calendar

Subota 6. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Francuska nakon uspavanke, pa penal-drame ide na megdan Španiji u polufinalu SLOBA RADANOVIĆ ZAVRŠIO NA INFUZIJI! Odmah se oglasila njegova supruga, otkrila u kakvom je stanju sada RASKRINKANO PRAVO LICE MIONE JOVANOVIĆ! Ovu fotku bi spalila da može, konačno isplivalo sve! Nada Obrić šokirala javnost prizanjem: Svi moji bivši muževi su bili nevjerni! Crna rupa u Pacifiku pokrenula teorije zavjere: Mjesto koje sije smrt MUŽ SANJE KUŽET ORGANIZOVAO GALA PROSLAVU! Slavi rođenje sina, a ovaj pjevač je zadužen za atmosferu MIONA I ANELI UHVAĆENE KAKO PRIČAJU U ŠIFRAMA: Mislile da ih kamera ne snima, pa se dotakle Stanislava, šok Ko je novi momak Meline Džinović? Pričalo se da su zajedno dok je još bila s Harisom HITNO SE OGLASILA MIONINA MAJKA! Niko ne može da vjeruje šta je priznala, Jovanovićka će doživjeti nervni slom! Svi frajeri Monike Beluči: Ne voli klasične ljepotane, ona voli ružne muškarce INTIMNE FOTKE MUŽA VERICE RAKOČEVIĆ! Veljko u gaćama, društvene mreže gore! ŠOKANTNO (FOTO) U ovoj životnoj dobi žene će najčešće prevariti svog partnera Džoker s klupe uništio snove cijele Njemačke i lansirao “Crvenu furiju” u polufinale PROGNOZA ZA VIKEND: Temperatura zraka iznad trideset stepeni “Krila sam da Marija Šerifović čeka sina!” EKSKLUZIVNO! Sani Armani razotkrila pjevačicine TAJNE! (VIDEO) NIKAD VIĐENA FOTKA MAJE MARINKOVIĆ! Ovako je izgledala na maturi prije 14 godina: Ne liči na sebe

Zvuči magično: Stavi kocku leda na ovu tačku na tijelu i osjetićeš navalu hormona sreće

Objavio: RHT
22/06/2023 11:47 AM

Ljudsko tijelo je savršen mehanizam, mašina koja radi kao sat dok su joj svi šrafovi zategnuti. Ali s godinama oni se troše, polako popuštaju i počinju razne tegobe. Kada bi bar postojalo jedno dugme, da kliknemo i da sve prođe. Vjerovali ili ne, to dugme na našem tijelu postoji i pronašli su ga drevni kineski ljekari.

Budući da kineska medicina tijelo posmatra kao energetski sistem, djelovanjem na određene tačke može uticati na tok energije i funkcionalnu aktivnost organa.

Tako na ljudskom tijelu postoji tačka koja, prema drevnom kineskom vjerovanju, utiče na cjelokupno zdravlje – i to ako na njega stavljate kocku leda – tada organizam,  počinje da se podmlađuje, neke bolesti nestaju, a vi bivate zdravi, raspoloženi i puni energije.

Foto: Shutterstock

To jedinstveno mjesto nalazi se između tetiva u predjelu vrata, konkretno na potiljku – to je rupica gdje se sjedinjuju glava i vrat, a ta tačka se u kineskoj akupunkturi zove „fen fu“ (utočiste vjetra), piše uspesnazena.com.

Metoda se praktikuje na slijedeći način: čovjek leži na stomaku (ili sjedi) i stavi kocku leda (otprilike 2×2 cm) na tačku „feng fu“ (rupicu na potiljku), i drži ga tako oko 20 minuta, a kocka se može fiksirati zavojem, maramom itd.

Metoda se sprovodi redovno, s pauzama od dva-tri dana, ujutro na prazan stomak i uveče pred spavanje. Važno je naglasiti da prehlada kod ove procedure nije moguća. Na početku možete imati osjećaj hladoće, ali za 30-40 sekundi osjeća se priliv toplote na „feng fu“ tačku. Prvih dana imaćete osećaj euforije zbog oslobađanja endorfina u krvotok.

A evo šta se, prema vjerovanju, postiže redovnim stavljanjem kocke leda na potiljak, odnosno tačku feng fu: poboljšava san, popravlja raspoloženje i opštu vitalnost, pospješuje rad digestivnog trakta, zaboravićete na česte prehlade (led možete koristiti i kod povišene temperature), eliminiše glavobolju, zubobolju, bolove u zglobovima,

Posebno dejstvo kocke leda na tačku „feng fu“ pomaže kod sledećih oboljenja: organa disanja i kardiovaskularnog sistema, neuroloških oboljenja sa degenerativnim promenama na kičmi, akutnih, gastrointestinalnih i polno prenosivih infekcija, poremećaja rada štitne žlijezde, artritisa, hipertenzije i hipotenzije, kod bronhijalne astme, poremećaja u radu gastrointestinalnog trakta, gojaznosti i neuhranjenosti, celulita (posebno u pervenciji i ranoj fazi), poremećaja menstrualnog ciklusa, impotencije, frigidnosti, endokrine neplodnosti, psiho-emocionalnih poremećaja, stresa, hroničnog umora, depresije, nesanice.

Preciznije, djelovanje kocke leda na tačku „feng fu“ ne liječi, već vraća čovjeka u njegovu fiziološku normu, bukvalno podmlađuje tijelo i organizmu daje snažan životni impuls. Inače, važno je napomenuti i da je stavljanje leda na tačku „feng fu“ zabranjeno za trudnice, za ljude koji imaju pejsmeker, epilepsiju i šizofreniju.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS