calendar

Petak 27. Jun, 2025

aktuelno ikonica Aktuelno
OSTAVILA POSAO ZBOG RIJALITIJA: Evo čime se ranije bavila Anđela Nije mogao više da šuti, sve javno priznao! RASKRIKANA G*J AF*RA UČESNIKA RIJALITIJA I POZNATOG GLUMCA! “U svemu smo bili najbolji!” Faruk Hadžibegić u Mlinu sa Memom: “Jugoslavija je imala bolje fudbalere od Brazila” KAKVO PONI*ENJE: Anđela uhvatila Gastoza u ak*iji sa drugom djevojkom, poslije ovoga nema dalje! Dnevni horoskop za petak, 27. juni 2025: Lav opet u ljubavnim problemima, Vagi i Škorpiji nervoza na poslu, a Vama? Novak našao trenera! Đoković opet radi sa Hrvatom! (FOTO) Muzika poboljšava koncentraciju više od kofeina Prvi znak demencije može se primijetiti u prodavnici: Ako vam se ovo događa, obratite se ljekaru Milovan istakao da mu je Aleksandra rame za plakanje, pa Gastoz dao svoj sud: SMIJEŠNI STE, DEMANTUJETE SAMI SEBE! Gastozov prijatelj žest*ko opleo po Anđeli, pa mu kum Ivana Marinkovića žest*ko odbrusio i stao na stranu Đuričićeve! ANJA I BAKA U RATU KOJI TRESE INTERNET! Blagojevićeva šokirala NOVIM OGLAŠAVANJEM, jutjuber neće moći da vjeruje! (FOTO) EKSKLUZIVNO ZA HYPE! Marija Malivuk RASKRINKAVA: „Gastozu je naređeno da bude sa Anđelom! Pavle je samo iskoristio!“ (VIDEO) NIJE ME PREBOLJELA! Stefani uvjerena da je Matorina ŽIVA R*NA, pa prognozirala krah njene veze sa Draganom: Tomićeva riješila da joj odbrusi Psiholog Čedomir Novaković: Muškarci ne plaču dok ne nestanu Zorannah izjavom izazvala bij*s javnosti: Dosadan evropski život „KLOŠ*RKO, ŠLJ*M KAO TI NIKAD NE BI BIO SA MOJIM SINOM“ Kačavenda zaurlala na Enu Čolić

Kuhar objasnio kako skuhati ručak za četvoro za manje od euro (VIDEO)

Objavio: RHT
27/09/2024 10:00 PM

Kuhar objasnio kako skuhati ručak za četvoro za manje od euro

Antonio Brajković, mladi kuhar iz Umaga koji trenutno kuva u restoranu Luciano hotela San Canzian, a javnosti je poznat i po simpatičnim video receptima koje objavljuje na svom Instagram profilu, ovih je dana objavio još jedan koji je prilično zainteresovao njegove pratioce.

Kuhar objasnio kako skuhati ručak za četvoro za manje od euro/Foto: printscreen

Antonio je, naime, napravio ručak za, kako kaže, 0,96 eura, i to za četvoročlanu porodicu. Pripremio je pljukance s vrganjima, a cijelu stvar je objasnio jednostavnom računicom.

U videu Antonio najprije radi pljukance, za koje je potrebno, kako kaže, 200 grama oštrog brašna koje košta 0,13 eura, zatim 200 grama glatkog brašna, koje će vas koštati 0,15 eura, 170 mililitara vode i jedno jaje, koje će vas koštati 0,24 eura. Od svih sastojaka Antonio je umijesio glatko tijesto i spremio ga u hladnjak na sat vremena.

Umak

Nastavlja zatim s pripremom umaka, za koji će vam trebati malo ulja, koje će vas koštati 0,20 eura, te 50 grama luka po cijeni od 0,20 eura. Obzirom da su glavna zvijezda umaka vrganji, Antonio kaže da su u pitanju gljive koje možete ubrati sami pa ih ne ubraja u računicu.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Antonio Brajković (@antoniobrajkovic)

Na zagrebačkoj tržnici, kako piše Jutarnji list, na klupama se prodaju vrganji po cijeni od 20 do 25 eura. Pa je, čini se, itekako bolje u berbu se zaputiti samostalno.

Naravno, pod pretpostavkom da ste dobro informisani i znate šta berete. Te da ne uzimate više nego što vam je potrebno.

Nakon pirjanja luka na ulju, u tavu dodaje i vrganje. Podlije ih vodom i ubaci u tavi 20 grama peršuna koji, kaže Antonio, košta 0,20 eura. U konačnu cijenu je Antonio uračunao čak i so i biber i došao do rezultata od 0,96 eura za zbilja obilan i, čini nam se, baš ukusan ručak.

Dodaje i opciju da za 1,11 evra u jelo ubacite još i sir i maslac, kako bi bilo još slasnije.

BONUS VIDEO

hypebih.ba/jutarnji.hr/O.T.

Ostavite komentar

Obavezna polja su označena sa * Vaša adresa neće biti vidljiva drugim korisnicima.

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS