calendar

Petak 22. Novembar, 2024

aktuelno ikonica Aktuelno
Ovo je poruka trudne Milice učesnicima rijalitija: Spominje i honorar IDE DO DISKVALIFIKACIJE: Jelena ZVJERSKI napala Aleksandru! Ona počela da JECA na sav glas! Luna Đogani razorena nakon njegove smrti: Posljednji put se oprostila slomljenog srca PONOVO PLJUŠTE KAZNE U RIJALITIJU! Hitna reakcija Velikog šefa – one su udarene po džepu! Osobe rođene u ova tri horoskopska znaka imaju veliko srce SKANDALČINA U RIJALITIJU: Takmičar nasrnuo na cimerku – obezbjeđenje ga odmah opkolilo (FOTO) Užas u tuzlanskoj školi: Zaposlenik dirao učenice i ulazio za njima u WC KVALIFIKACIJE ZA EUROBASKET “Zmajevi” poraženi od Hrvatske u Zagrebu: Susjedi ubacili čak 18 trojki Vlado Georgiev opljačkan u tržnom centru Mateja očajan nakon vijesti iz spoljnjeg svijeta: Novosti zbog kojih mu je prisjelo učestvovanje u rijalitiju Detalji koje niste znali o snimanju filma Titanik Slavna manekenka o ovisnosti o alkoholu: Razmišljala sam samo o … “MIONA NIJE DALA GASTOZU PITU! SVE TO RADI PRODUKCIJA!” Ša u D-castu šokira detaljima o kojima gledaoci rijalitija nisu svjesni! “NAJZDRAVIJI NAČIN SPAVANJA JE NA …” Spinalni hirurg dr. Krajinović EKSKLUZIVNO u emisiji “SADA I OVDJE” govori o tome šta je najučinkovitije za našu KIČMU! Zabranjeno pušenje uskoro prvi put nastupa u akustičnom izdanju Michael J. Fox o borbi sa Parkinsonovom bolešću: Humor mi pomaže da preživim

Kuhar objasnio kako skuhati ručak za četvoro za manje od euro (VIDEO)

Objavio: RHT
27/09/2024 10:00 PM

Kuhar objasnio kako skuhati ručak za četvoro za manje od euro

Antonio Brajković, mladi kuhar iz Umaga koji trenutno kuva u restoranu Luciano hotela San Canzian, a javnosti je poznat i po simpatičnim video receptima koje objavljuje na svom Instagram profilu, ovih je dana objavio još jedan koji je prilično zainteresovao njegove pratioce.

Kuhar objasnio kako skuhati ručak za četvoro za manje od euro/Foto: printscreen

Antonio je, naime, napravio ručak za, kako kaže, 0,96 eura, i to za četvoročlanu porodicu. Pripremio je pljukance s vrganjima, a cijelu stvar je objasnio jednostavnom računicom.

U videu Antonio najprije radi pljukance, za koje je potrebno, kako kaže, 200 grama oštrog brašna koje košta 0,13 eura, zatim 200 grama glatkog brašna, koje će vas koštati 0,15 eura, 170 mililitara vode i jedno jaje, koje će vas koštati 0,24 eura. Od svih sastojaka Antonio je umijesio glatko tijesto i spremio ga u hladnjak na sat vremena.

Umak

Nastavlja zatim s pripremom umaka, za koji će vam trebati malo ulja, koje će vas koštati 0,20 eura, te 50 grama luka po cijeni od 0,20 eura. Obzirom da su glavna zvijezda umaka vrganji, Antonio kaže da su u pitanju gljive koje možete ubrati sami pa ih ne ubraja u računicu.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Antonio Brajković (@antoniobrajkovic)

Na zagrebačkoj tržnici, kako piše Jutarnji list, na klupama se prodaju vrganji po cijeni od 20 do 25 eura. Pa je, čini se, itekako bolje u berbu se zaputiti samostalno.

Naravno, pod pretpostavkom da ste dobro informisani i znate šta berete. Te da ne uzimate više nego što vam je potrebno.

Nakon pirjanja luka na ulju, u tavu dodaje i vrganje. Podlije ih vodom i ubaci u tavi 20 grama peršuna koji, kaže Antonio, košta 0,20 eura. U konačnu cijenu je Antonio uračunao čak i so i biber i došao do rezultata od 0,96 eura za zbilja obilan i, čini nam se, baš ukusan ručak.

Dodaje i opciju da za 1,11 evra u jelo ubacite još i sir i maslac, kako bi bilo još slasnije.

BONUS VIDEO

hypebih.ba/jutarnji.hr/O.T.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS