calendar

Subota 5. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
MILJANA NAJAVILA HAOS! Planira NAPAD na Sofiju? Isplivao VIDEO! Marija Šerifović otkazala koncert u Sarajevu za 28. decembar: Nije vrijeme za pjevanje dok neko pati Poplave u BiH: Žrtve sve brojnije, ali i pitanja Amra Jahić, supruga imama iz Donje Jablanice: Plivala sam sa djetetom do munare, tamo više nema života MIONA I GASTOZ UHVAĆENI NA DJELU! Najveća izdaja u historiji rijalitija, Ša divlja po Bijeloj kući! Donja Jablanica: ‘Istrčao sam vani, a samo se čuje jauk i vapaj u mraku …’ EKSKLUZIVNO: ŽIVOTNA PRIČA IZ BUTUROVIĆ POLJA: Majka plivala tri kilometra za kćerkom koju je odnijela poplava i spasila je! SADA SU NA SIGURNOM JANJUŠ POSLAO ANELI ŠIFRIRANU PORUKU U RIJALITI?! Sve uradio u strogoj TAJNOSTI, mislio je da se NEĆE SAZNATI! Prijatelji postavili spomen-ploču Dženanu Uščupliću na Bukoviku, prisustvovao i Husref Musemić U Donjoj Jablanici počela padati kiša, otežana potraga “ISKRVARIO JE” STRAVIČNE SCENE! Kamera snimila OBEZBJEĐENJE nakon TUČE? STRAVIČNE VIJESTI ZA TRUDNU MILICU! Terza alarmirao advokate, želi da joj ODUZME DIJETE! “Horde zla” i Manijaci u humanoj misiji: Krenuli u pomoć poplavljenim područjima Kod Komadinovog vrela od jutra se radi na uspostavljanju putne komunikacije TRUDNA MILICA POSLALA JASNU PORUKU! Zapušila usta hejterima, donijela odluku! (FOTO) I dalje obustavljen saobraćaj od Jablanice prema Mostaru

“SA 13 GODINA SAM IZGUBILA POLA KOSE” Potresna ispovijest Anje Bla o BOLESTI, evo sa čime se bori od djetinjstva!

Objavio: RHT
06/03/2024 11:40 PM

“Sa 13 godina sam izgubila pola kose”

Influenserka Anja Blagojević, poznatija kao Anja Bla, jedna je od najpopularnijih jutjuberki, a sada je otkrila da se kao tinejdžerka susrela sa zdravstvenim problemom.

Naime, Anja se od svojih ranih tinejdžerskih godina bori sa sindromom policističnih jajnika, a svoje iskustvo podijelila javno. U želji da pomogne djevojkama koje prolaze kroz isto.

Photo: Printscreen Instagram, “Sa 13 godina sam izgubila pola kose”

– Ja sam menstrualni ciklus dobila sa 12 godina, a već sa 13 sam izgubila pola kose i dlaka je postala ekstremno tanka i talasasta. Imala sam gustu i ravnu kosu. To je bio prvi simptom. Ja naravno tada toga nisam bila svjesna. Od 15-te godine su postale neredovne menstruacije i tek sa 17 sam uradila ultrazvuk i vidjela da su policistični. I od tada sa vremena na vreme riješim problema. Pa se opet vrati i tako u krug. Ali svaki put kad se vrati bude sve gore nego prošli put – napisala je Anja, pa dodala da je ovo urođeni poremećaj.

– PCOS se ne dobija, već je urođeni metabolički poremećaj koji se ispoljava nakon prve menstruacije i u većini slučajeva ga prati insulinska rezistencija – istakla je Anja, pa nastavila:

Photo: Printscreen Instagram

– Evo označila sam vam ovako koje simptome sam imala, a koje nisam. Svakom može da bude različito. Možete da imate sve, a možete i da imate samo jedan simptom.

Analiza hormona

-Inače preko analize hormona možete da utvrdite da li imate PCOS, preko ultrazvuka i simptoma. Kako je meni endokrinolog rekao, nekom se vidi na ultrazvuku, a ne vidi po hormonima i obrnuto. Meni se vide po hormonima, po simptomima i na ultrazvuku. Tj. mogu da pričam u prošlom vremenu jer sam prije par dana ponovila nalaz hormona i išla na ultrazvuk i nisu više policistični – napisalaa je Anja na svom Instagramu.

BONUS VIDEO:

hypetv.rs/hypebih.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS