calendar

Subota 5. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Maja priznala da je bila u DEPRESIJI zbog raskida sa Stanislavom: Osjećam se loše i bezvoljno! “Lažemo sami sebe” “To mi je STRAŠNA SLIKA koju zamišljam!” Vanja Bulić o OCU, GOLOM OTOKU I MAJCI koja je išla na DIVLJU KIRETAŽU (VIDEO) FILIPU CARU STIGLA ZABRANA?! Šokantni detalji, sve isplivalo u javnost (FOTO) “PONIO SAM 92 METKA I PLANIRAO SAM SVE DA IH ISKORISTIM”! Dječak-ubica Kosta Kecmanović do detalja ispričao kako je planirao zločin u “Ribnikaru”! SKANDALOZNO – Isplivao Anelin PRLJAV VEŠ! OVO će je UNIŠTITI! Novak Đoković se oglasio o katastrofalnim poplavama u BiH ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Dobro sam skijao! “Mogao sam u tome uspjeti” SLAĐA PORŠELINA POSTALA PEDALINA! Ovakvo PONIŽENJE nije doživjela u svojoj rijaliti karijeri! IZ ARHIVA Izvještaj o poplavama u dolini Neretve iz 1937. godine: Voda je srušila brdo, odnesene kuće… OBEZBJEĐENJE JEDVA SAVLADALO TERZU! Neviđeni haos u rijalitiju! Lomi sve pred sobom i nasrće na učesnike! Ovo je Lejla Zalihić koja je plivala tri kilometra kroz nabujalu vodu kako bi spasila svoju kćerku Aca Lukas najavio HAOS u Nikšiću! SPECIJALNA GOŠĆA izlazi na binu, evo o kome je riječ! (VIDEO) Pogledajte kako radi Civilna zaštita Republike Srpske u Donjoj Jablanici: Spasiocu voda skoro do ramena CRNA SUBOTA Poginuo radnik rudnika u Omarskoj! Iz rijeke Željeznice na Ilidži izvučeno tijelo žene ALEKSANDRA NIKOLIĆ APELUJE ZA POMOĆ NASTRADALIM U POPLAVAMA U BIH! “Zajedno smo jači”  ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Hejteri kažu da nemam snage, a sam oborim drvo i izrežem ga! “SVE DOKUMENTOVANO”

ŠTA ZNAČI KADA ŽENA NOSI PRSTEN OKO VRATA: Mnogo retka i jaka simbolika kada je nakit u pitanju!

Objavio: RHT
31/05/2022 8:30 AM

Ne toliko retko možemo da vidimo da neke žene noste prsten oko vrata. Ali čak i najveći ljubitelji ovog autentičnog nošenja nakita, ne znaju za simboliku toga.

Otkrivamo vam zašto najčešće žene nose prsten na lančiću:

Neki ljudi prosto tako nose kao privezak ili iz nekih praktičnih razloga. Na primer zbog posla koji na rukama neomogućava nošenje bilo kakvog nakita. Osobe koje pate od reumatoidnog artitisa često ne mogu nositi nakt na prstima, ali i osobe kojima kilaža često varira.

Ono što je jedno je sigurno, postoji jako simbolično značenje zbog kojeg se prsten nosi oko vrata, a to je zavet ili obećanje.

Kada nekoj osobi nešto čvrsto obećate ili se zavetujete sa njom, u nekim kulturama se onda kači na ogrlicu i nosi oko vrata.

Mlade devojke na ovaj način nose i prstenje svoje majke ili bake, koje su dobile kao simbol nasledstva. Ukoliko im on ne odgovara, odlučuju se da ga stave na ogrlicu i tako čuvaju kao posebnu uspomenu.

Na ovaj način prsten je i bliže srcu, a u nekim kulturama prsten na ogrlici nosile su udovice.
Ipak prsten kao privezak može biti samo trend koji ne mora imati simbolično značenje.

Izvor: najžena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS