By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Petak, 19.12.2025
  • NAJNOVIJE
  • HOROSKOP
  • HYPE ŽENA
Search
Hype TV
  • NASLOVNA
  • VIJESTI
    • DRUŠTVO
    • POLITIKA
    • KULTURA
  • HYPE ZVEZDE
  • SHOWBIZ
  • JET SET
  • RIJALITI
  • SPORT
  • HRONIKA
Reading: SRBI CEO ŽIVOT POGREŠNO PRAVE SVOJ OMILJENI DORUČAK
Font ResizerAa
Hype TVHype TV
  • NASLOVNA
  • VIJESTI
  • HYPE ZVEZDE
  • SHOWBIZ
  • JET SET
  • RIJALITI
  • SPORT
  • HRONIKA
Search
  • NASLOVNA
  • VIJESTI
    • DRUŠTVO
    • POLITIKA
    • KULTURA
  • HYPE ZVEZDE
  • SHOWBIZ
  • JET SET
  • RIJALITI
  • SPORT
  • HRONIKA
Follow US
© 2025 Hype TV

Home » SRBI CEO ŽIVOT POGREŠNO PRAVE SVOJ OMILJENI DORUČAK

VESTINOVORAZNO

SRBI CEO ŽIVOT POGREŠNO PRAVE SVOJ OMILJENI DORUČAK

05.11.2022
VESTI NOVO RAZNO
2 Min Read
Share

Jedno jelo se kad nas redovno sprema, jer u njemu uživaju i deca a i odrasli

Foto: Screenshot Youtube

Doručak je jedan od najvažnijih obroka. Kada ste na poslu uvek žurite i ne stižete da napravite nešto kvalitetno, ali zato domaćice tokom vikenda mogu da se posvete pripremi.

Jedno jelo se kad nas redovno sprema, jer u njemu uživaju i deca a i odrasli.

Međutim postoje neke greške koje pravite, ali ovi saveti će vam biti od koristi.

Savršene prženice su hrskave na ivicama, a nežne i mekane u sredini, ne treba da budu previše masne, ali ni suve, a takođe nije dozvoljeno da budu pregorele ili nedovoljno pečene… No, sasvim sigurno vam nikada nije pošlo za rukom da dobijete baš takve – bez ijednog navedenog kiksa!

A stvar je samo u pažljivoj pripremi, strpljenju i trikovima iskusnih majstora.

Dakle, ako su va prženice gnjecave, zagorale ili pak “žive”, evo gde grešite i kako to da popravite.

Sečete hleb isuviše tanko

Ako su kriške suviše tanke, hleb može lako da se raspadne jer je smesa od jaja “teška”. Kriške bi trebalo da budu debele oko santimetar i po.

Koristite svež hleb

Uvek je bolje koristiti hleb koji je odstojao bar jedan dan.

Pržite ih na maslacu

Maslac gori na visokim temperaturama, pa je daleko bolje ipak koristiti biljno ulje.

Premda ovo kod nas nije uobičajena praksa, prženice ipak budu mnogo ukusnije kada se u smesu sa jajima doda i mleko, i to punomasno!

Stavljate previše jaja

Neka okvirna formula za pripremu smese od jaje jeste da na dve kriške hleba treba iskoristiti četvrtinu šoljice mleka i jedno jaje.

Zaboravljate začine

Prstohvat kima, bibera ili malo parmezana u smesi učiniće obične prženice “remek delom”, a ako volite slatku varijantu neka to budu cimet, vanila ili šećer u prahu.

Nestrpljivi ste

Ulje mora da bude vruće kako prženice ne bi upile previše masnoće. Pecite ih na srednje jakoj vatri po nekoliko minuta sa svake strane.

izvor: (espreso.co.rs)

TAGGED:doručaksrbi
Share This Article
Facebook Threads Copy Link
Previous Article MISLE DA SU RUSI KRIVI! NAUČNICI ŠOKIRANI: Nema objašnjenja
Next Article SVE BLIŽI: Sanja Grujić zbog Marka Stefanovića se istopila
Nema komentara

Komentariši Poništi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ne propustite

ISTAKNUTOSHOWBIZVESTI

“RUŽNI TRIKOVI LAŽNOG PREDSJEDNIKA I SPRSKE MAĆEHE!“ Saopštenje Ace Lukasa povodom NEISTINA o navodno OTKAZANOM NASTUPU: “Taj klub smo radili prije MJESEC DANA“ (FOTO)

1 Min Read
REALITYRijalitiVESTI

Stop nasilju na TV-u: KAŽNJENA MAJA MARINKOVIĆ! Doživjela pomrač*nje kao nikada do sada i skoči*a na njega

2 Min Read
SPORTVESTI

Kristijano Ronaldo objavom iz teretane zapalio društvene mreže: “Nakon saune!” POZIRAO U BOKSERICAMA

1 Min Read
ISTAKNUTOSHOWBIZVESTI

Saša Mirković još jednom pokazao koliko misli na druge: Dirljiva poruka dotakla mnoge

2 Min Read
Show More

ČITAJTE NAS I NA HYPE TV KANALIMA WHATSAPP, VIBER I TELEGRAM

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na društvenim mrežama Instagram, Facebook, Threads, TikTok!
  • Impresum
  • Politika privatnosti
  • Uslovi korištenja
  • Kontakt
2025 © Hype TV
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?