calendar

Sreda 28. Feburar, 2023

Napravila haos: Žena pucala u crkvi u SAD-u

Objavio: RHT
12/02/2024 9:40 AM

Jedna žena je jučer otvorila vatru iz puške u megacrkvi slavnog pastora Joela Osteena u Teksasu, natjeravši vjernike u bijeg.

Foto: Printscreen

Dvojica policajaca, koja nisu bila na dužnosti, reagovala su i ubila napadačicu. Još dvije osobe su upucane i povrijeđene, uključujući petogodišnjeg dječaka koji je u kritičnom stanju.

Pucnjava se dogodila malo prije 14 sati po lokalnom vremenu u crkvi u Teksasu. Žena je ušla u ogromnu crkvu Lakewood – zgradu sa kapacitetom od 16.000 ljudi koja je prije bila arena NBA ekipe Houston Rocketsa – sa dječakom koji je kasnije povrijeđen u pucnjavi sa policijom.

Ranjen je i 57-godišnjak. Detalji sukoba ostaju nejasni, a policija nije objavila identitet žene, niti mogući motiv. Također, nije poznato u kakvom su odnosu žena i dječak i ko je zapravo pucao u njega i ranjenog muškarca, piše Associated Press.

“Ostat ćemo jaki i nastavit ćemo, ići naprijed. Postoje sile zla, ali i sile koje su za nas – Božje sile – jače su od toga. Stoga ćemo nastaviti ići snažno i pravedno, radeći ono na što nas je Bog pozvao: podići ljude i dati nadu svijetu”, zaključio je pastor.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS