Ljudi masovno stavljaju sirovi pirinač u frižider: Kada čujete razlog, odmah ćete početi i vi to da radite
Svi znamo da kuhani pirinač treba držati u frižideru. Uslovi hlađenja sprječavaju rast bakterija koje mogu predstavljati ozbiljnu prijetnju po naše zdravlje. Sirovi, možete bezbijedno držati na sobnoj temperaturi. Pa zašto staviti kesu pirinča u frižider?
Shutterstock
Činija pirinča u frižideru je jednostavan, efikasan i ekološki način da se oslobodite viška vlage. Takođe, smanjuje neprijatne mirise koji često izlaze iz frižidera.
Pirinač je odličan za privlačenje vode i djeluje kao apsorber mirisa. Samo ne zaboravite da s vremena na vrijeme promijenite pirinač, kada primjetite da je nabubrio, vlažan.
Naravno, najvažnije je da vaš frižider bude čist. Ako u njoj ima stare i pokvarene hrane, kesa pirinča možda neće pomoći. Trebate redovno da provjeravate police. Proizvodi sa dugim rokom trajanja mogu se skladištiti na poleđini, a ono što morate brzo da pojedete treba da bude nadohvat ruke i vidljivo.
BONUS VIDEO:
hypebih.ba/Najžena.alo.rs