calendar

Ponedeljak 19. Avgust, 2023

Djevojčice osumnjičene za podmetanje požara, zapalile i MekDonald’s

Objavio: RHT
19/08/2024 7:20 PM

Djevojčice osumnjičene za podmetanje požara

HAG – Dvije maloljetne djevojčice iz nizozemskog grada Alkmara, starosti 12 i 14 godina, osumnjičene su za podmetanje ukupno sedam požara, uključujući i požar u gradskom šoping centru, saopšteno je danas iz tužilaštva.

Foto:Facebook

Zbog požara na otvorenom tržnom centru De Mare, evakuisano je nekoliko desetina domaćinstava iz okolnih objekata, a oko 20 časova je objavljeno javno upozorenje zbog toksičnog dima, prenosi portal Nederland Tajms.

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju nije bilo povrijeđenih,. Iako je na licu mjesta hitna pomoć medicinski zbrinula dvije osobe.

Portparol Okružnog suda potvrdio je da su dvije osumnjičene djevojčice danas izvedene pred istražnog sudiju. Koji je odlučio da će 14-godišnja djevojčica ostati u dvonedjeljnom pritvoru, a 12-godišnja djevojčica neće biti u pritvoru do suđenja, prenosi Tanjug.

One su osumnjičene za podmetanje požara na ukupno sedam lokacija. A sumnja se da su u 15.00 časova započele seriju podmetanja požara u centru grada.

Prijavljeni su sumnjivi požari na više lokacija između ostalih u naseljima Lat u 15.30, Korstrat u 17.10, Petemerstrat u 17:55, i Norderkade u 18 časova.

Brojni mediji su prenijeli i da su požari izbili i u biblioteci. Lokalnom restoranu MekDonald’s, prodavnici Dekatlon i u bioskopu Vue i Grote Sint-Laurenskerk.

BONUS VIDEO:

nezavisne/hypebih.ba/A.G.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS