calendar

Petak 8. Decembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Žena od Sultana otkrila zbog čega i dalje KOMUNICIRA sa Vukom Mobom i čemu se nada HAOS U NAJAVI! Otac od repera jasno i glasno otkrio detalje iz braka Ša i Vanje: “Vrijeđala ga je” POTPUNI HIT! Elektra URNEBESNOM čestitkom čestitala rođendan Marku Markoviću! (FOTO) ‘TIM NAŠIH LJEKARA DONIO ODLUKU’ TEODORA BALZAK NAPUŠTA ”ELITU”! Veliki šef poslao hitno saopštenje na adresu Bijele kuće! (VIDEO) ODLUČNA! Aleksandra Mladenović se seli, nećete vjerovati šta je zahtjevala da joj naprave majstori Omaž Milanu Mladenoviću: Konvoj obradio pjesmu “Sarajevo” legendarne grupe TAKI PROGOVORIO O TEODORI DELIĆ: “To je sve FEJK! Od Bebice i nje NEMA NIŠTA” EKSKLUZIVNO! Maca Diskrecija BRUTALNO iskrena: „Anita je POKVARENA, koristi Matoru!“ (VIDEO) Ova “seks bomba” iz Holivuda slavi 70. rođendan VELIKI INTERVJU MIROSLAVA ILIĆA PRED KONCERT U ŠTARK ARENI! Pjevač otkrio ko mu je gost, ali i šta je sa duetom koji je želio da snimi OTKRIO DETALJE: Saša Matić OVU STVAR zamjera Prijovićki BOJANA SE GUŠILA U SUZAMA ZBOG IZDAJE: Pavlovićeva progovorila o djevojci koja je čeka napolju! Dnevni horoskop za 8. decembar: Bikovi raznovrsno se hranite, Vodolije pune ste samopouzdanja SVJEŽE RAZVEDENI! ELA DVORNIK mužu uputila oštru poruku: “Gutala sam tvoje fekalije jer ….”! STRES KAO UZROK?! Anđelina Đoli objavila da ima ozbiljan zdravstveni PROBLEM! ULOŽILA ŽALBU! Severina tužila Facebook zbog ovog PROBLEMA!

Nele Karajlić u Beču predstavio svoju književnu trilogiju: “Solunska 28: O seksu, drogi i rokenrolu”

Objavio: RHT
16/11/2023 10:30 AM

Pisac i muzičar Nenad Janković, javnosti poznatiji kao dr Nele Karajlić, predstavio je večeras svoju književnu trilogiju “Solunska 28” pred publikom u Beču.

Foto: Srna

Razgovor i druženje sa poznatim umjetnikom održano je u sali Albert hol, a promociju Karajlićevog književnog opusa u Beču podržalo je Predstavništvo Republike Srpske u Austriji.

Poznati pisac i muzičar je pred bečkom publikom govorio o nedavno objavljenoj i dugo očekivanoj završnici trilogije “Solunska 28: O seksu, drogi i rokenrolu”, te o ranijim naslovima iz ovog triptiha – “Solunska 28: O novcu i strastima” i “Solunska 28: O prijateljstvu i izdaji”.

Očekivano, interesovanje za ovaj događaj je bilo veliko, tako da je sala bila ispunjena do posljednjeg mjesta, saopšteno je iz Predstavništva Republike Srpske u Austriji.

Janković je sa mnogobrojnom publikom podijelio svoje iskustvo u pisanju nevjerovatnih priča koje su obuhvaćene trilogijom, a u prijateljskom razgovoru sa posjetiocima promocije popularni umjetnik je govorio i o svojoj dugogodišnjoj uspješnoj i raznovrsnoj karijeri.

“Srpska kultura je istorijski veoma povezena sa Bečom i glavni grad Austrije je veoma važno mjesto za promociju onoga što je savremena srpska kultura danas”, rekao je Janković.

Prisutne je pozdravio i šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović, koji je izrazio zadovoljstvo što srpska kulturna scena privlači sve više pažnje u Beču i ostatku Austrije.

Filipović je najavio da će sutra u bečkoj Galeriji “Štajner” biti predstavljeni radovi četvoro predstavnika savremene beogradske umjetničke i kreativne scene – Marka Kusmuka, Veljka Valjarevića, Sare Nikolić i Marka Lađušića.

“Sutra od 19.00 do 22.00 časa posjetioci će imati priliku da se detaljnije upoznaju sa opusom beogradskih umjetnika, a o njihovom stvaralaštvu govoriće direktor Galerije `Sanjaj` Sanja Bjelanović Janković”, rekao je Filipović.

Izložba se organizuje u saradnji sa Galerijom “Sanjaj” iz Srbije, uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Austriji.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS