calendar

Utorak 1. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Kad treća žena ulazi u Elmedinov harem? Ovo je njegova budućnost, sada je to svima jasno! FATIMA I JANA U ŠOKU! OVDJE SADA ŽIVE SAVA I ADRIANA! Džehverovići preko noći napustili Srbiju i otišli za Dubai, njihova porodica neutješna! (FOTO) CITY HYPE: Aca Živanović ekskluzivno za Hype otkrio da čeka treće dijete! Prvi intervju Vladimira Tomovića, nakon medijske ilegale Fatima ronca: Jano, ja čim sve završim, ti se pojaviš i glumiš radnicu! Imaš li obraza?! POTRESNA OBJAVA PJEVAČICE! Nadežda Biljić se slomila pa samo izustila: “U šoku sam…” Anđela ovdje otkrila da želi bebu u rijalitiju? Zvezdan sve priprema da joj saspe u lice Šta su pokazali podaci Federalnog zavoda za statistiku: Evo koliko je u augustu bilo turista Regionalni mediji pišu: Nastavak filmske trilogije “Kafana na Balkanu” željno se iščekuje u Hrvatskoj ĐOKOVIĆ PONOVO U KINI Novak stigao u Šangaj, evo kako su ga dočekali (VIDEO) Primož Ulaga: Lijepo je u Sarajevu, vraćaju mi se sjećanja na početak Olimpijade “JEDVA ČEKAM, SVE JE SPREMNO” Rialda se hitno oglasila nakon što je ušla u deveti mjesec trudnoće, evo šta je poručila Fatima objašnjava zašto je u posljednje vrijeme nervozna: Želi da se preseli u Sarajevo! VELIKA PROSLAVA POVODOM 18 GODINA MUZIKE I RADOSTI DJEČIJEG FESTIVALA “ČAROLIJA” Saša Mirković s ponosom najavio veliki jubilej! (FOTO) Sad kreće haos: Procurio razgovor Milice sa najboljim drugom OD RUŽNOG PAČETA DO PLASTIČNE LJEPOTICE! Šokantne fotke Sofije Janićijević zgrozile javnost! (FOTO) Italijani će ubuduće novčano kažnjavati učenike koji su agresivni prema nastavnicima

Italijani će ubuduće novčano kažnjavati učenike koji su agresivni prema nastavnicima

Objavio: RHT
01/10/2024 5:00 PM

Novčano kažnjavati učenike

Raste zabrinutost zbog agresije usmjerene na učitelje

Novčano kažnjavati učenike / Foto Facebook

Foto: Facebook

Italija je ponovo uvela mjeru ocjenjivanja ponašanja učenika jer raste zabrinutost zbog agresije usmjerene na učitelje.

Novčano kažnjavati učenike

Takozvana ocjena za vladanje slična je mjeri koju je prvi put uvela fašistička vlada Benita Musolinija (Mussolini) 1924. godine, a dio je prijedloga zakona o obrazovanju koji je usvojen u parlamentu u srijedu.

Tako su škole dobile ovlast ocjenjivati učenike isključivo na temelju njihovog ponašanja, prenosi “The Guardian”.

Te će ocjene uveliko utjecati na polaganje mature, a učenici koji neće imati ocjenu dovoljan iz vladanja, morat će ponavljati razred. Oni koji su na granici, morat će polagati test iz građanskog odgoja. Uvedene su i kazne od 500 do 10.000 eura za agresiju ili nasilje prema školskom osoblju.

Ministar obrazovanja Đuzepe Valditara (Giuseppe) rekao je:

– Reforma ocjena za vladanje vraća važnost individualne odgovornosti, stavlja poštovanje ljudi i javnih dobara u fokus i vraća autoritet učiteljima.

Nastavnicima je u mnogim slučajevima bila potrebna ljekarska pomoć

Novu mjeru podržala je italijanska Udruga direktora škola (ANP). Bilježe 110-postotni porast broja agresivnih napada na nastavno osoblje od početka ove godine u odnosu na prošlu. Kako javlja ANP, školarci se često sukobljavaju s profesorima oko korištenja mobitela na nastavi. Nastavnicima je u mnogim slučajevima bila potrebna ljekarska pomoć, a ponekad su i roditelji učenika bili počinitelji napada.

Međutim, Nacionalni studentski savez nije podržao ovu odluku vlade Đorđe Meloni (Giorgia Meloni) te ju je nazvao korakom “usmjerenim na jačanje autoritarne i kaznene kulture”.

Ovu hranu treba izbjegavati za večeru

Pročitajte i: Ovu hranu treba izbjegavati za večeru.

Biranje večere koja je zdrava za srce može biti izazovno, pogotovo nakon radnog dana. Kada napokon možemo da se opustimo i uživamo u ukusnom obroku.

Ilustracija / Foto: Nezavisne novine

Međutim, takva opuštenost može donijeti i negativne posljedice za zdravlje srca.

Više saznajte OVDJE.

Čitajte Hypebih.ba

Čitajte Hypebih.ba i Hypetv.rs, koji je najbrži portal u Srbiji i regionu – sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vijestima.

SVE! SAD! VAŠ HYPE TV.

BONUS VIDEO:

(The Guardian/hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS