calendar

Subota 5. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
MILJANA NAJAVILA HAOS! Planira NAPAD na Sofiju? Isplivao VIDEO! Marija Šerifović otkazala koncert u Sarajevu za 28. decembar: Nije vrijeme za pjevanje dok neko pati Poplave u BiH: Žrtve sve brojnije, ali i pitanja Amra Jahić, supruga imama iz Donje Jablanice: Plivala sam sa djetetom do munare, tamo više nema života MIONA I GASTOZ UHVAĆENI NA DJELU! Najveća izdaja u historiji rijalitija, Ša divlja po Bijeloj kući! Donja Jablanica: ‘Istrčao sam vani, a samo se čuje jauk i vapaj u mraku …’ EKSKLUZIVNO: ŽIVOTNA PRIČA IZ BUTUROVIĆ POLJA: Majka plivala tri kilometra za kćerkom koju je odnijela poplava i spasila je! SADA SU NA SIGURNOM JANJUŠ POSLAO ANELI ŠIFRIRANU PORUKU U RIJALITI?! Sve uradio u strogoj TAJNOSTI, mislio je da se NEĆE SAZNATI! Prijatelji postavili spomen-ploču Dženanu Uščupliću na Bukoviku, prisustvovao i Husref Musemić U Donjoj Jablanici počela padati kiša, otežana potraga “ISKRVARIO JE” STRAVIČNE SCENE! Kamera snimila OBEZBJEĐENJE nakon TUČE? STRAVIČNE VIJESTI ZA TRUDNU MILICU! Terza alarmirao advokate, želi da joj ODUZME DIJETE! “Horde zla” i Manijaci u humanoj misiji: Krenuli u pomoć poplavljenim područjima Kod Komadinovog vrela od jutra se radi na uspostavljanju putne komunikacije TRUDNA MILICA POSLALA JASNU PORUKU! Zapušila usta hejterima, donijela odluku! (FOTO) I dalje obustavljen saobraćaj od Jablanice prema Mostaru

Prijedorčanin Mišo Banjac: Odlučio sam se za nešto novo! “Saradnja sa Aleksandrom Sofrenijevićem je ostvarenje sna”

Objavio: RHT
22/05/2024 10:40 AM

Životna priča Miše Banjca

Mišo Banjac publici u BiH i regionu je poznat kao lider popularnog “Jet Set” benda, a nedavno je nakon dugogodišnjeg rada u muzici objavio prvi samostalni singl.

FOTO: Bojan Stevanović

Velikim koracima Banjac je se upustio u solo karijeru ostvarivši saradnju sa profesionalcima i istaknutim muzičkim imenima Aleksandrom Sofronijevićem i Dragišom Bašom.

Životna priča Miše Banjca

Muzički prvijenac: „Bilo je za pamćenje“ označio je novi pravac u njegovoj karijeri, a pjesma već osvaja publiku i izuzetno je slušana i tražena na radiju i televiziji.

Ovaj rođeni Prijedorčanin od šeste godine svira klavijature, pohađao je i muzičku školu, a karijeru je počeo sa 16 godina kao svirač u lokalnim manje poznatim bendovima u Prijedoru. Kasnije je počeo da pjeva i jedan je od osnivača “Jet Set” benda…

“Osmijeh anđela”, “Čarobnjak” i “Hiljadu dušmana” su pjesme po kojima je ovaj bend poznat, a pisao ih je Amil Lojo. Već više od dvadeset godina se profesionalno bavi pjevanjem. Mišo nije jedini muzičar u porodici. Njegov brat Marko Banjac je klarinetista i dugo godina je član Narodnog orkestra RTS-a, kojim rukovodi Vlada Panović. Također je svirao u “Lord of the Rings Orchestra”.

Iz Prijedora se 2017. godine preselio u Minhen, gdje danas živi i radi. Prije četiri godine napustio je “Jet Set” bend, a nakon kraće pauze u radu Banjac se vratio u muziku na velika vrata.

– Ja sam se odlučio za nešto novo i počeo sam solo karijeru. Velika podrška na ovom putu mi je najprije porodica, a Aleksandar Sofronijević mi je dosta pomogao u svemu. Saradnja sa njegovom ekipom je ostvarenje mojih snova – govori Mišo Banjac.

Svaki vikend radi i nastupa, kako u regionu i dijaspori, tako i u BiH.

Nisam rodbinski vezan sa Slavkom Banjcem

– Pjevam u klubovima, diskotekama i uvijek nailazim na odličan prijem i podršku publike. Nekada nastupam sa bendom od šest članova, a nekada sa klavijaturistom i pjevačicom, zavisno od događaja i prostora. Često radim sa dragim kolegom Mikom Muminovićem. Dosta ljudi me pita da li sam rodbinski vezan za pjevača Slavka Banjca, a ja im objašnjavam da se on zapravo ne preziva Banjac, već ga tako zovu, a preziva se Nedeljković. Mnogi to ne znaju – kroz smijeh kaže pjevač.

Kako ističe, pjesma „Bilo je za pamćenje“ nosi emociju, energiju i autentičnost, a predstavlja samo početak onoga što će publika od njega čuti do kraja godine.

– Planiram objaviti još tri pjesme, od kojih je jedna već završena. Spot je snimljen u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu. Preostale dvije privodimo kraju i već krajem ovog mjeseca snimam još jedan spot. S nestrpljenjem čekam reakciju publike na ove pjesme. Zadovoljan sam kako je „Bilo je za pamćenje“ prihvaćena. Imala je 200 hiljada slušanja u tri sedmice, što je super – kaže Banjac.

U Prijedor dolazi jednom ili dva puta mjesečno, a jako je vezan za rodni grad i drage ljude u njemu.

– U pregovorima sam i za nastupe po BiH… – najavljuje pjevač.

Pročitajte i: “JA SAM ZATEKAO OCA KADA JE UMRO!” Memo Haljevac ogolio dušu u emisiji: “Nisam sve rekao ocu, kajem se!”.

BONUS VIDEO:

(Prijedor Danas/hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS