calendar

Petak 22. Novembar, 2024

Kokteli koje morate probati! (FOTO)

Objavio: RHT
27/05/2022 1:24 PM

Skoro sam shvatila da koktel majstori zaista jesu majstori. Ranije nisam shvatala koja je forica sa koktelima, zašto ih ljudi naručuju odmah kada vide da su na meniju kafića, a još mi je interesantnije bilo onda kada im je jasno koji im je koktel omiljen. Da li to znači da su isprobali sve koktele koji postoje i da su utvrdili da je baš taj neki po njihovom ukusu? Ipak je koktel mešavina raznih pića, pa kako uopšte znaju šta piju ako ne pročitaju sastojke na meniju?

Ljubitelji koktela tačno znaju šta piju. Postalo mi je izuzetno interesantno da čitam o istoriji pića, nastanku, načinima na koje su krijumčarena u pojedine države itd. A još mi je interesantnije što za jednog od najpopularnijih agenata iz sveta filma prvo povezujemo određeno piće, pa tek onda automobil koji vozi. Jer, 007 je pre svega poznat po suvom martiniju, pa tek onda po Aston Martinu. Tako sam i sama kod kuće počela da pravim koktele i sad, zamislite, imam omiljeni.

Ukoliko pripremate koktele, ove morate da probate sledeći put kad vam budu dolazili gosti:

French 75

French 75 je koktel koji se pravi od džina i šampanjca, a prvi put se o njemu pričalo u toku Prvog svetskog rata. Zapravo, i izgleda kao nešto što su pile classy žene u kristalnim čašama.

Sastojci:

led

1 kašika konditorskog šećera

2 kašičice limuna

22 ml džina

šampanjac

Priprema:

Napunite 3/4 šejkera ledom, zatim dodajte 22 ml gina, 1 kašiku konditorskog šećera i 2 kašičice limuna. Zatim, mućkajte 15 sekundi i prespite u čašu u koju je stavljen led, potom preko sipajte šampanjac.

Malibu spritz sa jagodom

Ovaj koktel je savršen za prolećne dane zbog sezone jagoda.

Sastojci:

25 ml likera od jagode

100 ml soda vode

jagode i listići nane

Priprema:

Iseckajte jagode na tanke kolutiće, stavite led u čašu, zatim ubacite jagode i sipajte liker od jagoda. Dodajte nanu i preko sipajte soda vodu dok ne napunite čašu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS