calendar

Sreda 3. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
USKORO JE KRAJ, NE POSTOJI OSOBA NA SVIJETU! Majka Mione Jovanović zapjenila od bijesa, sprema Nenadu haos nakon finala “SVI SU ME VARALI!” Milena Ćeranić O PARTNERIMA, pa se sjetila NJEGA: “Da sam ga manje voljela uspjelo bi!” MARIJA KULIĆ DA PRESAHNE VIŠE OD MILJANINIH SRAMNIH RADNJI – OBJAVLJEN NJEN POSLJEDNJI RAZGOVOR SA ZOLOM! Velika potraga u Njemačkoj: Nestala djevojčica (13) porijeklom iz BiH Maja i Aneli u žestokom klinču! Stare rivalke ponovo ratuju Muškarac koji je ukrao kip Brus Lija u Mostaru ide u zatvor DRAGANA MIRKOVIĆ OSVOJILA I AZIJU! Najveća zvijezda Balkana se pohvalila ovim uspjehom! Fufe iz serije ‘Lud, zbunjen, normalan’ živi na selu sa 1.800 koza SIN MELINE I HARISA ODLUČIO DA POKORI JAVNU SCENU! Potez Kana Džinovića izazvao haos, riješio da preuzme stvar u svoje ruke REGION ZAVIJEN U CRNO: Preminula glumica iz popularne domaće serije ORGANIZOVALA GALA SLAVLJE Tara Simov slavi sinu prvi rođendan! TRUDNA UČESNICA RIJALITIJA ŠOKIRALA JAVNOST! Ovo niko nije očekivao, šok obrt pred sam kraj rijalitija O emocijama može mnogo da se priča: PRVI ZAJEDNIČKI INTERVJU INDI I ZORANA! Zaljubljeni par otkrio sve! Eva Ras: “Bila sam s ljubavnikom na sedmom nebu, a sa mužem nesretna” SITA AHMIĆ STIGLA KOD ASMINA I STANIJE U DUBROVNIK! Haos neviđenih razmjera, oglasila se sa ove lokacije, rat se nastavlja! Meteorolog Nedim Sladić dobio prijetnje smrću: “Ovo me neće zaustaviti, sve ću prijaviti policiji”

Odlična Švajcarska izbacila očajnu Italiju, dobit ćemo novog prvaka Evrope

Objavio: RHT
29/06/2024 8:16 PM

Pobijedili aktuelnog prvaka Evrope

Švajcarska će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz duela Engleska – Slovačka

Pobijedili aktuelnog prvaka Evrope/ Foto: UEFA

Fudbaleri Švajcarske pobijedili su aktuelnog prvaka Evrope Italiju s 2:0 i izborili plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Švajcarci su odigrali sjajan meč i apsolutno zasluženo savladali nemoćne i bezidejne “Azure”. Popularne “Sajdžije” su od starta utakmice bili bolji rivali, a do vodstva su stigli u 38. minuti.

Ruben Vargas je ubacio loptu s lijeve strane. Iz drugog plana se ubacio Robin Frojler (Freuler) i matirao Đanluiđija Donarumu (Gianluigi Donnarumma).

Drugo poluvrijeme

Ako je selektor Italije Lućano Spaleti (Luciano Spalletti) imao neki plan za nastavak, sve mu je promalo na samom startu drugog poluvremena.

Tek što se krenulo s centra Švajcarci su iskoristili lošu odbranu Italijana, a Ruben Vargas je s nekih 14 metara udaljenosti postigao fantastičan gol.
Italija je napadala u nastavku, ali su to bili jalovi napadi. Prvi šut u okvir gola imala je u 73. kada je pokušao rezervista Mateo Retegui. Samo minut kasnije stativu je pogodio Đanluka Skamaka (Gianluca Scamacca).

Ispadanjem Italije postalo je jasno da ćemo dobiti novog prvaka Evrope. Švajcarska će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz duela Engleska – Slovačka.

“Azuri” idu kući, a zanimljivo da su danas ispali s Eura porazom na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Istom stadionu na kojem su 2006. postali svjetski prvaci.

Čitajte i : Poznat novi klub Edina Džeke: Navijači Željezničara bijesni na bivšeg igrača

Ova vijest dolazi nakon što je objavljeno da Džeko može bez problema napustiti Fenerbahçe, uprkos tome što je imao još godinu dana ugovora s turskim klubom. Zanimljivo je da su se putevi Džeke i trenera Fenerbahçea, Josea Mourinha, ponovno razdvojili, kao što je to bio slučaj i za vrijeme njihovog kratkog zajedničkog boravka u Romi. Mourinho je, prema Mediasetu, posjeo Džeku na klupu ubrzo nakon dolaska u Romu, što je očito ostavilo traga na njihovom odnosu.

Veliko pojačanje za Hajduk

Džeko je, s Ivanom Rakitićem, velika želja Hajduka i novog sportskog direktora Nikole Kalinića, kao i trenera Gennara Gattusa. Očekuje se da će ovaj transfer biti veliko pojačanje za Hajduk, a navijači su već pokazali veliki interes za dolazak Džeke. Trener Gattuso održao je u petak poslijepodne otvoreni trening na Poljudu, kojem je prisustvovalo mnoštvo navijača, a sličan entuzijazam se očekuje i pri službenom predstavljanju Džeke kao novog igrača Hajduka.

O reakciji “Manijaka” na ovu vijest čitajte OVDJE.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/Avaz.ba/A.K.H

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS