calendar

Sreda 2. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“UDALA SAM SE ZA ČOVJEKA KOJEG NAJVIŠE VOLIM” Mladenci ekskluzivno za Hype TV: “Odmah smo znali da je to to” Potresno oglašavanje trudne Milice Veličković! Njene riječi tjeraju suze na oči KRISTIJAN SAZNAO DA JE KRISTINA IMALA SAOBRAĆAJNU NESREĆU! Evo kako je reagovao! Njegove riječi govore sve! Ljubav stanuje tu, ovo svi detalji početka ove velike ljubavi! Gastozz samo ima strah od Zvezdana? POZNATI STIGLI NA VJENČANJE ALEKSANDRE BURSAĆ! Pjevačice u izazovim kombinacijama, šokirale priznanjima! (FOTO) Sedam godina od smrti Donne Ares: Dostojanstvena i nepokolebljiva – Ja nisam ona što bi pala na koljena TERZINA LJUBAVNICA SE, BEZ SRAMA, JAVNO OBRATILA TRUDNOJ MILICI! Nakon što su ozvaničili vezu, Sofija poručila Veličkovićevoj samo jedno! KAKO JE NIJE SRAMOTA?! Ilda Šaulić pred solistički koncert! “Moj otac neće biti sa mnom fizički, ali će biti prisutan!” “DEČKO IMA OZBILJNE PROBLEME” Anita razvezala jezik nakon raskida, priznala sve o Anđelu: “Prošla sam sve i svašta” Najbolja prijateljica Bojane Barbi otkriva njen plan veze sa Karićem: Ona zaslužuje najbolje JELISAVETA ORAŠANIN OPET PROVOCIRA! Glumica sve iznenadila novim slikama IZ NOĆNOG PROVODA (FOTO) Janjuš tješio Milicu, najcrnje popljuvao Terzu, a zajedno ulaze u petak? Milica kroz suze! Italijan u podrumu pronašao sliku Pabla Pikasa vrijednu šest miliona dolara Fatalni Elmedin otvoreno o novim prijateljicama: Moji savjeti produžavaju život! Zašto infarkt sve češće pogađa mlade? Krema djeluje poput filera: Popunjava bore i vraća licu volumen

Kada je najbolje vrijeme za seks?

Objavio: RHT
02/10/2024 4:15 PM

Kada je najbolje vrijeme za seks?

Foto: Shutterstock

Koje vrijeme izabrati ili kada je najbolje vrijeme za seks? Iako će mnogi reći da ne postoji loš trenutak za malo akcije, nauka ipak ima svoje mišljenje.

Kada je najbolje vrijeme za seks?

Iako smo puno čitali o tome da je najbolji jutarnji seks, nova istraživanja kažu da je idealno vrijeme za seks između 22:30 i 23 sati. Vrijeme kada je tijelo najspremnije za opuštanje, a um sklon uživanju.

Zašto baš tada? Prije svega, nakon cijelog dana, nivo stresa pada, tijelo se opušta, a glava počinje da se prazni od dnevnih briga. To znači da smo u pravom stanju da se fokusiramo na partnera i intimnost. U tom periodu se tijelo prirodno priprema za san, a seks prije spavanja može djelovati jako ispunjavajuće i opuštajuće – relaksira nas. Podstiče lučenje oksitocina, poznatog kao “hormon ljubavi”, i oslobađa endorfine koji donose osjećaj sreće.

Osim toga, nakon 22:30, tijelo počinje da smiruje nervni sistem, a to je idealno za intimnu povezanost i bliskost. Dok se zavaljujete u krevet nakon dugog dana, pojavljuje se savršen trenutak za nježnost i strast, bez pritiska da odmah ustanete i nastavite sa dnevnim obavezama.

Seks u ovo vrijeme može i da poboljša san. Naime, hormon prolaktin, koji se oslobađa nakon orgazma, pomaže tijelu da uđe u dublje faze sna, tako da možete očekivati miran i kvalitetan odmor. Studije su pokazale da parovi koji vode ljubav prije spavanja češće spavaju bolje i osjećaju se odmornije ujutro.

Posebna doza intimnosti

Dakle, kasnovečernji seks nosi sa sobom neku posebnu dozu intimnosti. Svjetla su prigušena, nema više e-mailova, poruka ili poziva, i vi ste u fokusu – vi i vaš partner, bez ikakvih ometanja.

Takođe, to je odličan način da završite dan, osjećajući se povezano i zadovoljno.

Pročitajte i: Omiljena poza otkriva šta vam je skriveno u podsvijesti.

BONUS VIDEO:

(Zdravlje/hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS