calendar

Subota 1. Jun, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Veliki ljubavni horoskop za juni: Bikovi će osjetiti snagu ljubavnog odnosa, Lavovi će zračiti harizmom, a Škorpije se suočavaju sa dubokim temama EKSKLUZIVNO Sandra Rešić šokirala priznanjem: Muvali su me muževi mojih koleginica! (VIDEO) Miona: Ti si jedna takva ljiga sad! ZAŠTO JE ŠA UVRIJEDIO MIONINU MAJKU? Majk Tajson ima zdravstvenih problema! Odgođena borba godine MILJANA POBJEGLA IZ RIJALITIJA?! Gdje je završila? (FOTO) Poginuo bivši košarkaša Partizana (33): Nastradao u specijalnom vozilu MIONA I STANISLAV POKUŠAVAJU PREVARITI SVE? Hoće li praviti svadbu nakon rijalitija? Dnevni horoskop za subotu, 1. juni: Ovnovima je na pomolu nova šansa, Lavovi moraju biti uporniji u svojim idejam, Ribe moraju biti kolegijalne i od riječi NEVIĐEN HAOS Janjuš i Anđelo u klinču! Obezbjeđenje moralo reagovati! “Mrš nakazo smrdljiva, koga ćeš ti da …” Prepoznajte vjernog muškarca – 3 osobine su ključne Aneli osjetila rane znakove trudnoće? Zbog ovoga je Đedović uvjeren da je Ahmićeva začela MIONA DOŽIVJELA NERVNI SLOM, PA IZLETILA IZ BELE KUĆE! Ša je ne ostavlja na miru, progonji je i prati, ona VAN SEBE! MOSTAR-STOLAC: ADMIR VLADAVIĆ DOŽIVIO SAOBRAĆAJNU NESREĆU MILJANA SE GUŠI U SUZAMA! Potpuno se slomila u programu uživo, obezbjeđenje je opkolilo, opšti haos u rijalitiju NAKON RASKIDA SA MILICOM TODOROVIĆ LAZAR GRANIĆ KONAČNO PROGOVORIO O LUNI ĐOGANI: “MORAM DA OTKRIJEM TAJNU!” “FILIPA ZASADITI KAO KROMPIR” Dejan potkačio Cara, a Ana urnisala Milenu: “Kačavenda je POLJSKI WC” Nastao haos na “Imanju”

Koliko dugo možemo držati mokru odjeću u mašini

Objavio: RHT
21/04/2024 11:55 PM

Koliko dugo možemo

Vrijeme kada uključite svoju mašinu za odjeću, uvijek se može iskoristiti za obavljanje drugih zadataka, ali i za odmaranje.

Koliko dugo možemo

Koliko dugo možemo FOTO: Ilustracija

No, u tim momentima, zna se dogoditi da zaboravimo izvaditi mokru odjeću iz mašine što često dovodi do toga da odjeća primi neugodan miris.

Stoga, dobro je znati koliko dugo mokra odjeća može stajati u mašini, prije nego što je odlučiti izvaditi i staviti. Naime, prema stručnjacima s s Whirlpool Institute of Fabric Science, ali i prema Marthi Stewart da je mokru odjeću moguće ostaviti u mašini nekih osam do 12 sati.

Međutim, ako želite da vaša odjeća bude što svježija, najbolje bi bilo da je izvadite što prije. Neugodan miris obično uzrokuje mašina koja dugo nije bila očišćena pa od toga ovisi i koliko dugo možete držati svoju mokru odjeću u mašini.

Također, neugodan miris može uzrokovati i vrsta deterdženta ili omekšivača, koje koristite.

Važno je da vaša odjeća nema neugodan miris, ne samo zbog toga što će vam smetati. Nego i zbog činjenice da je taj neugodan miris uzrokovan rastom bakterija i plijesni.

Dakle, ako želite izbjeći ostavljanje mokre odjeće u mašini, najbolje bi bilo da unaprijed planirate kada ćete moći izvaditi odjeću. Najbolji način da ne zaboravite svoju čistu odjeću je da postavite tajmer.

Klix.ba/hypebih.ba/R.K.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS