calendar

Subota 10. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
MILJANA I IVAN SE NE RAZDVAJAJU! Marinković postavio pitanje Kulićki, a zbog njenog odgovora ostao u čudu! Stravična nesreća kod Sjenice: Poginulo troje ljudi, među njima i djevojčica, njena sestra prevezena u Beograd NUĆI NE ZNA KO JE SILVANA ARMENULIĆ! Reper se izblamirao za sve pare! “OVOG TRENUTKA BIH ŽIVOT DALA ZA NJU!” Ekskluzivna ispovijest Bojane Pavlović o BIVŠOJ DJEVOJCI koju je ostavila zbog Anđele Šparavalo (VIDEO) Morbilama zaražena 301 osoba, najviše iz Bijeljine Pojavile se prve teorije šta bi mogao biti uzrok pada aviona u Brazilu,poginuli svi putnici Dnevni horoskop za 10. avgust 2024: Strijelčevi optimisti, Škorpije danas emocionalno nestabilne “KRENULA JE DA ZOVE HITNU POMOĆ” Ša priredio Mioni nasred ulice šokantnu situaciju, Jovanovićeva drhtala, prisutni u nevjerici Mladić porijekom iz Bosne i Hercegovine osvojio medalju na Olimpijskim igrama JOVANA MISICA I BOGDAN SREJOVIĆ OTKRILI POL BEBE! Dugo se čuvali i krili od javnosti, a sada je otkriveno Oglasio se akter tučnjave u tramvaju: Pretukli smo ga jer je udario trudnu ženu Vaterpolisti Srbije dobili rivala u finalu: Sa Hrvatskom za olimpijsko zlato! HARIS DŽINOVIĆ TRAŽI ŽENU: Evo koje osobine MORA da ima BUDUĆA GOSPOĐA DŽINOVIĆ “MAJKA JE ČESTO MIJENJALA MUŠKARCE!” Ispovijest Bojane Pavlović “Kada me je ukrala iz doma, plakala sam da me vrati tamo” SKANDALOZNO! Evo šta je Ša uradio sa Mioninim i Stanislavovim privatnim snimkom! (HYPE PAPARAZZO) Aleksandra Nikolić ZAVRŠILA KOD LJEKARA? Obišla pola grada da pronađe LIJEK? (VIDEO)

UEFA uoči finala Eura uvela novo pravilo: Odnosi se na Zlatnu kopačku i najboljeg strijelca

Objavio: RHT
13/07/2024 3:40 PM

UEFA uvela novo pravilo

Ukoliko su igrači izjednačeni po broju golova, gledao se broj asistencija pa onda broj odigranih minuta

UEFA uvela novo pravilo/ Foto: UEFA

UEFA je uoči samog finala Evropskog prvenstva odučila da “malo zakuha”. Uvela je novo pravilo koje se tiče najboljeg strijelca takmičenja koji treba dobiti Zlatnu kopačku.
Sutra se igra finale Španije i Engleske, a čak šest igrača je postiglo po tri gola i nalaze se na vrhu liste. Jedina dva koja su u finalu su Heri Kejn (Harry Kane) i Dani Olmo.

Dosadašnja praksa

Do sada je praksa bila da, ukoliko su igrači izjednačeni po broju golova, gledao se broj asistencija pa onda broj odigranih minuta.

No, od ove godine to se mijenja.

Novo pravilo

Bit će bitan samo broj postignutih golova te u tom slučaju nogometaši koji su na prvom mjestu će dijeliti nagradu.

To znači da ukoliko sutra Kejn ili Olmo ne postignu gol, Zlatnu kopačku će podijeliti čak šestorica nogometaša i to Olmo, Kodi Gakpo (Cody), Žorž Mikautadze (Georges), Heri Kejne, Džamal Musiala (Jamal) i Ivan Šranc (Schranz).

Čitajte i Niko ne može da vjeruje: Ovo je djevojka Laminea Yamala

Barcelona ima još jednog velikog dragulja u svojim redovima i to je već sada svima jasno. A o njegovom privatnom životu malo toga se zna, osim da je uzoran učenik. No, kako stoji u ljubavi? O tome se nije nigdje pisalo, ali na tribinama protiv Francuske je viđena mlada dama pored roditelja fudbalera.

Zove se Alex Padilla, a Yamal ju prati na dvije društvene mreže i, prema nepotvrđenim informacijama, njih dvoje su u vezi. O djevojci se ne zna puno toga, ali sigurno je da će vremenom mnogo toga izaći u javnost jer teško je od novinara bilo šta sakriti.

Lamine nije od onih nafuranih fudbalera koji obožavaju luksuzne stvari i koji svako nekoliko dana promijeni djevojku. Štaviše, radi se o veoma skromnom dečku koji je povučen, posvećen porodičnom životu i vlastitom uspjehu, a Alex je tu samo da mu bude dodatna podrška u životu i čini se da zajedno imaju obećavajuću budućnost.

Kako njegova izabranica izgleda pogledajte OVDJE.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/Avaz.ba/A.K.H

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS