calendar

Ponedeljak 25. Novembar, 2024

aktuelno ikonica Aktuelno
Džanan Musa otkrio: Igrao za BiH, a majka mu se u bolnici bori za život! POMIRILI SE ASMIN I SITA! Otkriveni ŠOKANTNI detalji Ovo su savjeti koji će učiniti čudo za vaše intimne trenutke Teodora uhvaćena sa zgodnim cimerom: Izjavila mu ljubav u pušionici! Bebica posljednji saznao! Sarajlije “okupirale” Lukavicu: Trgovci imaju pune ruke posla (FOTO) BRAVO “ZMAJEVI” Nenad Marković: Ovo je Bosna! TERZA RONI SUZE ZBOG MILICE! Kačavenda rame za plakanje: “Ne može ti zabraniti da viđaš dijete!” Sita otkrila VELIKU TAJNU Aneli i Janjuša: “Ona je ljetos…” Dotakla se i odnosa njene sestre i Mateja! “POTRESLA ME SVAĐA SA LEPIM MIĆOM” ANITA NAPUSTILA SRBIJU! Ko joj pravi društvo? Sunce je ušlo u Strijelca, a sreća u život ova tri horoskopska znaka Oglasila se majka diskvalifikovane Ivane Keneški nakon sinoćnjeg incidenta “Ljudi su nas otpisali, ali…” DŽANAN MUSA: Iz Reala su me molili da ne dolazim u Sarajevo! “OVU UTAKMICU ĆU PAMTITI DO KRAJA ŽIVOTA” SUSJEDI PIŠU Totalni raspad Hrvatske! BiH zabila više od 100 poena – Sesarovi izabranici daleko od Eura Selektor Bećiragić oduševljen našom velikom pobjedom: Zamislite tek ekipu ako odemo na Eurobasket! “Ponovila se ona Skenderija od prije 20 godina” “Zmajevi” pregazili Hrvatsku za veliki korak prema Eurobasketu 2025. ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Igraj Fato, večeras igramo Jana i ja! (VIDEO)

Ovo je bilo omiljeno Titovo jelo: Možete ga lako spremiti

Objavio: RHT
31/08/2024 6:00 PM

Ovo je bilo omiljeno Titovo jelo

Jeste li znali da je đuveč bilo omiljeno slano jelo Josipa Broza Tita? Pripremite ga koristeći ovaj recept i bit ćete oduševljeni njegovim okusom.

Ovo je bilo omiljeno Titovo jelo/Foto: printscreen

Potrebno vam je: tri glavice crnog luka, tri čena bijelog luka, komad mladog luka, 300 grama crvene paprike, 300 grama zelene paprike, pet krompira, 500 grama mladog paradajza, četiri – pet mrkvi, dva – tri patlidžana, 500 grama telećih šnicli, 500 grama pasiranog paradajza, 150 grama riže, 70 mililitara ulja, so, biber, tucana i ljuta tucana paprika.

Priprema

Isjecajte crni i bijeli luk, krompir i paprike pa ih ubacite u posudu. Isjecajte paradajz, teleće šnicle i patlidžan i stavite ih u odvojene posude.

Uzmite veću šerpu, u njoj zagrijte ulje pa ispržite crni i bijeli luk. Dodajte šnicle i paradajz. Pržite otprilike pet minuta pa dodajte crvene i zelene paprike i pasirani paradajz. Nakon 10 minuta dodajte krompir.

Nakon što prođe još 10 minuta, u šerpu ubacite i mladi luk, mrkvu i patlidžan. Sve izmiješajte. Kuhajte otprilike pola sata na laganoj vatri. Dodajte začine po želji i kuhajte još desetak minuta.

Zagrijte rernu na 200 stepeni. Đuveč prebacite u vatrostalnu posudu i pecite otprilike pola sata.

BONUS VIDEO

hypebih.ba/naj-portal.com/O.T.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS