calendar

Četvrtak 10. April, 2025

aktuelno ikonica Aktuelno
Najgledaniji TikTok svih vremena ima 3.6 milijardi pregleda: Nikome nije jasno zašto (VIDEO) Dnevni horoskop za četvrtak, 10. april 2025: Rak se ne zaustavlja, Škorpija spremna za poslovnu pobjedu, Djevici treba samo malo dobre volje, a Vama? Aleks poslije pomirenja Maje i Filipa zvala oca svoje jedinice: Car otkrio šta mu je rekla – nije mu lako Zaboravite na misio*arski položaj! Ovo su najtraženije po*e u 2025. godini Marija Kulić otkrila detalje povratka u rijaliti: “Nisam Đedović i Mića” Drama na Olimpijskom bazenu u Sarajevu: Pokušali izbaciti djecu s invaliditetom – intervenisala policija Napa*nut Sloba Radanović: Dobio jezive prij*tnje Bebica zaboravio na dostojanstvo – pokušao poljubiti Teodoru! Zolu i Uroša spaja ista bol! Progovorili koliko su razočarani u svoje očeve! I kamen bi zaplakao SAŠA MIRKOVIĆ, ACA LUKAS I MIRA ŠKORIĆ PROGOVORILI O ŽIRIJU ZA “HYPE ZVEZDE”: “Kada budete vidjeli ko će biti tu pašćete u nesvijest!” (VIDEO) Kako naučiti mozak da svijet posmatra kroz pozitivnu, a ne negativnu prizmu? Kristina sa djecom umalo završila na ulici: “Zbog Kristijana su mi otkazali stan” “Nadao sam se da se ovo neće desiti!” Novak Đoković iskren nakon teškog poraza: “Izvinjavam se svima …” Ivan uletio u crveno: Otkrio da ukućanke kuju ove planove Diskvalifikacija Marka Đedovića glavna tema! Moralne granice nisu pređene do sinoć Marija Kulić očajna – nakon toliko godina donijela radikalnu odluku: “E, od danas – drugi list!”

SLATKE LAZANJE SA SEZONSKIM VOĆEM: Očaravajuća poslastica koju ćete napraviti OČAS POSLA! (RECEPT)

Objavio: RHT
16/07/2022 9:31 AM

Slatke lazanje predstavljaju prilično nesvakidašnju poslasticu, ali kada je jednom budete probali, poželećete da na vašoj trpezi bude svakog dana!

voćne lazanje
Foto: Printscreen youtube/ SanRemoPasta

Ovo je jedna od varijanti slatkih lazanja sa svežim i suvim sezonskim voćem koja se pravi brzo, a pojede još brže!

Sastojci:

150 g lazanja
50 g suvih kajsija
50 g suvog grožđa
1 limun
600 ml mleka
2 kesice pudinga od vanile
1 pomorandža
2 kašike meda
1 jabuka
1 kruška
1 banana
50 g drobljenih badema
50 g šećera u prahu

Pročitajte i: BEZ JAJA I MLEKA: Ekspolozija ukusa-lešnik gnezdo!

Priprema:

1. U uzavreloj vodi obarimo lazanje.

2. Jabuke i kruške očistimo i stavimo u dublji sud. Dodamo banane, koje ćemo da isečemo na kolutiće, i sitno seckane kajsije (mogu i iz kompota). Prelijemo limunovim sokom. Dodamo suvo grožđe.

3. U šerpu na šporetu sipamo 500 ml mleka. Preostalo mleko sipamo u prašak za puding, pa razmekšalu smesu sipamo u uzavrelo mleko.

4. Kuvamo dok ne dobije potrebnu gustinu. Dodamo med i sok od pomorandže. Dobijenu smesu dodamo u sud sa voćem i promešamo.

5. Skuvane lazanje ređamo u nauljenu pravougaonu tepsiju. Preko premažemo filom od pudinga i voća, opet stavimo lazanje i opet fil.

6. Pecite 35 minuta na 200 stepeni.

Izvor: Kurir.rs

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar

Obavezna polja su označena sa * Vaša adresa neće biti vidljiva drugim korisnicima.

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS