calendar

Subota 31. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
GIBA OBJAVIO GOLU FOTKU PRVI PUT NAKON ŠTO JE POSTAO ŽENA! Snimao se dok je u kadi, a onda i u vešu, šok! (FOTO) UČESNICA RIJALITIJA VIŠE NE LIČI NA SEBE! Svi u šoku kada su je vidjeli, Maja Marinković se držala za glavu, SKANDAL! (FOTO) Tragedija u Tuzli: Žena smrtno stradala prilikom paljenja niskog rastinja FILIP POSLAO SKANDALOZNU PORUKU ALEKS I NJENOM MOMKU?! Car se ne smiruje, evo šta je uradio nakon što je ona objavila fotku sa novim izabranikom! (FOTO) Ove riječi Zorana Kalezića su slomile srce Silvane Armenulić ŽIVOT SA DVIJE ŽENE: Kome više smrde noge? Takmičenje u Gornjoj Višnjici! Ovo je bilo omiljeno Titovo jelo: Možete ga lako spremiti Život sa dvije žene: Elmedin priča Arnelu o životu na Zapadu! U Minhenu može očekivati OVO ŠKOLSKI PRIMJER BRUKANJA! Ovo je Anu Nikolić toliko srozalo da danima kuka! Rijaliti takmičarka SMOTALA POZNATOG FUDBALERA! Isplivali detalji tajne romanse Penzioner se mjesecima dopisivao s “Brazilkom”: A onda je dobio poziv iz banke IVAN OBJAVIO ŠOKANTNE TVRDNJE O RIJALITI UČESNICI! Ona mu zaprijetila sudom, a on udario još jače! PLJUŠTE TUŽBE NA SVE STRANE (FOTO) KAKO LJUDI REAGUJU KADA PROGLEDAJU? Jedan od najuglednjih svjetskih očnih hirurga Nikica Gabrić daje odgovor na ovo pitanje EKSKLUZIVNO u “Sada i ovde”! Nives Celzijus nikad ne ostaje dužna vjernim pratiocima: Grudi ponovo u prvom planu NAJGORA ZAJEČARSKA GITARIJADA U ISTORIJI?! Loša posjeta i drugog dana festivala, Ritam nereda otkazao nastup! ZASTRAŠUJUĆA FOTKA ANELI IZ BOLNICE: Živa sam!

Ovo je bilo omiljeno Titovo jelo: Možete ga lako spremiti

Objavio: RHT
31/08/2024 6:00 PM

Ovo je bilo omiljeno Titovo jelo

Jeste li znali da je đuveč bilo omiljeno slano jelo Josipa Broza Tita? Pripremite ga koristeći ovaj recept i bit ćete oduševljeni njegovim okusom.

Ovo je bilo omiljeno Titovo jelo/Foto: printscreen

Potrebno vam je: tri glavice crnog luka, tri čena bijelog luka, komad mladog luka, 300 grama crvene paprike, 300 grama zelene paprike, pet krompira, 500 grama mladog paradajza, četiri – pet mrkvi, dva – tri patlidžana, 500 grama telećih šnicli, 500 grama pasiranog paradajza, 150 grama riže, 70 mililitara ulja, so, biber, tucana i ljuta tucana paprika.

Priprema

Isjecajte crni i bijeli luk, krompir i paprike pa ih ubacite u posudu. Isjecajte paradajz, teleće šnicle i patlidžan i stavite ih u odvojene posude.

Uzmite veću šerpu, u njoj zagrijte ulje pa ispržite crni i bijeli luk. Dodajte šnicle i paradajz. Pržite otprilike pet minuta pa dodajte crvene i zelene paprike i pasirani paradajz. Nakon 10 minuta dodajte krompir.

Nakon što prođe još 10 minuta, u šerpu ubacite i mladi luk, mrkvu i patlidžan. Sve izmiješajte. Kuhajte otprilike pola sata na laganoj vatri. Dodajte začine po želji i kuhajte još desetak minuta.

Zagrijte rernu na 200 stepeni. Đuveč prebacite u vatrostalnu posudu i pecite otprilike pola sata.

BONUS VIDEO

hypebih.ba/naj-portal.com/O.T.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS