calendar

Ponedeljak 8. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Tragedija u Prijedoru: Otac poginuo prilikom pada s motocikla, sin (9) teško povrijeđen ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Spremne prženice za Sultana! OVO JE POSEBAN RECEPT (VIDEO) Jelena Rozga otkrila šta joj je ugledni ljekar rekao da operira: “Bila bi ljepša kada bi…” Napadao snijeg u julu! Poledica na putevima (VIDEO) MARIJA KARAN U TANGAMA! Šok izdanje glumice o kome svi pričaju, pokazala tijelo vreteno (FOTO) Uroš priznao da je imao vrelu akciju sa udatom Jelenom! OVO SU SVI DETALJI! “NIJE ME PIPNUO MJESEC DANA!” Anđelo ODBIJA S*KS sa Anitom! Drama pred kraj rijalitija! (VIDEO) STANISLAV DRŽI MIONU U ŠACI! Otkrio šta je ona iza leđa radila Ša PJEVAČ PROŠAO KROZ PAKAO:”Doživio sam infarkt u kolima za volanom” Koliko stranaca je uzelo bh. državljanstvo? Odreklo ga se skoro devet puta više građana! “SVE ŠTO JE ASMIN IZNIO O ANELI, ZNAM I JA!” Iva Grgurić šokirala u emisiji “ShowBLIZ”: Imam informacije IZ PRVE RUKE (VIDEO) PONOVO VRELA AKCIJA U RIJALITIJU Miona i Ša nisu ni slutili da su pod lupom kamere! (FOTO) “BIĆU NAJBOLJI TATA NA SVIJETU!” Filip Car o svojoj PROŠLOSTI “Ja koji sam LUD ću biti bolji roditelj od mnogih” (VIDEO) TRAGEDIJA Bacio djecu kroz prozor, a onda počinio samoubistvo Ša se bori sa ZDRAVSTVENIM PROBLEMOM? Uživo u programu saopštio DIJAGNOZU, javnost zabrinuta RAZVOD UŽIVO Ivan Marinković BIJESAN: NEKOME ĆU SE US*ATI U ŽIVOT!” Je li mu Jelena “NABILA ROGOVE”

UŽASI RATA: Početak života u skloništu, pod bombama, stotine beba i surogat majki zapostavljeni u ratu u Ukrajni!

Objavio: RHT
14/03/2022 9:00 AM

Podatak ukrajinskog Ministarstva zdravlja govori da, dok zemlja krvari i suočava se sa teškim ratom i izbeglištvom, u prestonici je po podrumima i različitim skloništima rođeno skoro 400 beba.

Foto:Printscreen/Pixabay

Dok je Kijev pod grnatama i bombama, rađanje novih života ne može da se zaustavi. Najveći problem je sa bebama koje su rodile surogat majke, jer sada te bebe ne mogu da stignu do svojih roditelja.

Komercijalno surogat majčinstvo je legalno u Ukrajini i ne postoji starosno ograničenje za parove. Budući roditelji plaćaju od 45.000 do 90.000 evra, a zbog ratnog stanja oni sada ne mogu da dođu u Ukrajinu, često su čak i sa drugih kontinenata.

Često se može čuti pitanje koliko pate surogat majke i da li imaju human tretman. Komercijalno surogat materinstvo uglavnom cveta u zemljama koje su pogođene ratom i različitim razaranjima, a zabranjeno je u Evropskoj uniji, Velikoj Britaniji i Kanadi.

Ukrajina je daleko jeftinija od, na primer, Amerike gde ovo košta 200.000 dolara, dok je u Ukrajini najviše 90.000, a od toga najmanji deo ide surogat majci, oko 15.000 evra.

Do sad su obično u tome učestvovae siromašne žene iz danas ugroženih područja Donjecka i Luganska, koje su se odlučivale na ovaj korak kako bi preživele.

Izvor: hypebih.ba/Glossy

 

 

 

– Ovo su potpuno novi Kijevljani koji su rođeni u osam dana rata! Do sada ih je rođeno 390: 199 dečaka i 191 devojčica, ali spremni smo za susret sa sledećima! Deca u glavnom gradu rođena su da bi živela, da bi stvarala budućnost Ukrajine! Neka su zdrava i srećna i neka rastu pod mirnim nebom i jarkim suncem – stoji u saoštenju Ministarstva zdravstva grada Kijeva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS