calendar

Subota 10. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Lijepa Ana ostavila najboljeg na svijetu? Povukao se sa Olimpijskih igara, a sad je ostavio sve u šoku “PRAVO SA JULIJSKIH ALPA U LISOVIĆE STIŽE!” Saša Mirković ima novi kec u rukavu! Evo ko stiže na IMANJE, bez nje ne može da počne! (FOTO) Košarkaši Srbije osvojili bronzu na Olimpijskim igrama Gužve na nekoliko graničnih prijelaza na izlazu iz BiH MILJANA I IVAN SE NE RAZDVAJAJU! Marinković postavio pitanje Kulićki, a zbog njenog odgovora ostao u čudu! Stravična nesreća kod Sjenice: Poginulo troje ljudi, među njima i djevojčica, njena sestra prevezena u Beograd NUĆI NE ZNA KO JE SILVANA ARMENULIĆ! Reper se izblamirao za sve pare! “OVOG TRENUTKA BIH ŽIVOT DALA ZA NJU!” Ekskluzivna ispovijest Bojane Pavlović o BIVŠOJ DJEVOJCI koju je ostavila zbog Anđele Šparavalo (VIDEO) Morbilama zaražena 301 osoba, najviše iz Bijeljine Pojavile se prve teorije šta bi mogao biti uzrok pada aviona u Brazilu,poginuli svi putnici Dnevni horoskop za 10. avgust 2024: Strijelčevi optimisti, Škorpije danas emocionalno nestabilne “KRENULA JE DA ZOVE HITNU POMOĆ” Ša priredio Mioni nasred ulice šokantnu situaciju, Jovanovićeva drhtala, prisutni u nevjerici Mladić porijekom iz Bosne i Hercegovine osvojio medalju na Olimpijskim igrama JOVANA MISICA I BOGDAN SREJOVIĆ OTKRILI POL BEBE! Dugo se čuvali i krili od javnosti, a sada je otkriveno Oglasio se akter tučnjave u tramvaju: Pretukli smo ga jer je udario trudnu ženu Vaterpolisti Srbije dobili rivala u finalu: Sa Hrvatskom za olimpijsko zlato!

Pojavile se prve teorije šta bi mogao biti uzrok pada aviona u Brazilu,poginuli svi putnici

Objavio: RHT
10/08/2024 9:30 AM

U teškoj avionskoj nesreći poginuli svi putnici

To je najveća nesreća zabilježena još od 2007. godine u ovoj državi

Stravična nesreća. Globo.com

Pokrenuta je istraga povodom teške avionske nesreće u Brazilu kojoj su stradale 62 osobe.

To je najveća nesreća zabilježena još od 2007. godine u ovoj državi. Istraga je tek počela, a već se su se pojavili prvi detalji i teorije šta bi moglo prouzrokovati pad aviona.

– Na snimcima se vidi da avion ima nekih problema s kontrolom jer više nije mogao da se održava. Potrebna mu je minimalna brzina kako bi mogao održati položaj u zraku. Zastoj je situacija u kojoj krilo potpuno gubi uzgon, što uzrokuje nagli pad aviona – kazao je Geraldo Portela, specijalista za upravljanje rizicima i sigurnošću.

U teškoj avionskoj nesreći poginuli svi putnici

To može prozrokovati led na krilima, a brazilski mediji pišu da je upravo to bio razlog. Profesor zračknog saobraćaja iz Sao Paola ističe da je rano govoriti o uzrocima, ali naglašava da bi stvaranje leda moglo biti jedan od njih.

– Krilo ima aerodinamički profil i akumulacija leda općenito ispod krila može uzrokovati da ovaj avion izgubi aerodinamičke karakteristike što otežava let – pojašnjava on.

Izuzete su crne kutije iz aviona, što će do detalja otkriti uzroke nesreće.

BONUS VIDEO

dnevniavaz.ba/hypebih.ba/A.G.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS