jelo se kad nas redovno sprema, jer u njemu uživaju i deca a i odrasli

Foto: Screenshot Youtube

Doručak je jedan od najvažnijih obroka. Kada ste na poslu uvek žurite i ne stižete da napravite nešto kvalitetno, ali zato domaćice tokom vikenda mogu da se posvete pripremi.

Jedno jelo se kad nas redovno sprema, jer u njemu uživaju i deca a i odrasli.

Međutim postoje neke greške koje pravite, ali ovi saveti će vam biti od koristi.

Savršene prženice su hrskave na ivicama, a nežne i mekane u sredini, ne treba da budu previše masne, ali ni suve, a takođe nije dozvoljeno da budu pregorele ili nedovoljno pečene… No, sasvim sigurno vam nikada nije pošlo za rukom da dobijete baš takve – bez ijednog navedenog kiksa!

A stvar je samo u pažljivoj pripremi, strpljenju i trikovima iskusnih majstora.

Dakle, ako su va prženice gnjecave, zagorale ili pak “žive”, evo gde grešite i kako to da popravite.

Sečete hleb isuviše tanko

Ako su kriške suviše tanke, hleb može lako da se raspadne jer je smesa od jaja “teška”. Kriške bi trebalo da budu debele oko santimetar i po.

Koristite svež hleb

Uvek je bolje koristiti hleb koji je odstojao bar jedan dan.

Pržite ih na maslacu

Maslac gori na visokim temperaturama, pa je daleko bolje ipak koristiti biljno ulje.

Premda ovo kod nas nije uobičajena praksa, prženice ipak budu mnogo ukusnije kada se u smesu sa jajima doda i mleko, i to punomasno!

Stavljate previše jaja

Neka okvirna formula za pripremu smese od jaje jeste da na dve kriške hleba treba iskoristiti četvrtinu šoljice mleka i jedno jaje.

Zaboravljate začine

Prstohvat kima, bibera ili malo parmezana u smesi učiniće obične prženice “remek delom”, a ako volite slatku varijantu neka to budu cimet, vanila ili šećer u prahu.

Nestrpljivi ste

Ulje mora da bude vruće kako prženice ne bi upile previše masnoće. Pecite ih na srednje jakoj vatri po nekoliko minuta sa svake strane.

izvor: (espreso.co.rs)

Tagovi:

  • doručak
  • srbi
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

    PRATITE NAS