calendar

Četvrtak 1. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
DRAMA U CENTRU GRADA! ZAPALJEN AUTO rijaliti učesnice NASRED ULICE! “U zatvoru su izašli DEMONI iz mene!” Gastoz o Tajlandu, DJEVOJCI, pa o Desingerici: “Ne bih mu dao da mi PLJUJE U USTA!” KARDI BI SE USRED TRUDNOĆE RAZVODI OD MUŽA! Varao je i lagao na sve strane, a njoj je prekipjelo! OVE DVIJE NAMIRNICA DAJU NOVAKU NEVJEROVATNU SNAGU! Ima ih u svakoj prodavnici, nisu skupe, a imaju snažan uticaj na organizam! FILIP CAR ZAVRŠIO NA KLINICI U BOLOVIMA! Prizor zabrinuo sve MILJANA KULIĆ SE OSUŠILA NAKON OPERACIJE! Ljudi u šoku zbog njenog izgleda u kupaćem kostimu Veliki požar prijeti Željeznom Polju kod Žepča, mještani se pozivaju da pomognu u gašenju (HYPE PAPARAZZO) MAJA I STANISLAV ZAVRŠILI ZAJEDNO U HOTELU! Ekskluzivni kadrovi u centru Beograda “ANITA JE OČEKIVANO POBIJEDILA! Narod je birao između djevojke koja se odlučila da bude majka i žene koja je imala javno KIRETAŽU” Požgaj brutalno o rijaliti učesnicima Sarajka sa mužem gasi požar u Tučepima: “Nismo se vidjeli tri dana, uvijek postoji strah” Đoković u pohodu na zlato u Parizu savladao i Tsitsipasa, poznati su polufinalni parovi Uhapšen otac zlatne hrvatske džudistkinje, prisilno je poljubio volonterku na OI Đoković osvoji set poen godine, ali svi pričaju o reakciji djevojke iza njega Stručnjaci upozoravaju na opasnosti toplotnog vala: Pratite preporuke i zaštitite se na vrijeme Rada Manojlović o dečku i novom albumu: “Nisam budala da bacam bisere pred svinje!” VELIKO SLAVLJE KOD TEODORE I BEBICE! Objelodanili lijepe vijesti, svi im čestitaju (FOTO)

Zrinjski nakon velikog preokreta došao do 3. pretkola Konferencijske lige

Objavio: RHT
01/08/2024 6:58 PM

Zrinjski nakon preokreta došao do 3. pretkola Konferencijske lige

Fudbaleri Zrinjskog su nakon velike pobjede u revanš susretu protiv Brava na gostujućem terenu u Ljubljani osigurali plasman u 3. pretkolo Konferencijske lige.

Zrinjski nakon preokreta došao do 3. pretkola Konferencijske lige/Foto: HŠK Zrinjski

Utakmica u Ljubljani obilovala je velikim prilikama i kada bi došlo do njih, većinom su ih koristili smirenom završnicom igrači obje ekipe.

Baš kao što je to slučaj bio i u Mostaru, prvi pogodak viđen je u 16. minuti. Posavec je sjajno pošao po lijevoj strani i dodao do Mulahusejnovića, a napadač se fenomenalnom varkom oslobađa defanzivca i matira golmana.

Ipak, nisu dugo proveli u prednosti. Pet minuta kasnije, jedna lopta je preskočila odbranu „Plemića“, došla je do Milana Tučića, a napadač slovenskog tima je mirnom završnicom matirao golmana Marića.

Mogao je Bravo do potpunog preokreta tri minute kasnije, kada je nakon kornera glavom Migel Rodrigez (Miguel Rodrigues) ostao sam i šutirao glavom, ali lopta odlazi pored gola.

Uzvratili su Mostarci u 36. minuti. Nakon jednog dosuđenog prekršaja, iz slobodnog udarca je zaprijetio Ivančić, ali je golman Orbanić u posljednjim trenucima loptu ispod prečke izvukao i poslao u korner. Samo dvije minute kasnije je pokušao i Mario Ćuže, ali nije uspio pogoditi mrežu.

Stigla kazna

Priliku za Bravo u 63. minuti je propustio Poplatnik. On je mogao i riješiti pitanje ko će se plasirati u 3. pretkolo. Ali je u situaciji jedan na jedan promašio.

Ubrzo je za to stigla kazna, pa puta dva. Prvo je Jakovljević golom nakon ubačaja iz slobodnog udarca glavom ponovo anulirao prednost slovenskog kluba u 67. minuti.

Napadali su „Plemići“ nakon tog gola, a onda u 80. minuti je Frano Mlinar pogodio direktno iz slobodnog udarca. Živi zid se razmaknuo, a lopta je pala tik ispred golmana Orbanića, te ga prevarila i ušla u gol.

Nije tu stao šou na stadionu u Ljubljani. U 86. minuti je Gidado šutirao, ali brani Marić. Ipak, lopta se odbija do Poplatnika, koji šutira iz peterca preko gola. 

Zrinjski će u narednom pretkolu čekati poraženog iz dvomeča Panatinaikosa i Boteva iz Plodviva. 

BONUS VIDEO

hypebih.ba/avaz.ba/O.T.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS