calendar

Petak 25. Oktobar, 2024

EU ZEMLJE U GLAS, AMERIKA KORISTI ENERGETSKU KRIZU U EU DA NAPRAVI EKSTRA ZARADU!

Objavio: RHT
03/11/2022 5:59 AM

Sjedinjene Države nastoje da iskoriste energetsku krizu u EU kako bi maksimizirale profit, što je izazvalo ogorčenje među Evropljanima koji su uvideli „pravo lice saveznika”, piše Sinhua.

Foto: Screenshot Youtube

Konkretno, francuski predsednik Makron žalio se da je cena američkog prirodnog gasa koji se prodaje u Evropu tri do četiri puta veća nego na domaćem tržištu.

Istovremeno, mnogi analitičari primećuju da Vašington sada „evropsku krizu” pretvara u „američku priliku”, navodi se u članku. Postoje dokazi da bi Zakon o smanjenju inflacije, koji je stupio na snagu u SAD u avgustu ove godine, mogao da pogorša smanjenje proizvodnje u zoni evra, pri čemu zvaničnici EU strahuju da bi poreske olakšice SAD dovele blok u nepovoljan položaj i primorale kompanije da ubrzaju transfer proizvodnje.

Evropski analitičari su otkrili da su SAD promenile uslove poslovanja za evropske firme koje se presele iz Evrope u SAD. To je direktan atak na EU što se naročito odražava na Nemačku odakle velike firme zbog visokih troškova bukvalno beže i sele se u Sjedinjene Države.

Izvor: Informer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS