calendar

Utorak 30. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Dnevni horoskop za utorak, 30. juli 2024: Vodolije moraju paziti šta pričaju, Strijelci na novac, a vi? Pomoću ovih trikova dobit ćete volumen kose kakav ima Kejt Midlton ALEKS ZALJUBLJENA DO UŠIJU? Progovorila o NOVOM DEČKU Nikad emotivniji nastup: Beogradski sindikat izveo pjesmu za nastradalu djecu iz “Vladislav Ribnikar” “D-CAST”POMJERA GRANICE! Dejan Dragojević sve oduševio “MOJA TRUDNOĆA JE BILA TURBULENTNA” Aleksandra ne može više da šuti o Filipu: Priznala sve o POMIRENJU: “Kod mene je bilo ludilo” Oglasio se pjevač koji je izazvao najviše polemika na otvaranju OI: Da nije kontroverzi ne bi bilo zabavno Ogorčene američke teniserke pobjegle iz Olimpijskog sela zbog onoga što su tamo zatekle “EMOCIJE SU SE UGASILE!” Aleksandra Nikolić ekskluzivno za Hype otkrila sve o odnosu sa Filipom, pa pomenula i NOVOG DEČKA (VIDEO) CIFRA OD KOJE MOŽE DA SE RIKNE! DARA BUBAMARA TRAŽILA BRDO LOVE! Šok detalji napravili pometnju “JEDINO SAM TRAŽILA POŠTOVANJE” ALEKSANDRA NIKOLIĆ OTKRILA detalje RASKIDA sa Carem? Ekskluzivno za HYPETV Svratili u Jablanicu, najeli se pečenja, pa pobjegli ne plativši račun od 217 KM ALEKSANDRA OTKRILA ISTINU O CARU: “Završila sam u BOLNICI u OSMOM MJESECU TRUDNOĆE!” Nikolićka iznijela JAVNO šta se dešavalo u 4 ZIDA! (VIDEO) MEGAEKSKLUZIVNO! ALEKSANDRA NIKOLIĆ NA HYPE TV! Prvi put o odnosu sa Carem, Leoni i BURNOM RASKIDU Lidija Vukićević se sprema za more: Sirene mogu da se zabrinu Prijetnje, preljube, klevete: Ovi rijaliti takmičari svoje rasprave nastavljaju na sudu

BIO JE NAJDEBLJI DEČAK NA SVETU! Uspeo je da se izbori sa gojaznošću i smrša čak NEVEROVATNIH 107 kilograma

Objavio: RHT
12/12/2022 10:00 PM

Arja Permana, 10-godišnji dečak iz Indonezije, se borio sa morbidnom gojaznošću i teškim viškom težine od 192 kilograma.

Foto: MAHENDRA / AFP / Profimedia

Njegova ishrana bazirana na nudlama, slatkišima i gaziranim pićima, teško je uzrokovala veliku zabrinutost ljudi širom sveta. Lekari su mu propisali dijetu koja se sastojala od voća i povrća, kao i redovne fizičke aktivnosti poput hodanja i plivanja. Ipak, Arja nije uspeo da smrša više od 9 kilograma u toku četiri meseca.

Da bi se rešio viška kilograma, Arja je morao da se podvrgne operaciji smanjenja želuca. Dve nedelje pre roka za operaciju, uspeo je da izgubi još 17 kilograma, te je operacija zakazana za april 2017. godine. Nakon operacije, Arja je nastavio da mršavi, pridržavajući se zdrave ishrane i redovne fizičke aktivnosti. Njegova promena prehrane je u tome što sada unosi manje hrane, te je sit nakon samo šest kašika obroka.

Foto: Printscreen Instagram

Ova promena navika u ishrani i spavanju je dovela do velikih promena u životu Arje. Danas može da se igra sa svojim vršnjacima, putuje avionom, trči i penje se stepenicama, stvari koje su pre bile nemoguće zbog njegove težine.

Nakon što je izgubio 107 kilograma, Arja živi potpuno drugačiji život i zahvaljuje se promeni navika u ishrani i spavanju za to. Sada jede tri obroka dnevno, koji se sastoje od pečene piletine, pirinča, tofu i tempe. Arja spava ranije i dalje se drži zdrave ishrane, uz redovnu fizičku aktivnost.

BONUS VIDEO:

hypebih.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS