calendar

Četvrtak 21. Novembar, 2024

aktuelno ikonica Aktuelno
Luna Đogani razorena nakon njegove smrti: Posljednji put se oprostila slomljenog srca PONOVO PLJUŠTE KAZNE U RIJALITIJU! Hitna reakcija Velikog šefa – one su udarene po džepu! Osobe rođene u ova tri horoskopska znaka imaju veliko srce SKANDALČINA U RIJALITIJU: Takmičar nasrnuo na cimerku – obezbjeđenje ga odmah opkolilo (FOTO) Užas u tuzlanskoj školi: Zaposlenik dirao učenice i ulazio za njima u WC KVALIFIKACIJE ZA EUROBASKET “Zmajevi” poraženi od Hrvatske u Zagrebu: Susjedi ubacili čak 18 trojki Vlado Georgiev opljačkan u tržnom centru Mateja očajan nakon vijesti iz spoljnjeg svijeta: Novosti zbog kojih mu je prisjelo učestvovanje u rijalitiju Detalji koje niste znali o snimanju filma Titanik Slavna manekenka o ovisnosti o alkoholu: Razmišljala sam samo o … “MIONA NIJE DALA GASTOZU PITU! SVE TO RADI PRODUKCIJA!” Ša u D-castu šokira detaljima o kojima gledaoci rijalitija nisu svjesni! “NAJZDRAVIJI NAČIN SPAVANJA JE NA …” Spinalni hirurg dr. Krajinović EKSKLUZIVNO u emisiji “SADA I OVDJE” govori o tome šta je najučinkovitije za našu KIČMU! Zabranjeno pušenje uskoro prvi put nastupa u akustičnom izdanju Michael J. Fox o borbi sa Parkinsonovom bolešću: Humor mi pomaže da preživim SPREMITE SE ZA NOVU PJESMU SA LUKASOVOG ALBUMA! Naziv hita je predivan, a tek da vidite neke kadrove! (VIDEO) Paris Hilton i Britney Spears ponovo u centru pažnje

Ovaj jednostavan trik za mekane kolače tajna je iskusnih domaćica

Objavio: RHT
30/12/2023 8:20 PM

Omekšali maslac ključan je za ukusne kolače i keksiće, a s obzirom na to da je ovaj korak lako zaboraviti, donosimo trik kojim ćete u nekoliko minuta dobiti maslac savršene teksture.

Koliko puta vam se dogodilo da krenete praviti neku poslasticu i tek onda primjetite napomenu da vam je potreban omekšali maslac? Možda se to čini kao sitnica i korak koji se lako preskoči, ali upravo se u njemu krije trik za najukusnije kolače.

Naime temperatura maslaca stvarno je važna kada je u pitanju pečenje poslastica, posebno sitnih kolača.

Razlog je jednostavan, ali i bitan: maslac na sobnoj temperaturi lako će se pomiješati sa šećerom, što je ključ za lagane i pahuljaste kolačiće.

Hladni maslac obično se pretvara u ljuskave slojeve, što ga čini najboljim izborom za kolače teže teksture i kore za pite. Ipak, za izradu prhkog tijesta i najukusnijih keksića ključno je da bude sobne temperature.

Foto: Ilustracija

Čak i kada to znate, velike su šanse da ćete se ovog koraka sjetiti tek kada krenete u izradu kolača – a maslac je još u frižideru!

Na sreću, postoji sjajan trik kako ga brzinski omekšati i tako baš svaki put napraviti poslasticu po najvišim standardima.

Za početak, stavite komad maslaca na tanjir obložen papirnim ubrusom. Potom napunite staklenu čašu vrućom vodom. Kada se čaša zagrije, prospite vodu i pokrijte čašom maslac na tanjiriću. Ostavite pet do sedam minuta kako bi postepeno omekšao.

Za kraj, nikako nemojte grijati maslac u mikrotalasnoj peći. Možda se to čini kao najočiglednija metoda, međutim na ovaj ga način nećete ravnomjerno omekšati te će dio biti otopljen, a drugi potpuno hladan – što nikako neće pomoći pri miksanju.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/Tportal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS