calendar

Ponedeljak 23. Jun, 2025

aktuelno ikonica Aktuelno
Mimas će počupati svu kosu s glave?! Mrvica udar*la na njenu vezu s Grujom, pa progovorila o njihovom odnosu DVA UČESNIKA ZAVRŠAVAJU TAKMIČENJE U RIJALITIJU! Njima neće biti isplaćen ni DINAR od HONORARA, evo zbog čega GASTOZ I SOFI SVE BLIŽI! On izljubomorisao zbog njenog bivšeg, jasno se vide simpatije: „Možda ja budem imao bolji utjecaj na nju“ „NIKO JOJ NIKO UKRAO TELEFON, SAMA SE SNIM*LA I SLALA“ Gastozov prijatelj RASKRINKAO DO SRŽI ANĐELU ĐURIČIĆ NEVIĐENA TUČNJ*VA U RIJALITIJU ZBOG ANELI AHMIĆ! Vujović preko stola skočio na Munjeza – obezbjeđenje odmah uletjelo! Munjez zaurlao na Anđelu, Gastoz stao na njegovu stranu, pljušte uvr*de Kačavenda i Gastoz se ostrvili na Enu, Milena joj zaprijetila: Kad ti hoćeš o mojim, mogu da se pozabavim TVOJIM SINOM KULIĆKA SE SPAKOVALA PA OGLASILA IZ OMILJENOG MJESTA! Evo kako je nakon svega što se desilo! ENA ČOLIĆ DOŽIVJELA NERVNI SLOM! Ne prestaje da JECA, evo koji PEH je SNAŠAO Veterinar bez stresa: Najčešće greške vlasnika ljubimaca Dača pokušao da pon*zi Gastoza, pa dobio povratnu: Možda na tvoju bivšu budem imao dobar utjecaj Mirko Perković Poky objavio spot za pjesmu “Dida” Gastoz se obratio izbačenom Miminom dečku, ona obrnula ploču i nahvalila Kačavendu: Gasila sam televizor kad te vidim, a sada… KARAMBOL ENE I MILENE! Čolić UDAR*LA NA KAČAVENDINE SINOVE, pljušte uvr*de i ps*vke! Sanja nastavlja da niže niske ud*rce, pokušala da ukanali Mimu, ali bezuspješno Drama, drama, drama – Eni Čolić došla velika nagrada, za crnim stolom ljudi se nimalo nisu složili: Nastala drama!

CIJELA JUGOSLAVIJA JE OBOŽAVALA OVO JELO Danas se rijetko sprema, a preukusno je

Objavio: RHT
24/07/2023 7:48 PM

Na ovom starinskom jelu smo svi odrasli. Još u Jugoslaviji majke i bake su nam redovno to spremale za doručak ili večeru. Danas mnogi izbjegavaju to da jedu, a ne znaju da je ukus neprocjenjiv.

Sastojci:

  • stari hljeb
  • 1. kašika kajmaka
  • 1. kockica putera
  • sir
  • voda
  • mlijeko
  • so

Priprema:

Isjecite hljeb na kockice svaki put kad vam preostane i prosušite ga u rerni na 100 C. Potom ga čuvajte u platnenoj vreći okačenoj u ostavi na suhom i hladnom mjestu. Tako će vam uvijek biti pri ruci: za poparu ili prepržen, za neku čorbicu…

 U dublju šerpu sipajte malo vode, posolite i dodajte kockicu butera. Kad voda proključa, smanjite vatru, dodajte malo mlijeka i uspite hljeb, promješajte pažljivo drvenom kašikom pa ostavite da ‘’baci ključ’’. Vodite računa da se ne raskuha i ne pretvori u kašu. Dodajte sir i kajmak.

Jedite toplo, ali ne vruće.

Posluživanje:

Poseban ‘’šmek’’ popari daje  buter,kajmak. Uz tanjir popare prijaće vam i šolja toplog mlijeka.

BONUS VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=kx7Cs5IhBaM&t=2s

Ostavite komentar

Obavezna polja su označena sa * Vaša adresa neće biti vidljiva drugim korisnicima.

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS