calendar

Utorak 30. Jul, 2023

Pomoću ovih trikova dobit ćete volumen kose kakav ima Kejt Midlton

Objavio: RHT
30/07/2024 9:00 AM

Ovim trikovima dobit ćete volumen kose kakav ima Kejt Midlton

Svijet je jedva dočekao da ponovo vidi Kejt Midlton nakon tužne vijesti da ima rak. Oporavak princeze od Velsa protiče dobro, te se polako, ali sigurno vraća kraljevskim dužnostima.

Ovim trikovima dobit ćete volumen kose kakav ima Kejt Midlton/Foto: Reddit

Mnogi su primjetili da se supruga princa Vilijema nije mnogo promijenila usljed liječenja. Budući da borba protiv kancera uglavnom ostavlja neželjene efekte, kosa Kejt Midlton privukla je pažnju javnosti.

Na pitanja kako je kosa Kejt Midlton nakon hemoterapija i dalje bujna i prirodna, medicinski stručnjaci dali su jasan odgovor. Naime, sve zavisi od jačine i količine lijekova.

Gubitak kose

– Samo određene vrste hemoterapija dovode do gubitka kose, jer djeluju na ćelije koje se brzo množe – objasnila je Kerolajn Džeragti, medicinska sestra iz centra “Cancer Research UK”, a prenosi Mirror.

Bujna kosa Kejt Midlton bila je savršeno stilizovana i kada se nakon duže pauze pojavila na finalu Vimbeldona.

Svima je već dobro poznato da princeza ima gustu kosu koja zahtijeva dosta njege i posvećenosti kako bi svakog dana izgledala fenomenalno.

Ona uglavnom fenira kosu tako da prednji dio bude jednim dijelom na licu, te se i na ovaj način dobija veći efekat volumena.

Frizerka Laura Eliot koja ima dugogodišnje iskustvo u ovom poslu podijelila je nekoliko dodatnih savjeta zahvaljujući kojima će i vaša kosa izgledati besprijekorno.

Postizanje volumena

– Prvo bih preporučila da odaberete pravi tip šampona i balzama. Balzam stavljate isključivo na krajeve jer ćete u suprotnom ubrzati proces mašćenja kose.

Za postizanje volumena odličan je trik da kosu sušite tako što ćete glavu spustiti ka dole. Kada je kosa 70 posto sua, započnite feniranje četkom koja je namijenjena za pravljenje volumena.

Kejt uglavnom fenira kosu tako da prednji dio bude jednim dijelom na licu, te se i na ovaj način dobija veći efekat volumena.

– Držite vrh češlja prema tjemenu i počnite da pravite ravnu liniju niz kosu u željenom položaju. Kosu poprskajte dobrim lakom koji će držati vlasi na mjestu – savjetuje Laura.

BONUS VIDEO

hypebih.ba/azra.ba/O.T.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS