calendar

Nedelja 6. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Uspostavljena cestovna komunikacija Mostar – Jablanica za spasilačke službe i hitne slučajeve Dnevni horoskop za 6. oktobar 2024: Bik u ljubavnoj turbulenciji, Djevica mora da “presječe” TIM ZA SPAŠAVANJE IZ SEKTORA ZA VANREDNE SITUACIJE SRBIJE PRITIČE U POMOĆ BOSNI I HERCEGOVINI po nalogu Aleksandra Vučića Maja priznala da je bila u DEPRESIJI zbog raskida sa Stanislavom: Osjećam se loše i bezvoljno! “Lažemo sami sebe” “To mi je STRAŠNA SLIKA koju zamišljam!” Vanja Bulić o OCU, GOLOM OTOKU I MAJCI koja je išla na DIVLJU KIRETAŽU (VIDEO) FILIPU CARU STIGLA ZABRANA?! Šokantni detalji, sve isplivalo u javnost (FOTO) “PONIO SAM 92 METKA I PLANIRAO SAM SVE DA IH ISKORISTIM”! Dječak-ubica Kosta Kecmanović do detalja ispričao kako je planirao zločin u “Ribnikaru”! SKANDALOZNO – Isplivao Anelin PRLJAV VEŠ! OVO će je UNIŠTITI! Novak Đoković se oglasio o katastrofalnim poplavama u BiH ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Dobro sam skijao! “Mogao sam u tome uspjeti” SLAĐA PORŠELINA POSTALA PEDALINA! Ovakvo PONIŽENJE nije doživjela u svojoj rijaliti karijeri! IZ ARHIVA Izvještaj o poplavama u dolini Neretve iz 1937. godine: Voda je srušila brdo, odnesene kuće… OBEZBJEĐENJE JEDVA SAVLADALO TERZU! Neviđeni haos u rijalitiju! Lomi sve pred sobom i nasrće na učesnike! Ovo je Lejla Zalihić koja je plivala tri kilometra kroz nabujalu vodu kako bi spasila svoju kćerku Aca Lukas najavio HAOS u Nikšiću! SPECIJALNA GOŠĆA izlazi na binu, evo o kome je riječ! (VIDEO) Pogledajte kako radi Civilna zaštita Republike Srpske u Donjoj Jablanici: Spasiocu voda skoro do ramena

Iz ZATVORA u PREDSEDNIČKU FOTELJU! Brazil dobio NOVOG predsednika! Bolsonara izgubio!

Objavio: RHT
31/10/2022 5:50 AM

Lula je u drugom krugu predsedničkih izbora osvojio 50,85 odsto glasova, a njegov protivnik, dosadašnji šef države, desničar Žair Bolsonaro, dobio je 49,15 odsto.

Foto: Screenshot Youtube

Bio je predsednik Brazila, potom je bio u zatvoru i bilo mu je onemogućeno da se ponovo kandiduje, a kada je izašao na slobodu njegova kampanja bila je uspešna – levičar Luiz Injasio Lula da Silva ponovo će vladati najvežom južnoameričkom zemljom.

Posle oštre kampanje koja je podelila Brazil, Lula je nadmašio ljutog protivnika, desničara i dosadašnjeg predsednika Žaira Bolsonara za oko jedan odsto glasova.

Prema zvaničnim rezultatima, Lula je osvojio 50,9 odsto glasova, a Bolsonaro 49,15.

Pobeda na predsedničkim izborima je veliki i šokantant povratak povratak Lule u politički život.

On koji nije mogao da se kandiduje na poslednjim predsedničkim izborima 2018. jer je bio u zatvoru i bilo mu je zabranjeno je da se kandiduje.

Proglašen je krivim za primanje mita od brazilske građevinske firme u zamenu za ugovore sa brazilskom državnom naftnom kompanijom Petrobras.

Lula je proveo 580 dana u zatvoru pre nego što mu je presuda poništena i potom se vratio u političku borbu.

“Pokušali su da me živog zakopaju, ali evo me”, rekao je on u pobedničkom govoru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS