NUTRICIONISTA RAZBIJA SVE ZABLUDE: Evo da li tokom ljetnjih mjeseci LUBENICU I DINJU možemo jesti u neograničenim količinama!
Nutricionistkinja Milka Raičević istakla je jutros za Pink da je važno da u toplim danima ishranu prilagodimo visokim temperaturama. Kako kaže, najbolje je konzumirati voće i povrće.
Lubenica je povrće, možemo da je jedemo u komadima, ili da od nje napravimo sok, dodamo malo vode i led, navela je ona.
– Ne bi trebalo da lubenicu jedemo u neograničenim količinama, posebno oni koji imaju problema sa šećerom. Dinja je manje kalorična, a ono što je najbitnije je to, da ono što bacamo od dinje, stavimo u blender, i napravimo zdrav napitak – dodaje Raičević.
Sve može da se iskoristi, napomenula je.
– Možemo da napravimo džemove, voćne napitke i da ostavimo za zimu. Salata može da se napravi od proteinskih namirnica, gdje su pasulj, grašak, boranija… Obarite, iscijedite, dodate maslinovo ulje, limun… I imate zdravu salatu – kaže Raičević.
Raičević je potom istakla da ishrana tokom ljeta treba da bude dozirana.
– Žitarice u kombinaciji sa bobičastim voćem, parče proje, neka riba, gibanica, salata, sve to može biti doručak… Može čak i pasta, da se podijeli na 2 dijela, pa da drugi dio bude za ručak – navela je.
BONUS VIDEO:
hypetv.rs / pink.rs