calendar

Subota 6. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Francuska nakon uspavanke, pa penal-drame ide na megdan Španiji u polufinalu SLOBA RADANOVIĆ ZAVRŠIO NA INFUZIJI! Odmah se oglasila njegova supruga, otkrila u kakvom je stanju sada RASKRINKANO PRAVO LICE MIONE JOVANOVIĆ! Ovu fotku bi spalila da može, konačno isplivalo sve! Nada Obrić šokirala javnost prizanjem: Svi moji bivši muževi su bili nevjerni! Crna rupa u Pacifiku pokrenula teorije zavjere: Mjesto koje sije smrt MUŽ SANJE KUŽET ORGANIZOVAO GALA PROSLAVU! Slavi rođenje sina, a ovaj pjevač je zadužen za atmosferu MIONA I ANELI UHVAĆENE KAKO PRIČAJU U ŠIFRAMA: Mislile da ih kamera ne snima, pa se dotakle Stanislava, šok Ko je novi momak Meline Džinović? Pričalo se da su zajedno dok je još bila s Harisom HITNO SE OGLASILA MIONINA MAJKA! Niko ne može da vjeruje šta je priznala, Jovanovićka će doživjeti nervni slom! Svi frajeri Monike Beluči: Ne voli klasične ljepotane, ona voli ružne muškarce INTIMNE FOTKE MUŽA VERICE RAKOČEVIĆ! Veljko u gaćama, društvene mreže gore! ŠOKANTNO (FOTO) U ovoj životnoj dobi žene će najčešće prevariti svog partnera Džoker s klupe uništio snove cijele Njemačke i lansirao “Crvenu furiju” u polufinale PROGNOZA ZA VIKEND: Temperatura zraka iznad trideset stepeni “Krila sam da Marija Šerifović čeka sina!” EKSKLUZIVNO! Sani Armani razotkrila pjevačicine TAJNE! (VIDEO) NIKAD VIĐENA FOTKA MAJE MARINKOVIĆ! Ovako je izgledala na maturi prije 14 godina: Ne liči na sebe

Ovaj jednostavan trik za mekane kolače tajna je iskusnih domaćica

Objavio: RHT
30/12/2023 8:20 PM

Omekšali maslac ključan je za ukusne kolače i keksiće, a s obzirom na to da je ovaj korak lako zaboraviti, donosimo trik kojim ćete u nekoliko minuta dobiti maslac savršene teksture.

Koliko puta vam se dogodilo da krenete praviti neku poslasticu i tek onda primjetite napomenu da vam je potreban omekšali maslac? Možda se to čini kao sitnica i korak koji se lako preskoči, ali upravo se u njemu krije trik za najukusnije kolače.

Naime temperatura maslaca stvarno je važna kada je u pitanju pečenje poslastica, posebno sitnih kolača.

Razlog je jednostavan, ali i bitan: maslac na sobnoj temperaturi lako će se pomiješati sa šećerom, što je ključ za lagane i pahuljaste kolačiće.

Hladni maslac obično se pretvara u ljuskave slojeve, što ga čini najboljim izborom za kolače teže teksture i kore za pite. Ipak, za izradu prhkog tijesta i najukusnijih keksića ključno je da bude sobne temperature.

Foto: Ilustracija

Čak i kada to znate, velike su šanse da ćete se ovog koraka sjetiti tek kada krenete u izradu kolača – a maslac je još u frižideru!

Na sreću, postoji sjajan trik kako ga brzinski omekšati i tako baš svaki put napraviti poslasticu po najvišim standardima.

Za početak, stavite komad maslaca na tanjir obložen papirnim ubrusom. Potom napunite staklenu čašu vrućom vodom. Kada se čaša zagrije, prospite vodu i pokrijte čašom maslac na tanjiriću. Ostavite pet do sedam minuta kako bi postepeno omekšao.

Za kraj, nikako nemojte grijati maslac u mikrotalasnoj peći. Možda se to čini kao najočiglednija metoda, međutim na ovaj ga način nećete ravnomjerno omekšati te će dio biti otopljen, a drugi potpuno hladan – što nikako neće pomoći pri miksanju.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/Tportal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS