calendar

Subota 5. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Lejla Zalihić o borbi za život: Muž i kćerka su živi, svekrvu još nisu našli Jala Brat posjetio punkt Crvenog križa u Vogošći: Pozvao sve da pomognu nastradalim u poplavama “U filmu ‘Stravično’ naći će se PJESMA KOJU SAM NAPISAO PRIJE 35 GODINA!” Aca Lukas otkrio DIO IZNENAĐENJA koje vas očekuje! (VIDEO) “MC STOJAN I JA NISMO ZAJEDNO, NITI ĆEMO BITI!” Zorana Mićanović otkrila svoj ljubavni status, pa stavila tačku na špekulacije! Evo šta je rekla o reperu! Ispovijest vozača kamiona koji je preživio odron: Sve se odigralo u nekoliko sekundi, cesta ispred mene je nestala MILJANA NAJAVILA HAOS! Planira NAPAD na Sofiju? Isplivao VIDEO! Marija Šerifović otkazala koncert u Sarajevu za 28. decembar: Nije vrijeme za pjevanje dok neko pati Poplave u BiH: Žrtve sve brojnije, ali i pitanja Amra Jahić, supruga imama iz Donje Jablanice: Plivala sam sa djetetom do munare, tamo više nema života MIONA I GASTOZ UHVAĆENI NA DJELU! Najveća izdaja u historiji rijalitija, Ša divlja po Bijeloj kući! Donja Jablanica: ‘Istrčao sam vani, a samo se čuje jauk i vapaj u mraku …’ EKSKLUZIVNO: ŽIVOTNA PRIČA IZ BUTUROVIĆ POLJA: Majka plivala tri kilometra za kćerkom koju je odnijela poplava i spasila je! SADA SU NA SIGURNOM JANJUŠ POSLAO ANELI ŠIFRIRANU PORUKU U RIJALITI?! Sve uradio u strogoj TAJNOSTI, mislio je da se NEĆE SAZNATI! Prijatelji postavili spomen-ploču Dženanu Uščupliću na Bukoviku, prisustvovao i Husref Musemić U Donjoj Jablanici počela padati kiša, otežana potraga “ISKRVARIO JE” STRAVIČNE SCENE! Kamera snimila OBEZBJEĐENJE nakon TUČE?

Zašto Tina Tarner nije voljela jedan od svojih najvećih hitova: “Grozna i užasna pjesma”

Objavio: RHT
25/05/2023 9:03 AM

Legendarna rock pjevačica Tina Tarner (Turner) preminula je u sinoć nakon duge bolesti u 83. godini, u svom domu u Kisnahtu blizu Ciriha. Slavna pjevačica ostavila je iza sebe veliki broj bezvremenskih hitova, ali jedan od njih, i to dosta velik, Tina Tarner baš i nije voljela.

Naime, u dokumentarcu HBO-a o Tini Tarner snimljenom 2021. godine pjevačica je otkrila da ne voli pjesmu „What’s Love Got To Do It“, koja se našla na albumu “Private Dancer” i koja joj je donijela “Grammyja”.

– Bila je to užasna i grozna pjesma. Ja sam bila rokerica, a ovo je bila pop-pjesma – rekla je Tarner u dokumentarcu.

Tina Tanrner / Foto: Twitter

Njen tadašnji menadžer Rodžer Dejvis (Roger Davies) bio je oduševljen pjesmom i mislio je, očito s pravom, da bi pjesma mogla biti hit.

– Rekao sam joj da je to kao džoging. Onda smo oboje ustali i džogirali. Tako je Tina uhvatila taj groove pjesme i prilagodila je sebi – rekao je Dejvis, a Tarner je to potvrdila.

– Ja sam promijenila tu pjesmu i učinila je svojom – pojasnila je Tarner.

Kraljica “rock’n rolla” prodala je više od 180 miliona albuma i osvojila 12 “Grammyja”, a njene pjesme omiljene su među svim generacijama.

Tagovi:

  • Tina Turner
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

    PRATITE NAS