calendar

Petak 22. Novembar, 2024

aktuelno ikonica Aktuelno
Dnevni horoskop za 22. novembar 2024: Lavu se smiješi uspjeh, Škorpija da sluša intuiciju Ovo je poruka trudne Milice učesnicima rijalitija: Spominje i honorar IDE DO DISKVALIFIKACIJE: Jelena ZVJERSKI napala Aleksandru! Ona počela da JECA na sav glas! Luna Đogani razorena nakon njegove smrti: Posljednji put se oprostila slomljenog srca PONOVO PLJUŠTE KAZNE U RIJALITIJU! Hitna reakcija Velikog šefa – one su udarene po džepu! Osobe rođene u ova tri horoskopska znaka imaju veliko srce SKANDALČINA U RIJALITIJU: Takmičar nasrnuo na cimerku – obezbjeđenje ga odmah opkolilo (FOTO) Užas u tuzlanskoj školi: Zaposlenik dirao učenice i ulazio za njima u WC KVALIFIKACIJE ZA EUROBASKET “Zmajevi” poraženi od Hrvatske u Zagrebu: Susjedi ubacili čak 18 trojki Vlado Georgiev opljačkan u tržnom centru Mateja očajan nakon vijesti iz spoljnjeg svijeta: Novosti zbog kojih mu je prisjelo učestvovanje u rijalitiju Detalji koje niste znali o snimanju filma Titanik Slavna manekenka o ovisnosti o alkoholu: Razmišljala sam samo o … “MIONA NIJE DALA GASTOZU PITU! SVE TO RADI PRODUKCIJA!” Ša u D-castu šokira detaljima o kojima gledaoci rijalitija nisu svjesni! “NAJZDRAVIJI NAČIN SPAVANJA JE NA …” Spinalni hirurg dr. Krajinović EKSKLUZIVNO u emisiji “SADA I OVDJE” govori o tome šta je najučinkovitije za našu KIČMU! Zabranjeno pušenje uskoro prvi put nastupa u akustičnom izdanju

Savršeno hrskavi krompir: Kuhar otkriva u čemu je tajna

Objavio: RHT
14/12/2023 11:25 AM

Hrskava korica i mekana tekstura iznutra je savršena kombinacija za krompir. Međutim, doći do savršenog krompira je zadatak i onim najvećim kuharima.

Nedavno je šef kuhinje Asdin otkrio da je za savršeno hrskav krompir potreban jedan sastojak koji mu pruža takvu teksturu. Ovo je recept on izdvaja kao najbolji.

Priprema krompira

Krompir očistite i stavite u hladnu i slanu vodu 20-ak minuta; kuhajte dok ne bude više od pola kuhan, ali ne može da se izgnječi, kako savjetuje kuhar, piše Telegraf.rs.

Kada ga ocijedite u cjediljku, koristite viljušku da napravite oštre ivice kako biste postigli željenu hrskavost.

– Ovo je dobar trenutak da dodate i morsku so. Onda uzmite pleh za rernu i upalite da se rerna zagrije. Ja je upalim na 220 stepeni, da bi se brzo ugrijalo. Opcije kao što su guščija i pačija mast su odlične za okus, ali biljno ili suncokretovo ulje su sasvim uredu sve dok su zaista vrući.

Poslije otprilike 15 minuta smanjite rernu na 180 stepeni, ubacite krompir i nastavite da okrećete krompir lopaticom svakih pet minuta, dok se ne postigne željena boja i hrskavost, navodi on, prenosi “Dailymail.co.uk”.

Krompir poslužite uz željene soseve, kao samostalno jelo ili kao dodatak po vašem izboru.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS