calendar

Petak 8. Decembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
ŠOK! Sanja Vučić trudna!? Pjevačica odlučila da progovori o trudnoći! Evo šta je rekla Dragana Mitar doživjela nervni slom: “Ko širi laži o meni i Fetiću” MILJANA NAPALA OBEZBJEĐENJE Pogodila ga u glavu! Anelina sestra Sita otkrila kako majka reaguje na njenu vezu sa Janjušem, pa se osvrnula na Asmina Durdžića: Norin tata je izjavio da NE ŽELI DA JE IZDRŽAVA! CITY HYPE: Mirka Vasiljević o odnosu sa fudbalerom Vujadinom Savićem! TANJA SAVIĆ PRED SUĐENJE SA BIVŠIM SUPRUGOM OD DOMA NAPRAVILA BAJKU! Jelka duplo veća od nje, a evo ko joj je pomogao (FOTO) TRUDNIČKI STOMAK U PRVOM PLANU: Aleksandra i Car zagrljeni pored novogodišnje jelke Žena od Sultana otkrila zbog čega i dalje KOMUNICIRA sa Vukom Mobom i čemu se nada HAOS U NAJAVI! Otac od repera jasno i glasno otkrio detalje iz braka Ša i Vanje: “Vrijeđala ga je” POTPUNI HIT! Elektra URNEBESNOM čestitkom čestitala rođendan Marku Markoviću! (FOTO) ‘TIM NAŠIH LJEKARA DONIO ODLUKU’ TEODORA BALZAK NAPUŠTA ”ELITU”! Veliki šef poslao hitno saopštenje na adresu Bijele kuće! (VIDEO) ODLUČNA! Aleksandra Mladenović se seli, nećete vjerovati šta je zahtjevala da joj naprave majstori Omaž Milanu Mladenoviću: Konvoj obradio pjesmu “Sarajevo” legendarne grupe TAKI PROGOVORIO O TEODORI DELIĆ: “To je sve FEJK! Od Bebice i nje NEMA NIŠTA” EKSKLUZIVNO! Maca Diskrecija BRUTALNO iskrena: „Anita je POKVARENA, koristi Matoru!“ (VIDEO) Ova “seks bomba” iz Holivuda slavi 70. rođendan

Kućna pomoćnica tužila Nejmara: Radila “na crno” 60 sati sedmično u nemogućim uslovima

Objavio: RHT
16/11/2023 9:51 AM

Nekadašnja kućna pomoćnica optužila je brazilskog fudbalskog asa Nejmara (Neymar) za rad “na crno”, nedostojne radne uslove, neplaćanje prekovremenog rada i izostanak plaćenog dopusta, te traži od njega čak 368.000 eura odštete.

Foto: Twitter

Brazilka je preko advokata pokrenula postupak na Sudu za radne sporove u Parizu jer smatra da je Neymar izrabljivao u periodu od januara 2021. do oktobra 2022. godine.

Brazilka je bez boravišne dozvole radila 60 sati sedmično, odnosno 20 sati više od uobičajenog radnog vremena kućne pomoćnice. Tužila je slavnog brazilskog nogometaša i za nedostojne radne uslove, neplaćanje prekovremenog rada, te izostanak plaćenog dopusta.

Između ostalog, navela je da ju je Nejmar prisilio da dođe na posao 15 dana prije preranog rođenja njezinog četvrtog djeteta.

“Neymar je iskorištavao nesigurnost naše klijentice kako bi joj nametnuo nedostojne radne uslove, kršeći osnovna pravila zakona o radu. Žalimo što je Nejmar pokazao toliko nečovječnosti, otišao je toliko daleko da je našu klijenticu izbacio iz njezine kuće nekoliko dana prije prijevremenog poroda”, naveli su advokati kućne pomoćnice Mes Caroline Toby i Vincent Champetier u izjavi za AFP.

Oni su također dodali da su još u junu pokušali službenim putem kontaktirati Nejmara kako bi se ova situacija riješila bez odlaska na sud, no Brazilac im nije odgovorio, te su bili primorani podnijeti tužbu.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS