calendar

Petak 13. Jun, 2025

aktuelno ikonica Aktuelno
Gastoz više nema ni trunku dostojanstva: Zaklečao ispred Anđele i pokušao da dobije njenu pažnju, ona povukla šok potez! Asmin Durdžić uzvraća brutal*n ud*rac Aneli: Lupio joj š*mar realnosti i ispon*žavao kao nikada, slijedi haos! Nije ona naivna, premazana je svim bojama: Terza više ne može da gleda koliki je folir*nt Sofi, otkrio zbog čega se spaja s Gastozom! Saturn ulazi u Ribe: Vrijeme je da se suočite sa sobom! Miljana ne može da se smiri zbog bivšeg dečka – uputila mu STRAVIČNE PRIJE*NJE: „NIŠ I NJEGOVA SELENDRA NISU DALEKO!“ ENA ZAUVIJEK ODUSTALA OD PEJE! Pusti ga da se iz**be s nekim, Slađom ili Mrvicom, jer to je njegov kalibar! Uroš napušta Bijelu kuću: Pala konačna odluka NIKAKO DA SE DOGOVORE! Kako će izgledati nova radio emisija u rijalitiju? Netrpeljivost prema Anđeli u Bijeloj kući se više ne krije! TEODORA I DAČA RASKRINKALI ANĐELINU TAKTIKU: Fora je što njega radi kad ga neko gazi po j*jima! I ONA GA IZDALA! Gastoz ima sve manje pristalica! Pod hitno mora promijeniti pristup ako želi… MIMAS RASKRINKALA DRAGANU! Pitala me: Je l’ misliš da ću ispasti ako se sklonim od Matore? Ivan se izlanuo i objelodanio svoj fetiš: Jednu stvar posebno zapaža … “On ima kompleks” Kakav je Uroš kao prijatelj: Umije da se uvuče pod kožu, a onda izda kad se čovjek najmanje nada! Od danas na snagu stupa novi pravilnik o zabrani pušenja na javnim mjestima u Federaciji BiH Saša Mirković iz Dubrovnika SAOPŠTIO DOBRE VIJESTI: „PUNO KONTAKATA I DOBRIH POSLOVNIH ARANŽMANA ZA HYPE!“

Proglašeno najbolje suho meso na svijetu, među deset najboljih je i ono iz BiH

Objavio: RHT
16/09/2024 3:30 PM

Proglašeno najbolje suho meso na svijetu

Proglašeno najbolje suho meso na svijetu

Popularni gastro vodič Taste Atlas nedavno je objavio popis najbolje ocijenjenih suhomesnatih proizvoda na svijetu.

Prva tri mjesta zauzele su različite varijante španske šunke Jamon Iberico ili Iberski pršut. Riječ je o sušenom svinjskom butu proizvedenom u Španiji i Portugalu, na Iberijskom poluotoku.

Smatra se glavnim jelom i portugalske i španske kuhinje. Podvrste zavise od vrste svinje od koje se prave.
U top 10 su i italijanski Prosciutto di Parma i Prosciutto di San Daniele kao i portugalski Presunto do Alente.

U top deset se našlo i suho meso iz Bosne i Hercegovini, kao i pršut iz Crne Gore.

Za meso iz naše zemlje navodi se da je to specijalitet koji se pravi soljenjem, sušenjem i dimljenjem govedine na hrastovoj vatri. Meso ne bi trebalo da bude previše suho, a za pravilno pripremanje jela potrebna je posebna vještina i znanja.

Čitajte i Goca Tržan ogorčena: Ivan nije zaslužio da ga udaraju i vrijeđaju! Te osobe su dno dna, žao mi je mog djeteta što gleda!

Goca Tržan je emotivno progovorila o nedavnom incidentu u kojem je njen bivši suprug, Ivan Marinković, bio meta fizičkog i verbalnog napada. Pjevačica, iako već dugo nije u dobrim odnosima s Ivanom, osudila je nasilje i iskazala zabrinutost za dobrobit njihove zajedničke kćerke.

„Ivan nije zaslužio da ga udaraju i vrijeđaju, bez obzira na sve što se dogodilo između nas. Te osobe koje su to uradile su dno dna. Najviše mi je žao našeg djeteta koje mora gledati i slušati o ovakvim stvarima,“ rekla je Goca, vidno potresena.

Naglasila je da, iako njih dvoje više nisu zajedno, nasilje nikada nije rješenje. „Moja kćerka zaslužuje da odrasta u miru i da zna da su konflikti mogući, ali da se rješavaju riječima, a ne nasiljem,“ dodala je Goca. Ova situacija još jednom je podsjetila na važnost zaštite djece od negativnih uticaja konflikata roditelja.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/Naj-portal/A.H.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS