calendar

Ponedeljak 1. Jul, 2023

Nakon povezivanja sa Sarajevom: Oglasio se Safet Sušić

Objavio: RHT
04/06/2024 9:20 PM

Sušić o klupi Sarajeva

Najuspješniji selektor BiH svih vremena i legenda Sarajeva Safet Sušić oglasio se nakon vijesti da se jedan od kandidata za preuzimanje Bordo tima.

Sušić o klupi Sarajeva/Foto: N/FS BiH

Da ima šanse da čuveni Pape sjedne na klupu Sarajeva, potvrdio njegov menadžer i ugledni bh. agent Nermin Čengić.

Kako je Čengić rekao, Sušić je jedan od kandidata, a da će se u narednim danima znati više o tome, te će sve biti mnogo jasnije.

O svemu se oglasio i Sušić.

Sarajevo? Ne, nemam šta o tome da kažem. Daleko sam od svih tih medijskih nagađanja. Sa prvim čovjekom kluba Ismirom Mirvićem se čujem s vremena na vrijeme, možda dva-tri puta godišnje, znam da ulaže mnogo energije i novca da napravi nešto – rekao je Sušić za “Reprezentacija.ba”.

Podsjetimo, Sušić je posljednji trenerski angažman imao u turskom Akhisarsporu 2018. godine. Najveći uspjeh je ostvario s reprezentacijom Bosne i Hercegovine koju je odveo na Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

U svojoj trenerskoj karijeri radio je još u Kanu, Istanbulsporu, Al Hilalu, Konjasporu, Ankaragudžuu, Rizesporu, Ankarasporu, Evijanu i Alanpijasporu.

Sušić je legenda FK Sarajevo čiji dres je nosio devet godina (1973. – 1982.). U tom periodu je odigrao 245 zvaničnih utakmica i dao 96 golova.

BONUS VIDEO

hypebih.ba/avaz.ba/O.T.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS