calendar

Nedelja 7. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“LJUBOMORNA SAM! Moj muž je SAMO MOJ!” Veliki intervju Nadice Ademov! Pjevačica otkrila šta se dogodi kada ona “uđe u flašu” DNEVNI HOROSKOP ZA 7. JULI: Vage čekaju srećne “slučajnosti”, Vodolije rizikuju zbog emocija… “ON JE MAJIN FAN, JEDAN OBIČAN STARLETAN” Taki Marinković žestoko udario na Stanislava, objelodanio strašne stvari “NAS DVOJE VIŠE NE FUNKCIONIŠEMO” Aleksandra Nikolić nikad iskrenije o Filipu, ne može da šuti! Nizozemska nakon preokreta pobijedila Tursku i zakazala evropski klasik u polufinalu ANELI UGLEDALA ASMINA I KĆERKU, SLOMILA SE NA KOMADE: Ne može da dođe sebi, pokajala se zbog svega! STANISLAV U SUZAMA! U rijalitiju se pojavila njegova kćerka, Krofak se potpuno slomio! (FOTO) Nurkić napravio fotografiju ispod Starog mosta u Mostaru: Na istoj lokaciji se nalazio i kao dječak POJAVILA SE PRIVATNA FOTKA INDI I ZORANA MARJANOVIĆA! Pjevačica prvi put pokazala kako uživa pored njega ALEKSANDRA NIKOLIĆ VEČERAS ULAZI U RIJALITI! Šok pred sami kraj, ovo niko nije očekivao, potvrđeno! ŠOK! Poslije raskida Baka Prase na moru sa drugarima i gomilom djevojaka, vrela akcija na kolima! (FOTO) SLAVICA SKVAJER EKSKLUZIVNO U “SADA I OVDE” Trener i edukator za NLP i lični razvoj otkriva kako da prevaziđemo samoograničenja! DANIJELA DIMITROVSKA SE SKINULA SA DEČKOM! Jevrem pokazao isklesane trbušnjake, manekenka u vrelom izdanju! Sofia Vergara iza sebe ima dva razvoda, sada je našla sreću: Ovo su sve njene ljubavi Veliki ulov carinika na prelazu Stara Gradiška: I oni ostali u šoku STRAVIČNO! Kćerka (20) holivudskog glumca pronađena mrtva u stanu

Koliko muškarac treba da “izdrži” sa ženom u krevetu

Objavio: RHT
11/12/2023 11:55 PM

Svaki muškarac je drugačiji i svaki može da izdrži različito vrijeme sa ženom u krevetu, a mnogi ne znaju kolika je neka „sredina“, pa su prisutni nesporazumi i različita očekivanja. Zato postoji nauka!

Foto: Instagram

Između 3 i 7 minuta

Da li uopće postoji određeno vrijeme koliko bi muškarci trebalo da izdrže u krevetu ili ne? Ili su žene te koje su izmislile vrijeme koje je potrebno da bi ih njihova jača polovina zadovoljila… Istraživači su odlučili da ispitaju ovu činjenicu i došli su do zaključka – muškarci ipak imaju neki limit i određeno vrijeme za koje treba da urade „sve što treba“ u krevetu dok su sa svojim partnericama.

Generalno za muškarce seks traje kratko, između tri i sedam minuta, a maksimalno deset. Ako se ove brojke gledaju s tačke gledišta jedne žene, one su premale i nisu zadovoljavajuće.

Prema stručnjacima, najbolji, odnosno „prava“ mjera za dužinu seksualnog odnosa je između sedam i trinaest minuta – bez penetracije. Penetracija bi trebala biti prije samog odnosa jer opušta i priprema tijelo za nevjerovatan doživljaj.

Kada bi se ocjenjivalo, sedam minuta bi bilo dobro za neku prelaznu ocjenu, dok bi trinaest bilo odlično i „taman“, piše “Ženskimagazin”. Osim ovih brojki, ono što bi moglo da potpomogne dužinu kvalitetnog odnosa:

Predigra – uvijek

Muškarci, za razliku od žena vole da preskaču predigru jer su oni vizuelni tipovi, kojima dodir i nije pretjerano potreban. Muškarci vole da gledaju i na taj način se uzbuđuju, dok žene više vole nježne i emotivne dodire koji će ih učiniti voljenima i poželjnima.

Malo zabave nije naodmet. Ovo ste vjerovatno već i znali, ali za kvalitetan seks je potrebno malo zabave i avanture. Budite maštoviti i fleksibilni, a seks će vam biti mnogo bolji, zanimljiviji i, naravno, duži.

Ipak, dužina seksa ne bi trebala biti nikakav veliki faktor koji će utjecati na vaš odnos s partnerom. Bitno je da uživate oboje, bilo da seks traje kratko ili sat…

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS