calendar

Petak 25. Oktobar, 2024

Na području Jablanice nastavljeni radovi na raščišćavanju putnih komunikacija

Objavio: RHT
21/10/2024 1:20 PM

Na području Jablanice nastavljeni radovi na raščišćavanju putnih komunikacija

Na području Jablanice nastavljeni radovi na raščišćavanju putnih komunikacija

Nastavljeni su radovi na području općine Jablanice na raščišćavanju putnih komunikacija i objekata u Zlatima, Mirkama, Čeharima, Čivelju i prekojezerskim selima, te na uređenju puta za gradsku deponiju smeća na Zakomu kao i na drugim područjima pogođenim poplavama.

Također, nastavljena je akcija čišćenja Jablaničkog jezera od naplavina u organizaciji Ministarstva turizma Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) uz pomoć volontera.

Dostava hrane i lijekova

Intenzivno se radi na osposobljavanju magistralne ceste za saobraćaj M-17- 5 Jablanica-Blidinje.

Vrši se dostava hrane i lijekova stanovnicima na području općine, objavio je Operativni centar Civilne zaštite (OCCZ) HNK.

Pripadnici PVJ Konjic angažirani su na odvozu vode u Buturović Polje, dok Crveni križ radi na pakiranju i sortiranje humanitarnih roba, kao i podjeli tih roba.

Čitajte i: Haos u Mostaru: Velika tučnjava Ultrasa i Red Armya, više osoba povrijeđeno

Haos u Mostaru

Drama na Španskom trgu. Screenshot / Bljesak.info

Na Španskom trgu u Mostaru večeras je, prema prvim informacijama, došlo do masovne tučnjave između navijačkih grupa Ultras i Red Army.

Prema izjavama očevidaca, u jednom trenutku je situacija bila dramatična.

Haos u Mostaru

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona nam je kratko rečeno da su situaciju uspjeli staviti pod kontrolu. Te da će uskoro imati više informacija za javnost.

Više osoba je povrijeđeno u sukobu navijačkih grupa koji se večeras dogodio u centru Mostara, na Španskom trgu, potvrđeno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako nam je rekao Ljudevit Marić, portparol Uprave policije MUP-a HNK, trenutno se sa službama Hitne medicinske pomoći i drugim zdravstvenim ustanovama, utvrđuje koliko je osoba zadobilo povrede u ovom sukobu.

Čitajte i: Dnevni horoskop za 21. oktobar 2024: Blizanci na putu uspjeha, Ribe pune sumnje…

OVAN

Dokažite za šta ste sve sposobni i uspjeh i nagrada su na vašem putu! Ako ste na početku nove veze, trenutno razmišljate da li je ta osoba prava za vas, i da li zaslužuje svu pažnju koju joj poklanjate.

BIK

Vaš dnevni horoskop kaže da ne treba da srljate u neku emotivnu odluku, naročito ako ne postoji pritisak sa druge strane. Polako i sigurno će se u vama iskristalisati šta želite, ali će za to biti potrebno nekoliko dana. Nije dobar dan za veće troškove. 

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/A.H.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS