calendar

Utorak 30. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Gornja Višnjica u vodi: Iznenadićete se kad vidite ko najbolje pliva u “Život sa dvije žene” BLAM! ASMIN SE RUGA ANELI! Njegova izjava zapalila mreže! Brutalna reakcija nakon što je starleta kupila auto! Novi gol Džeke: Dijamant nema milosti za Lugano MIA O PREVARI! Pjevačica sve šokirala, progovorila o mužu pomenula i bebu! MIONA I ŠA SPREMAJU PJESMU! Hit je spreman, reper je uzeo stvar u svoje ruke LUNA I MARKO POKREĆU NOVI BIZNIS?! Hitno donijeli ovu odluku, pa fanove bacili u trans, ovo su svi čekali! (FOTO) RADA MAOJLOVIĆ O BIVŠIM MOMCIMA! Pjevačica iznijela šokantne detalje, pomenula i Milana Stankovića PRVO OGLAŠAVANJE ANE ĆURČIĆ NAKON DIJAGNOZE! “Osjećala sam se malaksalo…!” EKSKLUZIVNO ZA HYPETV Dalila nosi KRST na glavi dok Dejan ČITA KUR’AN? Ipak nije promijenio vjeru zbog nje? OVAJ DETALJ svima promakao! (FOTO) “PREKO KREVETA ZARADILA ZA NOVI AUTO!”Aneli se pohvalila bijesnom mašinom, pa uslijedile skandalozne uvrede na njen račun Najbolja fotografija OI u Parizu izgleda nestvarno, evo kako je nastala Nives se pohvalila kako barata veslom: Pratioci oduševljeni nečim drugim što je pokazala Sultanu Elmedinu dozlogrdilo da trpi: Isplivala Memina podmuklost i niski udarci Ova tri horoskopska znaka ostvariće želje u avgustu PROCURILE INTIMNE FOTOGRAFIJE ANITE I ANĐELA! Sve puca od strasti ANELI TRAŽI DNK TEST: Njene riječi kidaju DUŠU na komade! (FOTO)

ZZJZ KS ispitao vodu u Sarajevu zbog zabrinutosti građana i većeg broja upita

Objavio: RHT
30/07/2024 2:40 PM

ZZJZ KS ispitao vodu u Sarajevu

Zbog zabrinutosti građana i većeg broja upita koje je J.U. Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo zaprimio u proteklom periodu, obavještavamo Vas da je stručni tim Zavoda u cilju zaštite zdravlja korisnika i prevencije bolesti 26. 7.2024. godine izvršio uzorkovanje i ispitivanje vode porijeklom iz sistema kojim upravlja KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo na zdravstvenu ispravnost na mjestu krajnjeg potrošača.

Foto: VIK Sarajevo

ZZJZ KS ispitao vodu u Sarajevu

– U skladu sa BAS EN ISO 19458 u našoj akreditiranoj laboratoriji BAS EN ISO/IEC 17025, saopćeno je iz VIK-a.

Voda je uzorkovana sa područja svih opština koje se vodosnabdjevaju iz sistema gradskog vodovoda. Prema rezultatima osnovnih mikrobioloških analiza propisanih Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (“Službeni glasnik BiH” broj 40/10; 30/12; 62/17) svi uzorci su zdravstveno ispravni. Rezultati ispitivanja prikazani su u Tabeli 1.

Rezultate svih ispitivanja vode u laboratorijama J.U. Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo koja je porijeklom iz sistema za javnu vodoopskrbu, možete pronaći u mjesečnim Biltenima koje Zavod objavljuje na web stranici (link: https://zzjzks.ba/bilteni-o-zdravstvenoj-ispravnosti-vode-na-podrucju-kantona-sarajevo/).

Napominjemo da je KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo u zakonskoj obligaciji da osigura zdravstveno ispravnu vodu do hidranta, od hidranta do stambene jedinice (ukoliko je zgrada u pitanju) odgovorni su upravitelji zgrada, a od ulaska u stambenu jedinicu do mjesta krajnjeg potrošača odgovoran je vlasnik stana.

Rezultati ispitivanja vode / Foto: ViK

LAŽNI OGLASI Ministarstvo rada i socijalne politike FBiH se oglasilo o prevarama na društvenim mrežama

Pročitajte i: LAŽNI OGLASI Ministarstvo rada i socijalne politike FBiH se oglasilo o prevarama na društvenim mrežama: Zloupotreba našeg memoranduma.


Dnevnica između 150 i 300 KM, radi se od kuće, piše, između ostalog, u oglasu

Foto: Screenshot

Ministarstvo rada i socijalne politike Federacije Bosne i Hercegovine jučer je informisano o ozbiljnom slučaju neovlaštenog korištenja memoranduma Ministarstva na društvenim platformama Facebook i Instagram.

Kroz korisnički profil Acqgk-43, ID: 494468583202007. Na ovim platformama objavljen je sponzorisani oglas u kojem se lažno tvrdi da su Ministarstvo rada i socijalne politike i platforma Tik Tok službeni partneri izvjesnog programa zapošljavanja za rad od kuće uz minimalnu dnevnicu od 150 KM do 300 KM.

Više saznajte OVDJE.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS