calendar

Subota 5. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
OBEZBJEĐENJE JEDVA SAVLADALO TERZU! Neviđeni haos u rijalitiju! Lomi sve pred sobom i nasrće na učesnike! Ovo je Lejla Zalihić koja je plivala tri kilometra kroz nabujalu vodu kako bi spasila svoju kćerku Aca Lukas najavio HAOS u Nikšiću! SPECIJALNA GOŠĆA izlazi na binu, evo o kome je riječ! (VIDEO) Pogledajte kako radi Civilna zaštita Republike Srpske u Donjoj Jablanici: Spasiocu voda skoro do ramena CRNA SUBOTA Poginuo radnik rudnika u Omarskoj! Iz rijeke Željeznice na Ilidži izvučeno tijelo žene ALEKSANDRA NIKOLIĆ APELUJE ZA POMOĆ NASTRADALIM U POPLAVAMA U BIH! “Zajedno smo jači”  ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Hejteri kažu da nemam snage, a sam oborim drvo i izrežem ga! “SVE DOKUMENTOVANO” Lejla Zalihić o borbi za život: Muž i kćerka su živi, svekrvu još nisu našli Jala Brat posjetio punkt Crvenog križa u Vogošći: Pozvao sve da pomognu nastradalim u poplavama “U filmu ‘Stravično’ naći će se PJESMA KOJU SAM NAPISAO PRIJE 35 GODINA!” Aca Lukas otkrio DIO IZNENAĐENJA koje vas očekuje! (VIDEO) “MC STOJAN I JA NISMO ZAJEDNO, NITI ĆEMO BITI!” Zorana Mićanović otkrila svoj ljubavni status, pa stavila tačku na špekulacije! Evo šta je rekla o reperu! Ispovijest vozača kamiona koji je preživio odron: Sve se odigralo u nekoliko sekundi, cesta ispred mene je nestala MILJANA NAJAVILA HAOS! Planira NAPAD na Sofiju? Isplivao VIDEO! Marija Šerifović otkazala koncert u Sarajevu za 28. decembar: Nije vrijeme za pjevanje dok neko pati Poplave u BiH: Žrtve sve brojnije, ali i pitanja Amra Jahić, supruga imama iz Donje Jablanice: Plivala sam sa djetetom do munare, tamo više nema života

AMERIKA SE SPREMA ZA OSVAJAČKI RAT! Evo o čemu se radi

Objavio: RHT
10/12/2022 9:49 AM

Sjedinjene Američke Države planiraju da u narednoj godini na sajber napade protiv nepoželjnih vlada potroše 11 milijardi dolara, izjavio je u intervjuu za Sputnjik zamenik šefa ruske diplomatije Oleg Siromolotov.

Foto: Screenshot Youtube

“Zapadne zemlje žele da iskoriste informaciju i njene nosioce, a radi se o velikom broju podataka i softverima preko kojih se prenose, kako bi sebi potčinile nepoželjne vlade posredstvom sajber napada”, rekao je on.

Diplomata je naglasio da američka Vlada u ovom cilju izdvaja „ogroman novac“ na godišnjem nivou.

Siromolotov je istakao da je “administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena u oktobru po prvi put u svojim objavljenim doktrinalnim dokumentima proglasila ceo svet i globalni informacioni prostor sferom svojih interesa”.

Rusija uskoro predstavlja svoja dostignuća

Komentarišući Rezoluciju o međunarodnoj informacionoj bezbednosti koju je početkom decembra usvojila Generalna skupština Ujedinjenih nacija, on je ocenio da je najvažnije u njoj “podrška aktivnostima Radne grupe UN otvorenog sastava za pitanja bezbednosti u oblasti korišćenja informaciono-komunikacionih tehnologija za 2021-2025”.

“Njen ključni zadatak da ne dopusti da se informacioni prostor pretvori u polje za sukobljavanje država”, smatra diplomata.

Siromolotov je takođe najavio da će ruska strana uskoro dostaviti na razmatranje međunarodnoj zajednici svoja dostignuća o univerzalnim i obavezujućim sporazumima za sve u oblasti međunarodne informacione bezbednosti.

Istovremeno, dodao je, „protiv grupe su SAD i njihovi saveznici“, jer im se ne sviđa ravnopravnost država i mogućnost da svaka delegacija blokira bilo koju odluku ukoliko se smatra napadom na suverenitet.

Ruski zvaničnik je takođe skrenuo pažnju da zapadne zemlje nameću svoje IT proizvode ne vodeći računa o potrebama i prioritetima korisnika.

Diplomata je ranije za Sputnjik izjavio da je nakon početka specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini, broj sajber napada na ruske informacione resurse i infrastrukturne objekte višestruko porastao. Napadi, istakao je on, dolaze pre svega iz zemalja Severne Amerike i Evropske unije.

Izvor: ALO

Tagovi:

  • Amerika
  • rat
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

    PRATITE NAS