calendar

Ponedeljak 16. Jun, 2025

aktuelno ikonica Aktuelno
Isplivala informacija o plasmanima u finalu: Ena će zauzeti dva mjesta ispred Aneli?! Takmičarka priznala svoj najveći strah! NOVI PROJEKAT HYPE TELEVIZIJE! Stiže pravi SEOSKI RIJALITI! Evo kako sve protiče (FOTO) SANJA U SVOM STILU: Ne mogu na miru od dušmana da uživam ni na današnji dan! Za ovim tijelom je Gastoz odlijepio: Anđela se skin*la u bikini i pokazala čime rasp*laže! Izašla sam iz rijalitija sa 43 kilograma, htjela sam… Milena Ćeranić prvi put o pa*lu kroz koji je prošla u rijalitiju! „OSUĐUJEM SVAKU VRSTU NAS*LJA“ Ana Nikolić o BRUT*LNOM NAP*DU na Sašu Mirkovića Njegova prva žena Ivana raspolaže novcem koji je zaradio! Kristijan osvojio pobjedu i 20.000 eura u rijalitiju, a Kristina progovorila o njegovom honoraru! Peja zab*o Eni još jedan nož u leđa, pa postao nikad bliži s ovom takmičarkom! Nije u pitanju doručak: Ovo prvo jutarnje pravilo topi salo Potrudit ću se da je vratim u rikverc: Munja najavio uništ*nje Matore, Draganu žest*ko osudio zbog izd*je porodice PREOKRET U ODNOSU ANĐELE I KAČAVENDE: Nemoj da paradiraš ovdje i glumiš neku ribu! Šest najboljih proteina za zdravo mršanje nakon četrdesete Rekla mi je da idemo zajedno na oplodnju! Matora i Dragana žele da imaju djecu, Tomićeva riješila da napravi još jednu svadbu! Mateja otkrio koliko je Anđela teška osoba, pa objelodanio Gastozovo očijukanje sa Sofi! VRLO MALE PARE: Procurila visina honorara Lepog Miće u rijalitiju – godinama živi u rijalitiju, a evo koliko novca zarađuje najpoznatiji takmičar! ANA I KORDA MOLE ZA OPROŠTAJ! Na poseban dan joj se JAVNO OBRATILI, njihove riječi će sve ŠOKIRATI

CIJELA JUGOSLAVIJA JE OBOŽAVALA OVO JELO Danas se rijetko sprema, a preukusno je

Objavio: RHT
24/07/2023 7:48 PM

Na ovom starinskom jelu smo svi odrasli. Još u Jugoslaviji majke i bake su nam redovno to spremale za doručak ili večeru. Danas mnogi izbjegavaju to da jedu, a ne znaju da je ukus neprocjenjiv.

Sastojci:

  • stari hljeb
  • 1. kašika kajmaka
  • 1. kockica putera
  • sir
  • voda
  • mlijeko
  • so

Priprema:

Isjecite hljeb na kockice svaki put kad vam preostane i prosušite ga u rerni na 100 C. Potom ga čuvajte u platnenoj vreći okačenoj u ostavi na suhom i hladnom mjestu. Tako će vam uvijek biti pri ruci: za poparu ili prepržen, za neku čorbicu…

 U dublju šerpu sipajte malo vode, posolite i dodajte kockicu butera. Kad voda proključa, smanjite vatru, dodajte malo mlijeka i uspite hljeb, promješajte pažljivo drvenom kašikom pa ostavite da ‘’baci ključ’’. Vodite računa da se ne raskuha i ne pretvori u kašu. Dodajte sir i kajmak.

Jedite toplo, ali ne vruće.

Posluživanje:

Poseban ‘’šmek’’ popari daje  buter,kajmak. Uz tanjir popare prijaće vam i šolja toplog mlijeka.

BONUS VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=kx7Cs5IhBaM&t=2s

Ostavite komentar

Obavezna polja su označena sa * Vaša adresa neće biti vidljiva drugim korisnicima.

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS