calendar

Sreda 28. Feburar, 2023

Kćerka Doce Ivankovića ogorčena: “CECO SRAM TE BILO! MOJ OTAC TI JE POMOGAO A TI NAM DUGUJEŠ HILJADE EURA”

Objavio: RHT
11/02/2024 11:15 AM

Podigla se velika prašina nakon što je Kurir u jučerašnjem članku objavio podatke o tome da Svetlana Ceca Ražnatović duguje novac brojnim saradnicima koji su joj pisali pjesme proteklih decenija, pošto im nije isplatila honorare od zarade na Jutjubu.

Foto: Privatna Arhiva, Petar Aleksić

Nisu u kontaktu

Osim Aleksandra Milića Milija, s kojim se Ceca već duže vrijeme sudi zbog spora oko vlasništva nad fonogramima, oglasila se i tekstopisac Ljiljana Jorgovanović i potvrdila da joj Ražnatovićeva duguje pare, kao i predstavnici firme “Konekt netvork”, koji zastupaju porodicu pokojnog kompozitora Dobrivoja Doce Ivankovića.

Oni su u izjavi rekli da Ceca i njen tim ne žele nikakav dogovor, nikakvo mirno rješenje ovog problema, a to potvrđuje i Ksenija Ivanković, kćerka Doce Ivankovića.

FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ, PETAR ALEKSIĆ

– Već dvije godine traju naši pokušaji da riješimo ovaj problem. Moja sestra po ocu Lidija i ja nismo ni znale da imamo pravo da dobijemo novac od pregleda na Jutjubu dok to nismo saznale od ljudi iz firme “Konekt netvork” – priča Ksenija i nastavlja:

– Cecu poznajem od svoje jedanaeste godine, tada ju je moj otac doveo kod nas u kuću. Gledao ju je kao svoje dijete. Pomogao joj je u svemu na početku karijere, a nikad nije uzeo ni dinara za pjesme koje joj je napisao. Za ovo što pričam postoje brojni svjedoci. Od 1993. godine Ceca nas nikad više nije pozvala – priča kćerka pokojnog kompozitora. Ona naglašava da u skorije vreme nije pokušala da stupi u kontakt s Ražnatovićevom, piše Kurir.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

– To smo prepustili našim zastupnicima, ali kako su nam oni rekli, sa Cecine strane i strane njenog tima nailazimo na potpuno ignorisanje. Da se razumijemo, ja ne sporim da je ona velika zvijezda i da je zaslužila da zarađuje novac od pregleda pjesama na Jutjubu. Ali baš zato što je velika zvijezda, sramota je da ne isplati naš dio novca, koji nam pripada kao nasljednicima Dobrivoja Ivankovića, i da se na taj način bruka. U pitanju su hiljade eura. Zaista ne mogu da shvatim da se neko ko ima toliko novca tako ponaša, to je dno – zaključila je Ksenija Ivanković u izjavi za Kurir.

Bez saglasnosti

Podsjetimo, Jorgovanovićeva je u jučerašnjoj izjavi za Kurir naglasila da Ražnatovićeva od nje čak nije tražila ni dozvolu za objavljivanje pjesama.

FOTO: PETAR ALEKSIĆ, ZORANA JEVTIĆ

– Na albumima Svetlane Ražnatović radila sam od 2000. do 2016. godine i koautor sam velikog broja njenih pjesama. Nikad nisam potpisala nijednu saglasnost niti ugovor da se te pjesme postave na Jutjub kanal Svetlane Ražnatović i objave na digitalnoj distribuciji “Ceca mjuzik”. Sva moja autorska djela objavljena su na tom kanalu i digitalnoj distribuciji bez moje dozvole, od čega nisam zaradila ni jedan jedini dinar, a ono što dobijam od Sokoja godišnje ne vrijedi ni pristojnu večeru. Uprkos tome, smatram da sve može da se riješi na civilizovan i pravedan način – navela je ona u izjavi za Kurir.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/Kurir.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS