calendar

Sreda 3. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Neću plodove mora, hoću plodove tora! (VIDEO) Perete li čarape izvrnute naopako: Ukoliko to ne radite rizikujete oboljenje ISPLIVAO TAJNI SNIMAK MIONE I STANISLAVA SA MEDENOG MJESECA Kako će reagovati Ša? Jedna od najljepših žena zablistala u vjenčanici: Preskočila sam maskaru i crtanje obrva Maja žestoko udarila na Mionu! Stanislav pokušao da je zaustavi, ali… GORE DRUŠTVENE MREŽE MAJKU OD INDI UMALO STREFIO MOŽDANI UDAR, KADA JE ČULA ZA VEZU NJENE KĆERKE I MARJANOVIĆA!? Šokantni detalji, skandal!? DRAMA KOD TRAVNIKA: Grom udario u prozor pod kojim je spavala beba (VIDEO) VELIKI USPJEH “FITNESS INSTAGRAMA”! Regionalna aplikacija postala globalni hit: Njeni kreatori potpisali ugovor sa svjetskom računarskom kompanijom ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Volite li vi doručak u krevetu? IDU SULTANOVI SPECIJALITETI I KUĆNE ČAROLIJE (VIDEO) Osumnjičeni za dječiju pornografiju doveden u Tužilaštvo: Već optuživan za sek**alno uznemiravanje studentica UDRUŽILE SE BIVŠE DJEVOJKE OD ŠA! “Neka reper u pokušaju potraži stručnu pomoć” GOGA SEKULIĆ O OPERACIJI I KOMPLIKACIJAMA NAKON INTERVENCIJE:”Imala sam dug oporavak” STANISLAV MORA NA OPERACIJU! Nakon ovog udarca ništa više neće biti isto! “NAŠA LJUBAV SE RODILA U KOMBIJU!” Rada Manojlović o Milanu Stankoviću, otkrila čime ju je OČARAO (VIDEO) Zašto je Hrvatsko državno odvjetništvo odustalo od progona Luke Modrića zbog lažnog svjedočenja!? NAPADNUTA, TAKSISTA HTIO DA JE UDARI! JEZIVI DETALJI! Opšta pometnja, oglasila se influenserka nakon incidenta

OVU FRIZURU SU PROSLAVILE HOLIVUDSKE DIVE: Retro talasi u kosi su hit ovog proleća!

Objavio: RHT
19/04/2022 8:30 AM

Tokom četrdesetih godina prošloga veka modnom scenom zavladali su holivudski trendovi koji ponovo ulaze u modu kada su frizure u pitanju.

Foto:Printscreen

Frizerski stilovi se ponavljaju, a među njima se ističu talasi koje danas nosimo uglavnom u posebnim prilikama. Ovaj stil, za koji frizeri najavljuju da će biti veoma popularan u predstojećim mesecima, proslavile su velike holivudske filmske zvezde.

Tokom četrdesetih godina prošloga veka modnom scenom zavladali su holivudski trendovi, a filmovi i poznate glumice koje su igrale u njima diktirali su ne samo modne, već i bjuti stilove.

Jedna od ikona koja je promenila svet stila tog doba  je Veronikia Lejk, čija je kosa bila raskošna i bujna.  Prepoznatljiva frizura koja se isticala takozvanim kaskadnim talasima odmah je postala trend. Senzualni stil naglasio je pramen preko oka, što joj  je dalo na zavodljivosti.

Foto:Printscreen/Profimedia

Ikona stila bila je i Rita Hejvort. Njena smeđa kosa, nešto kraće forme i danas je stil koji traže, ali i nose mnoge žene. Ova frizura je simbol elegancije.

Foto:Printscreeen/Profimedia

Lorin Bekol nosila je prepoznatljivi stil frizure koji se isticao talasima i začešljavanjem kose na jednu stranu. U to doba koristili su se vrući uvijači koji su više uništavali kosu, stoga je trebalo dobro paziti da vlasi ostanu zdrave.

Foto:Printscreen/Profimedia

Možda je ipak najpoznatija među svima njima neodoljiva plavuša koja je postavila standarde lepote od kojih neki i danas važe, fatalna Merilin Monro. Ostala je upamćena po kraćoj plavoj kosi s talasima. Njene plave lokne i dalje su inspiracija za mnoge stiliste kose.

Foto:Printscreen/YouTube

Hejdi Lamar je zanosna crnka, čija je kosa imala poseban sjaj, koji se isticao upravo pod svetlima filmskih reflektora.

Foto:Printscreen/Wikimedia

Njen stil frizure popularan je i danas i rado ga nose mnoge dame bez obzira na životnu dob.

Izvor: Ona/hypebih.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS