calendar

Ponedeljak 2. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
MAJA PROGOVORILA O POMIRENJU S CAREM: Više ne želi da šuti! Dnevni horoskop za ponedjeljak, 2. septembar 2024: Blizanci u sukobu, Lavovi donose odluke u hodu, Strijelcima stižu sjajne vijesti, a Vama? Nevjerovatan snimak: Kod Crne Gore uočen jedan od najrjeđih morskih sisara Haris Džinović je od Meline tražio samo jedno: Ona je to i poštovala sve do razvoda “GREŠKOM LJEKARA SU MI IZ VAGINE KRENULE FEKALIJE” Nikad STRAVIČNIJA ISPOVIJEST Marije Dimić u emisiji “(NE)DOKAZANI” POMIRILI SE MAJA I CAR? Odao ih jedan detalj, svi bruje o tome: “Samo ti znaš da me smiriš” Iznenada preminuo mladi bh. doktor Alen Dervišević Drama na Grbavici: Remi Željezničara i Sloge, Plavim poništen gol u 98. minuti Ja sam NAJVEĆA ŽRTVA rijalitija, jer sam se suprotstavila produkciji! Zerina Hećo nije ničiji otirač! ŽIVOT SA DVIJE ŽENE: Trkali se kvadovima, pa ih najurili! Fatima se prepala za svog Elmedina! Nakon SKANDALA u Hrvatskoj! “IZ MOJE ZEMLJE NE MOŽE NIKO DA ME IZBACUJE!” Ekskluzivno oglašavanje Alena Islamovića Pojavio se SNIMAK! Ovako je splitska publika reagovala na pjesmu Bijelog dugmeta UMRO GLUMAC U 51. GODINI Prethodno imao jezivu saobraćajnu nesreću Objavljen CJENOVNIK naše starlete: Jednu uslugu naplaćuje 10.000 eura “Fotošop i od babe napravi curu”: Nedu Ukraden napali zbog slike u kupaćem Menadžer Bijelog dugmeta se oglasio POVODOM MEGA SKANDALA: “MOŽDA NEKOM SMETAJU…”

Poznati banjalučki haker uhapšen u Hrvatskoj

Objavio: RHT
16/04/2024 1:20 PM

Poznati banjalučki haker uhapšen

Banjalučki haker Aljoša Borković uhapšen je u Hrvatskoj zbog više krivičnih djela kompjuterskog kriminala.

Poznati banjalučki haker uhapšen / Foto: Pixabay
Poznati banjalučki haker uhapšen / Foto: Pixabay

Poznati banjalučki haker uhapšen

Za njim je inače Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ranije raspisalo potragu.

Kako je saopšteno iz MUP-a RS, obavješteni su od strane EUROPOL-a Republike Hrvatske da je A. B. uhapšen 28. 3.2024. godine u Hrvatskoj.

Njemu je 29. 3. 2024. godine Opštinsko državno tužilaštvo u Sisku određen istražni pritvor u trajanju od najduže mjesec dana. Zbog osnovane sumnje da je počinio više krivičnih djela iz oblasti kompjuterskog kriminaliteta.

“Podsjećamo, MUP Republike Srpske je u ranijem periodu Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dostavilo više izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv lica A.B. zbog  počinjenih više krivičnih djela iz  oblasti kompjuterskog kriminaliteta ali i drugih krivičnih djela bliže opisanih Krivičnim zakonikom Republike Srpske, izvršenih na štetu više pravnih i fizičkih lica iz BiH, ali i Hrvatske”, navode iz MUP-a RS.

O rezultatima izvršenih provjera obaviješten je postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Teška krađa

S druge strane, policija iz Kotor Varoša uhapsila je u četvrtak G.M. i LJ.Đ. iz Banjaluke jer se sumnjiče da su počinila krivično djelo teška krađa, dok se za trećim licem još uvijek traga.

Iz Policijske uprave Banjaluka su saopštili da se lica G.M. i Lj.Đ. sumnjiče da su navedeno krivično djelo počinila na području Kotor Varoši u srijedu.

“Oni su to učinili na način da su uz upotrebu fizičke snage i podesnog alata djelovala na ulazna vrata kuće i zatim otuđila pištolj, nakit, telefone i druge predmete. Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Kotor Varoši, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, izvršeni su pretresi na području Čelinca i Banjaluke. Tom prilikom su pronađeni predmeti koji potiču iz navedenog krivičnog djela”, saopštili su iz policije.

Dodali su da su sve mjere i radnje preduzete pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv navedenih lica će Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

BONUS VIDEO:

(Nezavisne/hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS