calendar

Utorak 23. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
JANJUŠEVIM DOMOM ODZVANJAJU JAUCI I PLAČ: Sve bih dao da si tu PRVO OGLAŠAVANJE MILJANE KULIĆ NAKON NAPUŠTANJA RIJALITIJA! Otkrila zašto je pobjegla! ANITA POKREĆE BIZNIS Otkrila sve planove NOVI NAPAD U HRVATSKOJ! Muškarac sjekirom nasrnuo na policajce, pa preminuo nakon što su ga savladali Džanan Musa posjetio migrantske centre u Kantonu Sarajevo: “Radost koju sport donosi najčistiji je alat za izgradnju povjerenja” Bosanac se vratio s mora i doživio šok: Htio kupiti hotel, ukradeno mu 1,7 miliona maraka! ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Fatima poravnila, a Jana nikad žešća: Dosta sam šutila! UKRAJINKA PRIJETI MEMI ZGROŽEN DESINGERICOM! Pjevač brutalan:”Roditelji, vaspitavajte djecu na vrijeme” POTVRĐENE LIJEPE VIJESTI IZ DOMA ŠA! OTKRIVAMO I KOJE IME SU ODABRALI ZA BEBU! VRELA DŽEHVICA POPUT PRAVE JAHAČICE! Od ovog može da se rikne! (FOTO) ANĐELO OTKRIO TUŽAN RAZLOG ZBOG KOJEG NOSI MAJČINO PREZIME I DA LI SE ODREKAO OCA? Na Ilidži Turkinja uhapšena zbog oružja, a Alžirci zbog pljačke pumpe Veliki novčani horoskop za avgust: Ko će praviti skupe greške, a ko dobiti nagradu Usijao se Instagram: Mesijeva supruga uzvratila Ronaldovoj Georgini TRUDNA MAJA IDE U ZAGREB KOD STANISLAVA! Zašto se ne usuđuje da uradi test? ANĐELO NAPADNUT! Anita se oglasila, poslala snažnu poruku:”Ima mnogo psihopata u našem okruženju, ja bih nju prebila…”

Ajkule u Brazilu pozitivne na kokain!

Objavio: RHT
23/07/2024 9:59 AM

Ajkule pozitivne na kokain

Testiranje morskih pasa u blizini brazilske obale pokazalo je da su pozitivni na kokain.

FOTO: Shutterstock

Ajkule pozitivne na kokain

Istraživači izražavaju bojazan da bi droga koju krijumčari bacaju u vodu mogla da utiče na vodeni svijet.

Morski biolozi testirali su 13 ajkula uzetih iz priobalnih voda u blizini Rio de Žaneira i otkrili da sve imaju visok nivo kokaina u mišićima i jetri, piše britanski “Telegraph”.

Svih 13 morskih pasa bilo je pozitivno na drogu, s koncentracijom čak 100 puta višom nego što je ranije prijavljeno za druga vodena stvorenja, otkrili su naučnici.

Ova vrsta provodi cijeli život u vodama uz obalu zbog čega je najvjerojatnije izložena onečišćenju.

Tim naučnika je naveo da je moguće i da su se ajkule hranile paketima kokaina koje su krijumčari droge izgubili ili bacili u more, ali da je to manje vjerovatno.

“Rezultati su pokazali hroničnu izloženost kokainu zbog ljudi koji koriste kokain u Rio de Žaneiru i zbog ispuštanja ljudskog urina i fekalija kroz kanalizaciju, kao i iz ilegalnih laboratorija”, izjavila je Rejčel En Hauzer-Dejvis, britanska naučnica i član istraživačkog tima.

Jako nevrijeme izazvalo haos u Bihaću

Pročitajte i: Jako nevrijeme izazvalo haos u Bihaću.


Izuzetno jako nevrijeme u poslijepodnevnim satima pogodilo je Krajinu.

Jako nevrijeme izazvalo haos u Bihaću/Foto: printscreen

Posebno jake padavine bile su u Bihaću.

To je u pojedinim dijelovima ovog grada izazvalo i bujične poplave.

Kako se vidi na snimku koju je objavila strana BH Meteo, kroz dvorište jedne kuće je prolazila velika količina vode.

Više saznajte OVDJE.

BONUS VIDEO:

(Telegraph/hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS