By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Subota, 06.12.2025
  • NAJNOVIJE
  • HOROSKOP
  • HYPE ŽENA
Search
Hype TV
  • NASLOVNA
  • VIJESTI
    • DRUŠTVO
    • POLITIKA
    • KULTURA
  • HYPE ZVEZDE
  • SHOWBIZ
  • JET SET
  • RIJALITI
  • SPORT
  • HRONIKA
Reading: Jeste li probali posoliti lubenicu prije jela: Evo zašto to trebate uraditi
Font ResizerAa
Hype TVHype TV
  • NASLOVNA
  • VIJESTI
  • HYPE ZVEZDE
  • SHOWBIZ
  • JET SET
  • RIJALITI
  • SPORT
  • HRONIKA
Search
  • NASLOVNA
  • VIJESTI
    • DRUŠTVO
    • POLITIKA
    • KULTURA
  • HYPE ZVEZDE
  • SHOWBIZ
  • JET SET
  • RIJALITI
  • SPORT
  • HRONIKA
Follow US
© 2025 Hype TV

Home » Jeste li probali posoliti lubenicu prije jela: Evo zašto to trebate uraditi

LIFESTYLE

Jeste li probali posoliti lubenicu prije jela: Evo zašto to trebate uraditi

24.06.2023
LIFESTYLE
2 Min Read
Share

Priznajem, bila sam skeptična kada sam prvi put imala posoljeno parče lubenice u rukama. U to vreme je moj prijatelj insistirao na tome da to moram da probam tvrdeći da je tako još slađa. Probala sam i bio je u pravu, zaista je bolja posoljena – ispričala je Nikol Veston, poslastičarka iz Los Anđelesa nakon što je odlučila da uguši sve predrasude u svojoj glavi i proba tu kombinaciju.

Foto: Printscreen

– So čini lubenicu slađom jer kreira slano slatki kontrast i tako omogućava da slatkoća još više dođe do izražaja. Lubenica obično ima suptilnu slatkoću zbog toga što je puna vode, za razliku od jagoda i drugog voća, koje ima koncentriraniji, intenzivan ukus. So, također, potiče proizvodnju pljuvačke, što lubenicu čini još sočnijom – pojasnila je.

– Trik za uspjeh je staviti vrlo malo soli, odnosno raspršiti to ravnomjerno po cijelom komadu lubenice. Ako stavite previše soli, “ubit ćete” njenu slatkoću i morat ćete da uzmete novi komadom – dodala je na Bakingbites.com.

– Možete upotrebljavati bilo koji vrstu soli, uključujući kuhinjsku, ali ja radije koristim krupniju morsku ili košer so. Kuhinjsku so je lakše raspršiti po lubenici, ali krupna morska so daje veći slano-slatki kontrast, dok je u isto vrijeme potrebna manja količina. Također, lubenica odlično ide uz feta sir, ima sličan učinak – otkrila je ova poslastičarka.

BONUS VIDEO:

https://youtu.be/q8jNi2Kde4E
TAGGED:Bakingbites.comLos AnđelesLubenicaNikol Vestonslatkoća
Share This Article
Facebook Threads Copy Link
Previous Article Majka i sestra ubice sa Vračara pokušale napustiti Srbiju: Zaustavljene na graničnom prijelazu
Next Article ISPLIVALE NAJMRAČNIJE TAJNE ANE ĆURČIĆ! Bivša zadrugarka u kandžama kocke i kamatara, u sve umiješana i Zvezdanova majka!
Nema komentara

Komentariši Poništi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ne propustite

LIFESTYLE

Bizarno: Rodila blizance koji imaju različite očeve, sjetila se uraditi test

3 Min Read
LIFESTYLE

Svaka treća osoba živi s glavoboljom: Objavljeni novi globalni podaci

4 Min Read
LIFESTYLE

Bijeli luk prije spavanja: Prirodna podrška imunitetu i regeneraciji

6 Min Read
Djeca ne žele zimsku odjeću! Kako ih privoliti?
LIFESTYLE

Djeca ne žele zimsku odjeću! Kako ih privoliti?

2 Min Read
Show More

ČITAJTE NAS I NA HYPE TV KANALIMA WHATSAPP, VIBER I TELEGRAM

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na društvenim mrežama Instagram, Facebook, Threads, TikTok!
  • Impresum
  • Politika privatnosti
  • Uslovi korištenja
  • Kontakt
2025 © Hype TV
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?